Maraşta Haber
Maraşta Haber

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

Bu ülkede yaşayan herkes biliyor ki çok bunalmıştık. Ülkedeki siyasi ve ekonomik gerginlikler yüzünden yüzlerimiz gülmez olmuştu. Uzun bir süredir bitkin ve yorgun düşmüştük. Ayların en güzeli, bolluk ve bereket ayı diye adlandırdığımız ‘Şehri Ramazan’ ayına kavuşmamıza sayılı günler kaldı.   Cennet kapılarının açılıp cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların zincirlere vurulduğu, o şeytanların bizleri günaha sokacağı […]

Hoş Geldin Ya Şehri Ramazan

30 Nisan 2019 - 5:51A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Bu ülkede yaşayan herkes biliyor ki çok bunalmıştık. Ülkedeki siyasi ve ekonomik gerginlikler yüzünden yüzlerimiz gülmez olmuştu. Uzun bir süredir bitkin ve yorgun düşmüştük. Ayların en güzeli, bolluk ve bereket ayı diye adlandırdığımız ‘Şehri Ramazan’ ayına kavuşmamıza sayılı günler kaldı.  

Cennet kapılarının açılıp cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların zincirlere vurulduğu, o şeytanların bizleri günaha sokacağı yolların Rabbimizin lütfu ile azaldığı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azad edilme müjdesinin verildiği bir ay yaşayacağız. Ramazan ayının hürmetine nefislerimizi terbiye edeceğiz.

Büyüklerin buyurur ki; “Cenâb-ı Hak önce ‘aklı’ yaratmış ve ona; ‘Ben kimim’ diye sormuş. Akıl cevap vermiş; ‘beni yaratansın, ben ise aciz bir kulum’ demiş. Cenâb-ı Hak bu cevaptan hoşnut olmuş. ‘Senden daha aziz bir şey yaratmadım’ diye övgüde bulunmuş. ”

Sonra ‘Nefsi’ yaratmış ve ona da; ‘Ben kimim?’ diye sormuş. Nefis; ‘Ben benim, Sen de Sensin’ diyerek âsi olmuş. Allah-ü Teâlâ da onu ıslah için ‘Orucu’ farz kılmış. Bu bilgileri bize aktaran büyüklerimiz biz çocukken oruç tutanlar için yüzlerce müjdeli haber verirler ve bizi oruç tutmaya özendirirlerdi. Bunların elbette tamamı doğrudur. Belki gençlerimizden bir kaçının kulağında kalır düşüncesiyle bu müjdelerden aklımda kalan, hatırladığım ikisini paylaşmak istiyorum:

“Oruçlunun uykusu ibadet, susması tespihat, amelleri diğer zamanlara göre kat kat kıymetli ve duası makbul olur.”

“Oruç sabırdır. Sabredenlerin mükâfatı ise hesapsızdır. Oruç diğer ameller gibi değildir, onun sevabı kullar tarafından bilinmez. Orucun sevabını yalnız Allah bilir. Bunun böyle olduğu bizlere şu Hadisi Kutsi ile  ‘Oruç benim içindir. Onun mükâfatını ben ihsan ederim’ bildirilmiştir.

Ramazan ayı hürmetine tek düze devam eden yaşantımız renklenecektir; iftar, teravih, sahur ve mukabele ibadetleri gönüllerimize sevinç ve huzur doldururken bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesine kavuşmak ve bu geceyi layıkıyla ihya etmenin tatlı telaşını yaşayacağız. Bazı günler sofralarımızı misafirlerimizle paylaşırken bazı günlerde başkalarının sofralarında bulunarak yeniden Müslüman’ca paylaşmanın zevkini yaşayacağız.

Ramazan boyunca gücümüz elverdiğince camilerimizi gezeceğiz. Teravih namazımızı her gün farklı bir camide kılmaya özen göstereceğiz. Yıllardan beri içerisini görmediğimiz ve de namaz kılmadığımız, hafızalarımızda çocukluğumuzdan kalan onlarca anı bulunan camilerimizi bir bir ziyaret edeceğiz.

Bu cami ziyaretlerimizde çok özlediğimiz, yüzü hep gülen, gönlü ve kapısı hep açık olan dostlarımıza rastlayarak eski günleri ve kaybettiğimiz tüm güzellikleri tekrar hatırlamanın mutluluğunu yaşayacağız. Aramızdan ayrılan büyüklerimize Fatihalar yollayarak hayırla yad edeceğiz.

Anne ve babalarımızı, ağabey ve ablalarımızı, damatlar ve gelinlerimizi, torunlar, yeğenler, teyzeler, halalar, amcalar ve dayılarımızı velhasıl tüm akrabalarımızı bu ayın hürmetine evimizde konuk etmeye çalışacağız. Araya, eş ve dostlarımızı da sıkıştırmaya çalışacağız.

Allahın emrettiği şekliyle zekâtlarımızı verip hayır ve hasenat yapacağız. Etrafımızdaki fakir fukaraların, garip ve gurebaların, öksüzlerin, yetimlerin yardımına koşacağız. ‘Birliğimizin bozulmaması, Vatanımızın bölünmemesi, Bayrağımızın inmemesi, Ezanımızın susmaması, Evlatlarımızın ölmemesi’ için dualar edeceğiz.

Cenabı Hak; ‘Habibi Muhammed Mustafa hürmetine, Şehri Kuran hürmetine, Şehri Ramazan hürmetine dualarımızı kabul etsin. Bizleri kabir azabından ve cehennem ateşinden muhafaza eylesin…

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ