Maraşta Haber
Maraşta Haber

HBÖ Politika Strateji Çalıştayı Yapıldı

Kahramanmaraş, Samsun, Kastamonu ve  Kayseri  İllerinin katılımı ile Kayseri İli Hilton Hotelinde yapılan Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenme  Politika Strateji Çalıştayı sona erdi. Kayseri İlinde yapılan Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Politika Strateji Çalıştayı’na Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü “Okullar Hayat Olsun” Projesi Koordinatörü Venhar Şahin, Kayseri Bölge yöneticisi Vehbi Özyurt, Kayseri İl […]

HBÖ Politika Strateji Çalıştayı Yapıldı

25 Mayıs 2013 - 12:58A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş, Samsun, Kastamonu ve  Kayseri  İllerinin katılımı ile Kayseri İli Hilton Hotelinde yapılan Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenme  Politika Strateji Çalıştayı sona erdi.

Kayseri İlinde yapılan Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi Politika Strateji Çalıştayı’na Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü “Okullar Hayat Olsun” Projesi Koordinatörü Venhar Şahin, Kayseri Bölge yöneticisi Vehbi Özyurt, Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Erdoğan, Hayat Boyu Öğrenme  Genel Müdürlüğü’nden Ömer Sesveren, Dr.Rosie Lugg, Prof. Dr. Ali Özyazıcı, katılımcı illerden Milli Eğitim yöneticileri, STK temsilcileri, ilgili kurum üyeleri, eğitimciler katıldı.

Çalıştay açılışında “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenme”  konusunda bilgiler aktaran Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü “Okullar Hayat Olsun” Projesi Koordinatörü Venhar Şahin daha sonra şu ifadeleri kullandı:

“Biz burada hayat boyu öğrenmeyi çok çok geniş bir kavram olarak ele alacağız. Dünyada her bilgi 4 yılda bir kendisini yeniliyor. İşte bizim kendi kendimize sormamız gereken şu ben ve mensubu bulunduğum, sorumluluk taşıdığım kurum veya Sivil Toplum Örgütüm  bu 4 yıl içinde kendisini yenileyebiliyor mu ? Bir başka ifadeyle biz her 4 yılda bir fakülte bitirebiliyor muyuz ? Bir fakülte bitirecek kadar kendimizi yenileyebiliyor muyuz ? Eğer bu sorunun cevabı hayır ise hem ülkemiz tarafından, hem de UNESCO tarafından kabul edilen kriterlere göre uyum sağlayamıyoruz demektir ki bu çok iyi bir sonuç değildir.

Değerli arkadaşlarım bizler gerçekten topluma uyum sağlamak, toplum tarafından kabul görmek ve mensubu bulunduğumuz topluma yararlı ve yardımcı olmak istiyorsak kendimizi yenilememiz gerekir. Ağır bir sorumluluk alıyoruz, kurum olarak, temsilcilik olarak, sivil toplum örgütleri olarak eğer biz, sivil toplum örgüt üyesine, milli eğitim müdürümüz, okullarına, öğretmenlerini bu duyguyu, bu sorumluluğu verebilirse ne mutlu. Aksi taktirde her şey ortada gerçekten çok geride kalıyoruz.” Dedi

Bu konuşmadan sonra, “Kastamonu, Samsun ve Kahramanmaraş İllerinden gelen ve bu çalıştay için işbirliğini esirgemeyen tüm paydaşlarımıza teşekkür eder çalışmalarında başarılar dilerim” diyen Kayseri İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Erdoğan yaptığı konuşmasında şunları söyledi:

“Günümüzde her birey, gelişime ve değişime uyum sağlamak; kişisel yeteneklerini geliştirmek için sürekli öğrenme durumuyla karşı karşıyadır. Küreselleşmenin hız kazandığı rekabetçi toplumlarda bu yöndeki çabalar daha fazla önemler kazanmakta, hayat boyu öğrenme, hayat kalitesinin yükseltilmesinin en önemli aracı haline gelmektedir.

2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığı ve paydaşlar tarafından hazırlanan “ Hayat boyu Öğrenme Strateji Belgesi ve eylem Planındaki hedefler doğrultusunda tasarlanan proje, Mayıs 2011 tarihinde Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenme için yeni bir sistem geliştirmeye yönelik olarak yürütülmeye başlanmıştır. Hayat Boyu Öğrenmenin eş güdümü için tarafların görev ve sorumluluklarının açıkça belirtildiği bir yasal düzenlemenin yapılması da hedeflenmektedir. Bu çalışma ve düzenlemeler çok yönlü işbirliğini ve koordinasyonu gerekli kılmaktadır.

Hayat boyu öğrenme koordinasyonu, önceki öğrenmelerin tanınması, belgelendirme ve taslak ulusal hayat boyu öğrenme stratejisinin il eylem planı Planları ile karşılaştırılacağı bu çalıştayın yürütülen çalışmalara ışık tutacağına inanmaktayım.

Proje kapsamında, ulusal ve il düzeyinde hayat boyu öğrenmenin koordinasyonu için yapılan taslak çalışmaların sonuna doğru yaklaştığını görmekten mutluluk duymaktayım.”

“Politika ve Strateji Çalıştayı” eğitimcisi Dr. Rosie Lugg , Toplantının hedefleri arasında hayat boyu öğrenme sisteminin koordinasyonuna yönelik politika önerilerini belirtmek ve ulusal hayat boyu öğrenme stratejisi hakkında illerle istişarede bulunmak olduğuna dikkat çekerek bu konularla ilgili  geniş bilgiler aktardı.

Dr. Rosie Lugg , Kilit Tavsiyelerle ilgili olarak ise şu bilgileri verdi;

“Hayat Boyu Öğrenmenin  koordinasyonu için bir merkez kurulmalıdır.

Hayat Boyu Öğrenmenin   sağlanmasında rol alan tüm kilit aktörlerin temsilcilerinin bulunduğu bir Ulusal Hayat Boyu Öğrenme Kurulu olmalıdır.

Her İlde Hayat Boyu Öğrenme sistemine katkıda bulunan kurumlarla koordinasyon içinde çalışacak bir merkez kurulmalıdır.

Program planlanması il düzeyine indirgenmelidir. Yerel ihtiyaçları karşılayan müfredat ve yeterlilikleri onaylama yetkisi, yerel düzeyde yetkili kurumlara verilmelidir.

HBÖ sistemini il düzeyinde planlayacak ve yönetecek olan yerel yapıların kalitesi arttırılmalıdır.” dedi

Prof. Dr. Alipaşa Ayas ise Öğrenme kavramı ve strateji belgesi, yeni dönem ve öncelikler, HBÖ sitemi ve kalite güvencesi, toplumda HBÖ kültürü ve farkındalığın oluşturulması, HBÖ fırsatlarının sunumunun arttırılması, HBÖ fırsatlarına erişimin arttırılması, hayat boyu rehberlik sisteminin geliştirilmesi, önceki öğrenmelerin değerlendirilmesi sisteminin geliştirilmesi ve HBÖ izleme ve değerlendirme sisteminin geliştirilmesi ile ilgili geniş kapsamlı anlatım gerçekleştirdi.

23-24 Mayıs 2013 tarihlerinde, 2 gün süren HBÖ Politika Strateji Çalıştayında grup çalışmalarına yer verildi. 2014-2018 Dönemi HBÖ eylem planı taslağı ele alındı ve fikir alışverişinde bulunuldu. Taslak ulusal stratejinin il eylem planı karşılaştırılması gruplarda değerlendirildi ve illerin sunumu yapılarak çalıştay sona erdi.

 

IMG_7924 IMG_7927 IMG_7931 IMG_7934 IMG_7935 IMG_7936 IMG_7946 IMG_7949 IMG_7951 IMG_7991 IMG_7992 IMG_7995 IMG_7996 IMG_7998 IMG_8000 IMG_8005 IMG_8009 IMG_8011 IMG_8012 IMG_8013 IMG_8017 IMG_8020 IMG_8021 IMG_8022 IMG_8025 IMG_8094

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması ...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışmasının Kahramanmaraş Bölge elemesi tamamlandı. Dulkadiroğlu Sevim Şirikci Me...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kap...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI Milli Egitim Müdürlüğünün Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen 2022-...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow ...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretmenleri Güldane Sarı ve Ülker Kutluay yürüttükleri “We Grow With Love”isimli...

Süreyya Güneş Anaokulunda Hacivat – Karagöz gösterisi Süreyya Güneş Anaokulunda Hacivat –...

Onikişubat İlçesinin Okul öncesi müstakil ve gözde okullarından Süreyya Güneş Anaokulunda içinde bulunduğumuz Ramazan ayı nedeniyle öğl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

Başkan Erkan Gürbüz Mazbatayı Aldı Göreve Başladı Başkan Erkan Gürbüz Mazba...

Yarım asırdan sonra Elbistan Belediyesini alan CHP’de, Beled...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ