Maraşta Haber
Maraşta Haber

Piknik Alanları , Şehir Merkezindeki Park Problemi , İmar Değişiklikleri

Bilindiği gibi Covid 19 yasaklarının sona ermesi ve sıcakların birden bastırması özellikle hafta sonu insanların piknik alanlarına yönelmesine sebep oldu. Bağı bahçesi olanlar bağına bahçesine giderken bağı/bahçesi olmayanlar hafta sonu piknik alanlarına akın etti. Bu konuda Kahramanmaraşlılar şanslı diyebiliriz. Piknik için şehir merkezini tercih edenler; Pınarbaşı, Çamlık ve Kılavuzlu piknik alanlarını kullanırken biraz daha uzak […]

Piknik Alanları , Şehir Merkezindeki Park Problemi , İmar Değişiklikleri

11 Temmuz 2021 - 10:25A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Bilindiği gibi Covid 19 yasaklarının sona ermesi ve sıcakların birden bastırması özellikle hafta sonu insanların piknik alanlarına yönelmesine sebep oldu. Bağı bahçesi olanlar bağına bahçesine giderken bağı/bahçesi olmayanlar hafta sonu piknik alanlarına akın etti.

Bu konuda Kahramanmaraşlılar şanslı diyebiliriz. Piknik için şehir merkezini tercih edenler; Pınarbaşı, Çamlık ve Kılavuzlu piknik alanlarını kullanırken biraz daha uzak mesafeleri göze alanlar ise Kapıçam, Menzelet, Fırnız, Tekir Yeşil Göz ve Başkonuş yaylası gibi alanlarda piknik yapabiliyorlar. Pınarbaşı, Kılavuzlu ve Çamlık alanları ter temiz. Yapılan hizmetlerden dolayı 12 Şubat İlçe Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek’e ve Dulkadiroğlu İlçe Belediye Başkanımız Necati Okay’a teşekkür ediyorum.

Şehir merkezindeki piknik alanları Pazar günleri sabahın erken saatlerinde doluyor. Saat 09.00’dan sonra buralarda yer bulmak mümkün olmuyor. Piknik için öğleye doğru evden çıkanlar mutlaka şehrin dışındaki piknik alanlarına gitmek zorunda. Kapıçam Piknik Alanını tercih edenler için problem yok, burası oldukça bakımlı. Özel bir firma tarafından işletiliyor. Piknik alanına giren her araçtan belli bir ücret alınıyor. Alınan bu ücret sayesinde tuvaletler temiz, çöpler toplanıyor. Alan çok geniş, ne zaman giderseniz gidin kendinize oturacak bir yer bulabiliyorsunuz.

Bir zamanlar Kahramanmaraş Öğretmen Evi Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet veren şimdi Büyükşehir Belediyesinin bünyesinde faaliyet sürdüren Menzelet Barajı kıyısındaki piknik alanında manzara ve hizmet muhteşem. Her Pazar sabahı burası da dolup taşıyor. Saat 10.00’dan sonra bu alanda da oturacak yer bulunamıyor.

Hafta boyunca stres ve sinir savaşı veren orta ve dar gelirli vatandaşlarımızın hiç olsun hafta sonları doğayla buluşmaları sağlanmalı, bir sonraki hafta boyunca kullanacakları enerjiyi depolamalarına yardımcı olunmalıdır. Yoksa işyeri verimlilikleri azalacaktır. Bu yüzden yetkililerimiz piknik alanı olabilecek ne kadar yer varsa belirlenmeli ve bu alanlar hızla ıslah edilerek (düzenlenerek) vatandaşın kullanımına açılmalıdır.

Şehir merkezindeki park problemimiz ne yazık ki kötüleşerek devam ediyor. Bu problem hem sürücüleri hem de yayaları canından bezdiriyor. Ara sokaklar, tali yollar trafiği hiç kaldırmaz olmuş. Buralardaki yanlış imar planlamaları beraberinde trafik ve park problemini çözümsüz hale getirmiş. İkinci sıraya, hatta üçüncü sıraya park eden araç sahipleriyle kavga her an hazır. Şeytana uyarsan katil bile olabilirsin.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün bulunduğu caddenin bir üstü ve bir alt sokaklarında iki kat olan imar uygulaması geçtiğimiz yıllarda beş kata çıkartıldı. Bu uygulamayla birlikte bu bölgedeki iki katlı eski binaların yerinde beşer katlı yeni binalar yapıldı. Özelliklede ‘bir artı bir denilen’ ve bir binada yirmi beş, otuz daireden oluşan rezidanslar bu bölgeyi mantar tarlası gibi kapladı. Sokaklar genişleyeceğine daralıyor. Buralarda kaldırım yok. Kaldırım olmadığı için yayalar ve okuluna gidip gelen öğrenciler yolun içerisinde yürümek zorunda kalıyor.

Eski Bahçelievler denilen bu alanlarda o kadar çok trafik kazası oluyor ki duysanız şaşırırsınız. Uncular Camisinin bulunduğu bölge rezidanslar bölgesi oldu. Yerden mantar gibi biten bu yapıların çoğu zaten yetersiz ve çok dar olan mevcut yolu daha da daraltarak kullanılamaz hale getirdi.

Bizim bildiğimiz bir eski bina yıkılıp yeniden yapılıyorsa yoldan biraz içeriye çekilir ve yolun genişletilmesine zemin hazırlanırdı. İnanın bana şimdilerde tam tersi oluyor. Bina yola doğru çıkıyor ve eski yolun daha da daralmasına şahit oluyoruz.

Bu yazdıklarıma inanmayan varsa gelsin Uncular Camisinin önünden geçen yola bir baksın. İster doğuya doğru ister batıya doğru yapılan binaları bir incelesinler.  Birileri birkaç metre kare daha fazla inşaat yapsın diye yüzlerce insandan beddua almak kimsenin işine yaramaz ama bu beddualar maalesef alınıyor. Bu yağmaya göz yumanlar huylarından hiç vaz geçmiyorlar. Oluşan trafik kazalarında hayatını yitiren, sakat kalan insanımızın vebali birilerinin ahretini karartır. Bizden söylemesi…      

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ