Maraşta Haber
Maraşta Haber

Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesinde Yazar-Okur Buluşmaları

 Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi bir gelenek haline getirdiği yazar-okur buluşmalarına devam ediyor daha önceki aylarda Rasim ÖZDENÖREN, İbrahim DEMİRCİ, Şaban SAĞLIK, Mehmet Narlı, Ercan YILDIRIM, Köksal ALVER gibi pek çok şair ve yazarı konuk eden Mehmet GÜMÜŞER Anadolu lisesinin bu ayki konuğu yazar Şaban ABAK’TI 23 Mayıs Perşembe günü yapılan yazar –okur buluşmasında Necip Fazıl […]

Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesinde Yazar-Okur Buluşmaları

25 Mayıs 2013 - 13:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi bir gelenek haline getirdiği yazar-okur buluşmalarına devam ediyor daha önceki aylarda Rasim ÖZDENÖREN, İbrahim DEMİRCİ, Şaban SAĞLIK, Mehmet Narlı, Ercan YILDIRIM, Köksal ALVER gibi pek çok şair ve yazarı konuk eden Mehmet GÜMÜŞER Anadolu lisesinin bu ayki konuğu yazar Şaban ABAK’TI 23 Mayıs Perşembe günü yapılan yazar –okur buluşmasında Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai KARAKOÇ’UN Düşünce Dünyaları üzerinde duruldu. Yazar Şaban ABAK kendi okuma yazma serüveninden bahsetti ve öğrencileri okuma üzerine bir fikir yürütmeye kafa yormaya çağırdı.

 Necip Fazıl Kısakürek ve Sezai Karakoç’un 20.yüzyıl Türk şiirinin köşe taşları olduklarını söyleyen Abak: ”Hece şiirini zirvesini en üst çıtayı Necip Fazıl Kısakürek temsil eder, keza serbest tarzdaki modern şiirin de zirvesi şüphesiz Sezai KARAKOÇ’tur, onsuz ikinci yeni şiirinden bahsedilemeyeceği gibi 20. yüzyıl modern şiirinden de bahsedilemez. Şekil olarak birbirinden ayrı şiir yazan bu şairler muhteva olarak birbirlerinin devamı niteliğindedir. İkisinin de beslendiği kaynak aynıdır geleneğimiz, mana köklerimiz ve asr-ı saadet bu kaynağı oluşturur. Bir ‘DİRİLİŞ’ felsefesini işleyen bu iki büyük şair davaları için çok mücadele etmiş soruşturma, mahkumiyet gibi süreçleri atlatmışlardır. Bugün onların bu felsefesine, düşünce görüşüne sahip çıkan milyonlarca takipçileri vardır” dedi.

 Mehmet Gümüşer Anadolu Lisesi  okul müdürü Hayri GEL Yazar şaban ABAK’a kendilerini okullarında görmekten, ağırlamaktan onur duyduklarını söyleyerek teşekkür etti. Program yazarın kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

                                                                                         ŞABAN ABAK

 1963 yılında Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Ortabahçe köyünde doğdu. İlkokulu Horasan’ın Hasanbey köyünde, ortaöğrenimini Erzurum Lisesi ve Kandilli Lisesi’nde tamamladı. 1982 yılında başladığı Ankara Hukuk Fakültesi’ndeki eğitimini 1986’da yarım bıraktı. İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo-Tv-Sinema bölümünü bitirdi (1991).

İlk yazı ve şiirlerini lise yıllarında Erzurum gazetelerinden Hürsöz, Aziziye ve Doğu Ekspres’te yayınladı. 1983’ten itibaren şiir ve edebiyat yazılarını Töre, İkindiyazıları, Albatros, Kayıtlar, Mavera, Dergâh, Yalnızardıç, Yediiklim, Hece, Şehrengiz, Kılavuz ve Kaşgar gibi edebiyat ve kültür dergileriyle, Zaman, Yeni Şafak ve Selam gazetelerinde sürdürdü.

1981’de Türkiye Diyanet Vakfı Şiir Yarışması’nda ve 1986’da Eskişehir Yunus Emre Şiir Ödülü’nde birincilik ödüllerini aldı.

İlk şiir kitabı Bağdat’tan Dönen Şiirler, 1990’da Yediiklim Yayınları ve 1999’da ikinci kere Kırkambar Yayınları tarafından basıldı.

Arkadaşı şair Hüseyin Atlansoy’la birlikte hazırladıkları Güldeste, bir genç şairler antolojisidir ve Beyan Yayınları’nca 1991’de yayınlandı. Daha çok türkü metinleri üzerine yazdığı denemelerini Karpuz Kestim Yiyen Yok adıyla yayınladı. (Kaknüs Yay. 2004)

Malcolm X ve İşport/Acılar adlı iki radyofonik oyunu var. Yayınlanmamış oyun ve senaryoları ile basıma hazır şiir ve deneme kitapları bulunuyor.

Şiirlerinde coşkun bir ses ve ironik bir içlenme dikkat çeker. Ahmet Kabaklı, Abak’ı “Türk Edebiyatı-4” adlı eserinde Sezai Karakoç’un öncülüğünü yaptığı Diriliş Akımı’nın genç mensuplarından sayar.

Çalışma hayatına 1987’de Mavera dergisinde yazı işleri müdürü olarak başladı. On yıl gazetecilik ve yayıncılık alanında çalıştı. Öğretmenlik ve sendikacılık yaptı. Evli ve dört çocuk babasıdır.
Türkiye Yazarlar Birliği Yönetim Kurulu üyesidir.

 0 1 4 5 6 7 8 912 15

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta  İl Milli Eğitim Müdürlüğü LGS ve TYT Deneme Sınavı Yapıtı Kahramanmaraş’ta İl Milli Eğitim ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği ile 15 Mayıs 2024 tarihinde il gene...

Ali Ural “Şairin Şairleri” Başlıklı Konferans Verdi Ali Ural “Şairin Şairleri” Başlıklı Konf...

Şair ve Yazar Abdurrahim Ali Ural Kahramanmaraş Öğretmen Akademileri öncülüğünde Edebiyat Akademisinin bu haftaki programına katılarak ...

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’dan Kurum Kültürü Konferansı İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Kahramanmaraş Öğretmen Akademileri- Yönetici Akademisi kapsamında İlk, orta ve Lis...

Lord Dondurma, Öğretmen Akademisi gönüllü öğretmenlerini ağırladı Lord Dondurma, Öğretmen Akademisi gönüll...

Kahramanmaraş Şehir ve Kültür Akademesi gönüllü öğretmenlerinin bu haftaki ziyaret yeri Lord Dondurma Fabrika Satış Noktası Oldu. Lord ...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta  İl Milli Eğitim Müdürlüğü LGS ve TYT Deneme Sınavı Yapıtı Kahramanmaraş’ta İ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büy...

Ali Ural “Şairin Şairleri” Başlıklı Konferans Verdi Ali Ural “Şairin Şairleri...

Şair ve Yazar Abdurrahim Ali Ural Kahramanmaraş Öğretmen Aka...

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman’dan Kurum Kültürü Konferansı İl Milli Eğitim Müdürü Yu...

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, Kahrama...

Lord Dondurma, Öğretmen Akademisi gönüllü öğretmenlerini ağırladı Lord Dondurma, Öğretmen A...

Kahramanmaraş Şehir ve Kültür Akademesi gönüllü öğretmenleri...

11. Arapça yarışmaları il finalleri gerçekleştirildi. 11. Arapça yarışmaları il...

KAHRAMANMARAŞ İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayelerinde Akşems...

Mükrime Hatun MTA Lisesinden ” Gluten içermeyen yiyecekler etkinliği” Mükrime Hatun MTA Lisesin...

Kahramanmaraş Onikişubat Mükrime Hatun Mesleki ve Teknik Ana...

327. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 327. Fasl-ı muhabbet Atış...

Ne yapsak yine de ödenmez hakkı Her yaranın ilacıdır anneler...

Nezihe Öksüz MTA Lisesi “Ben Her Yerde Varım” dedi Nezihe Öksüz MTA Lisesi &...

Kahramanmaraş Onikişubat  Nezihe Öksüz Mesleki ve Teknik Ana...

Ilıca da Yerinde Dönüşüm İnşaatları Hızla Devam Ediyor Ilıca da Yerinde Dönüşüm ...

Kahramanmaraş’ın Onikişubat İlçesinde  şifalı kaplıcasıyla ü...

Kahramanmaraş Eğitim-İş Sendikası tarafından öğretmenlere yapılan şiddet pretosto edildi. Kahramanmaraş Eğitim-İş S...

Kahramanmaraş Eğitim-İş Sendikası tarafından son dönemde  öğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ