MEB Spor Ortaokulları Açacağını Duyurdu

MEB Spor Ortaokulları Açacağını Duyurdu
Önümüzdeki eğitim öğretim yılında bazı spor liselerinin bünyesinde, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından pilot olarak “spor ortaokulları” açılacak.

Spor ortaokullarında, normal müfredatla beraber ağırlıklı olarak beden eğitimi ve spor derslerinin verilmesi öngörülüyor. Spor ortaokullarına kayıt yaptıracakların yetenek sınavıyla kabul edileceği ifade edildi.

MEB tarafından yapılan açıklamada, öğrencilerin erken yaşta spora yönlendirilmesi, yetenekli öğrencilerin keşfedilmesi ve bilinçli sporcuların ortaya çıkması amacıyla, altyapıları ve derslik bölümleri uygun spor liselerinde spor ortaokulları açılacağı aktarıldı.

2024-2025 eğitim öğretim yılında pilot olarak açılacak spor ortaokullarının ilkokulun ardından sportif yeteneklerinin farkında olan, öğrenim hayatını spor alanında sürdürmek isteyen öğrenciler için tasarlanacağı belirtilen açıklamada, bu okulların eden eğitimi ve spor alanında nitelikli insan yetiştirilmesine kaynaklık etmesinin amaçlandığı kaydedildi.

Açıklamada, spor ortaokullarında, normal müfredatın uygulanmasının yanı sıra ağırlıklı olarak beden eğitimi ve spor dersleri verileceği, öğrencilerin, spor ortaokullarına yetenek sınavıyla kabul edileceği ifade edildi.

Açıklamada, pilot okulları belirleme çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.