Erdoğan'dan Son LGS Uyarıları

Ülke genelinde 20 Haziran 2020 Cumartesi günü ‘Liselere Giriş Sınavı’ yapılacak. Sınava girecek sevgili canlar, sevgili arkadaşlar; şimdiden hepinize başarılar diliyorum. İnşallah dilediğiniz okulları kazanırsınız. Bunun için hepinize dualar ediyorum. Haberiniz olsun.

Siz canlara; ‘sınav süresince sakin olmanızı, heyecan yapmamanızı, her ne yapacak iseniz bilerek yapmanızı’ öneriyorum. İkinci önerim ise

Sevgili Canlar; Kılavuza göre, bu yıl tüm öğrenciler sınava kendi okullarında girecek. Yapılan olumlu değişikliklerden birisi de sınav giriş belgelerine ilişkin. Belgeler, okul müdürlükleri tarafından elektronik ortamdan alınarak onaylanıp, öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak. Sizler, sınav giriş belgesi almak için okullarınıza gitmeyeceksiniz.

Bildiğiniz gibi Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) soru çıkacak konu ve kazanımları açıkladı. Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'nın web sayfasını ziyaret ederseniz bu konu ve kazanımları tekrar görebilirsiniz…

Türkçe Dersinden: Söz varlığı, anlama ve yazma konularından toplam 20 soru,

T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük Dersinden: Bir kahraman doğuyor, milli uyanış ve milli bir destan konularından toplam 10 soru,

Din kültürü ve ahlak bilgisi Dersinden: Kader inancı, zekat ve sadaka, din ve hayat konularından toplam 10 soru,

İngilizce Dersinden: Friendship, Teen Life, In The Kitchen, On The Phone ve The Internet konularından toplam 10 soru sorulacaktır. 1. Oturumdaki soru sayısı 50 sorudur…

Matematik Dersinden: Sayılar ve işlemler, üslü ifadeler, kareköklü ifadeler, veri işleme, olasılık ve cebir konularından, toplam 20 soru,

Fen Bilimleri: Mevsimler ve iklim/Dünya ve evren, DNA ve genetik kod/canlılar ve yaşam, basınç/fiziksel olaylar, madde ve endüstri/madde ve doğası konularından toplam 20 soru olmak üzere 2. Oturumda 40 soru sorulacaktır.

Gelelim sınav gününe; 20 Haziran 2020 Cumartesi günü Türkiye saati ile saat 09.00 da sınava gireceğiniz okulda olmalısınız. Birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum ise 11.30’da başlayacaktır. Sınavdan yarım saat önce okulunuzda olmanızın sebebi, kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi içindir.

Sınava gelirken yanınızda geçerli bir kimlik belgesi (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı veya T.C. kimlik kartı veya geçerlilik süresi devam eden pasaport, yabancı uyruklu öğrenciler için İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından verilen resimli, mühürlü kimlik belgesi) bulundurmanız zorunludur.

Yanınızda bir de en az iki adet koyu siyah ve yumuşak kurşun kalem, kalemtıraş ve leke bırakmayan yumuşak silgi ve bandajı çıkarılmış şeffaf pet şişe içerisinde su getirmeniz gerekmektedir.

Sakın yapmayın ama diyelim ki saat 09.30’da okulda olamadınız. Hemen evinize dönmeyin. Salon görevlileri, sınavın başlamasından itibaren ilk 15 dakika içerisinde sınav binasına gelen ve bina sınav komisyonunca sınava girmesi uygun olan öğrencilerin sınava katılmalarını sağlayacaktır. Bu öğrencilere ek süre verilmeyecektir. 15 dakikadan sonra gelen öğrenciler sınava alınmayacaktır.

Sınav salonuna girdiniz. Soru kitapçığınızı aldınız, soru çözümüne başlamadan önce soru kitapçıklarını kontrol ederek eksik sayfa veya baskı hatası olmadığından emin olmalısınız. Kitapçıkta bir hata varsa salon görevlisinden hatasız bir soru kitapçığı istemelisin. Cevap kâğıdındaki imza bölümünü kurşun kalemle imzalamalısınız. Cevap kâğıdında bulunan ‘Bu alanda işaretleme yapmayınız.’ Kısmında hiçbir işaretleme yapmayınız.

Soru kitapçığının A, B, C ve D olmak üzere dört ayrı türü var. Hangi kitapçığı kullanıyorsanız cevap kâğıdında kitapçık türü bölümüne o kitapçığı işaretlemelisiniz.

Sınav kılavuzunu dikkatlice okumanız gerçekten çok çok önemli. Bu yüzden kılavuzu bir kez daha okumanızı öneriyorum. Ben, her şey gönlünüzce olsun diye Cenabı Allah’a dua ediyorum. Sizde başarılı olmak için dua etmelisiniz. Sınav kaygısından uzak durun. Kaygının azı yararlı olabilir. Ama çoğunun zararlı olduğu biliniyor…

Sevgili Canlar, kendinize iyi bakın, Allaha emanet olun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Erdoğan Arşivi