Maraşta Haber
Maraşta Haber

Emniyet Genel Müdürlüğü 50 Bin koruma Memuru alımı ve başvurusu ne zaman ?

İnfaz ve güvenlik koruma memurluğu alım tarihleri ne zaman başlıyor ? 50 Bin koruma memuru alımı için gereken ve aranan şartlar nelerdir. 50 Bin koruma memuru alımları hakkında işte tüm yapılması gerekenler bütün bilgiler MarastaHaber.com’da ! İnfaz ve güvenlik koruma memurluğu alım tarihleri ne zaman başlıyor ? 50 Bin koruma memuru alımı için gereken ve […]

Emniyet Genel Müdürlüğü 50 Bin koruma Memuru alımı ve başvurusu ne zaman ?

04 Ağustos 2014 - 14:06A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

İnfaz ve güvenlik koruma memurluğu alım tarihleri ne zaman başlıyor ? 50 Bin koruma memuru alımı için gereken ve aranan şartlar nelerdir. 50 Bin koruma memuru alımları hakkında işte tüm yapılması gerekenler bütün bilgiler MarastaHaber.com’da !

İnfaz ve güvenlik koruma memurluğu alım tarihleri ne zaman başlıyor ? 50 Bin koruma memuru alımı için gereken ve aranan şartlar nelerdir. 50 Bin koruma memuru alımları hakkında işte tüm yapılması gerekenler bu adreste.

Öte yandan bu alımlar hakkında,50 bin koruma memuru alımı için kollar sıvandı. Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı bünyesine alınacak 50 bin koruma memurunda fiziki şartlar ön plana çıkıyor. Açıköğretim lisesi de dahil diğer lise mezunları, önlisans ve üniversite mezunları da koruma memuru olabilecek. Koruma Daire Başkanlığı bünyesinde koruma memurları için yeni bir birim kurulacak. Yetkililer kanunun TBMM’den kısa sürede geçmesinin beklendiğini bildirdi.

POLİSLİĞE GEÇİŞ İMKANI

Koruma memuru olmak isteyenlerde, en az lise mezunu olmak, sağlık şartlarının yeterli olması, beden eğitimi sınavlarından başarılı olmak ve KPSS lise puan türünden de 40-60 puan alma şartları aranacak. Fiziki yeterliliğin önemsendiğini belirten yetkililer, erkek adayların en az 1.72 metre, kız adayların ise 1.68 metre boyunda ve 25 yaşından küçük olmaları gerektiğini kaydetti. Açıköğretim lisesi mezunları da, ön lisans ve üniversite mezunları da başvurabilecek. Koruma memurları, 7′nci yılda polisliğe geçebilecek. Özel, siyah renkli üniforma giyecek koruma memurları, silahlı olarak görev yapacak.

STADYUMLARDA, ÜNİVERSİTELERDE ÇALIŞACAK

Tüm koruma hizmetlerinin bu memurların görev alanı içinde olduğunu aktaran yetkililer, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve bakanlıklarda koruma memuru bulunmayacağını söyledi. Uygulamayla koruma memurları stadyumlar ve üniversiteler ile öğrenci yurtlarında güvenliği sağlayacak. Delil toplama yetkileri olacak.

Koruma memuru alımlarının yaşanacağı bu dönemde, özellikle işsiz gençler koruma memurluğunun ne anlama geldiğini ve başvuru şartlarını merak ediyor. Özellikle ilk aşamada 10 bin, hemen ardından da 20 bin koruma memuru alınacağının duyulması üzerine yeni iş kolu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak isteyen 28 yaşını aşmamış gençler, başvuru şartlarını sağlayıp sağlamadıklarını da merak ediyorlar. Özellikle ne kadar maaş alındığının da çok merak edildiği koruma memurluğu ne iş yapar?

İçişleri Bakanı Muammer Güler’in açıkladığı ilk aşamada 10 bin, ardından da 20 bin olmak üzere totalde 30 bin koruma memuru alımı ne zaman gerçekleştirilecek? Öncelikle, koruma memuru nedir, ne iş yapar sorusuna bir yanıt arayalım. Koruma memuru demek, üniversitelerin kampüslerinin kapılarında duran özel güvenlik yerine geçecek olan ve sadece bu yerlerde görev alabilecek olan yeni iş koludur.

Özellikle son dönemde üniversitelerde çıkan olaylarda güvenlik güçlerinin yetersiz kalması sonucunda, önce polislerin kampüslerde bekletileceği söylendi. Ancak bunun manasız olacağı gözlendiği içn koruma memuru denilen iş kolu ortaya çıktı. Özellikle devlet memuru olmalarından ötürü avantajlı olan koruma memurluğu, maaşları ve başvuru şartları açısından da bir hayli avantajlı.

İşsiz gençlere müjde! Önce 10 bin, ardından da 20 bin olmak üzere toplamda 30 bin koruma memuru alımı söz konusu. İçişleri Bakanı Muammer Güler’in açıklamalarına göre, üniversite kampüslerinde beklemek üzere 10 bin koruma memuru alımı ne zaman olacak? İşte koruma memuru başvuru şartları ve maaşları …

İstihdama büyük bir katkısı olacak olan yeni bir kol koruma memurluğu. Aslında eskiden üniversite kampüslerinin kapılarında özel güvenlikler beklerlerdi ve kampüse polisin girmesi de yasaktı. Sonradan çıkan olaylar nedeniyle, güvenlik güçlerini yetersiz bulan hükümet duruma el attı ve koruma memuru alımıgerçekleştireceklerini söyledi. Üstelik toplamda 30 bin gibi büyük bir rakamla. İlk etapta 10 bin koruma memuru alınacak ve devlet memuru bazında çalışacak koruma memurlarına 20 bin kişi daha eklenecek. Peki, koruma memuru olabilme şartları nelerdir? Kimler koruma memurluğuna hak kazanabilir? Milyonlarca işsiz gence ekmek kapısı olacak olan koruma memurluğu hakkında her şey …

İşsizliğin kol gezdiği bu günlerde, gençlere bir iş kapısı daha aralanıyor. 30 bin koruma memurunun alınacağını belirten İçişleri Bakanı Muammer Güler, müjdeli haberi vermiş oldu. Koruma memurluğu nedir? Başvuru şartları nelerdir?

Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve özellikle son zamanlarda üniversitelerde çıkan olaylarda güvenliklerin yetersiz kalmasından ötürü önce polislerin kampüslerde bekleneceği söylenmişti. Ancak sonrasında yeni bir uygulama getirildi ve artık koruma memurları kampüslerde güvenliği sağlayacak. Bu durum ayrıca istihdama da katkıda bulunacak. Devlet memuru statüsündeki koruma memurluğu, özellikle 30 bin işsizi çalışan yapacağı için çok müjdeli bir haber olma özelliği gösteriyor. 2013

Koruma Memuru alımı ne zaman?

30 bin Koruma Memuru alımı işsiz gençlerin dört gözle beklediği haber oldu. Koruma Memuru alım tarihi, Koruma Memuru başvuru şartları nedir? Koruma Memuru yaş sınırı kaç? Koruma Memuru taban puanlar kaç? Bunlar memur olmak için dört gözle bekleyen işsizlerin cevap aradığı sorular..

Koruma Memuru alımları ne zaman başlıyor, Koruma memuru alım şartları belli oldu mu, Başvuru formu yayınlandı mı? Koruma memuru başvuruları ne zaman başlayacak, koruma memuru olmak için gerekli koşullar nelerdir? sorularına yanıt vermeye çalıştığımız haberimiz aşağıda verilmiştir. yaretçilerimizden gelen; Koruma

Memuru alımları ne zaman başlıyor?

EGM KONU İLE ALAKALI DUYURU YAYINLADI

Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) oldukça fazla soru gittiğinden dolayı Emniyet Genel Müdürlüğü 2013 Koruma Memurluğu Alımı Duyurusu yayınladı. “Emniyet Genel Müdürlüğüne “Koruma Memuru” alınması projesi ile ilgili gelen yoğun sorular, talepler ve bazı basın yayın kuruluşlarında yer alan haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Emniyet Genel Müdürlüğüne “Koruma Memuru” projesi kapsamındaki kanun çalışmaları devam etmektedir. Bu aşamada, herhangi bir personel alımı söz konusu değildir. “Koruma Memuru” alımı ile ilgili hususlar, tasarı çalışmaları sonuçlandıktan sonra ayrıntılı olarak kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.“

10 BİN KORUMA MEMURU KADROSU AÇILDI

Kamuda 10 bin yeni koruma memuru kadrosu açıldı. Bu uygulamayla Hükümet; statlarda, üniversite ve devlet öğrenci yurtlarında güvenliği sağlamak için önemli adımlar atmış olacak. TBMM’nin açılmasıyla birlikte hemen, 6222 sayılı yasada değişikliğe gidilerek; statlarda ve üniversitelerdeki özel güvenliğin yerine, devlet memuru statüsünde ”koruma memurlarının” yerleştirilmesi kararı çıkarılacak. 6222 sayılı Spor’da Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine dair Kanun yasada değişikliğe gidilmesinden sonra, 10 bin kişilik kadro tayin edilecek. Koruma memurluğu için adayların hem üniversite mezunu olması hem de güvenlik sertifikasına sahip olması gerekiyor. Başvuranlar adayların, KPSS sonucuna bakılarak sırayla kadro verilecektir.

KORUMA MEMURLARI İL EMNİYET MÜDÜR YARDIMCISINA BAĞLI OLACAKLAR

Statlarda, üniversitelerde ve devlet öğrenci yurtlarında görev yapacak olan koruma memurları, İçişleri Bakanlığı’na bağlı ve Doğrudan da, görev yaptıkları ilin emniyet müdür yardımcılarından birine bağlı olarak görev yapacaklar. Silah taşıma ruhsatları da bulunacak.

NEDEN KORUMA MEMURLARINA İHTİYAÇ DUYULDU?

Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamaya göre , statlarda, üniversitelerde ve devlet öğrenci yurtlarında güvenliğin özel güvenlikçiler yerine, devlet memurlarına verilmesi kararının altında yatan nedenin “hesap verebilirlik” ilkesidir.
Yetkililer, yine UEFA ve FİFA kurallarına bağlı kalarak, yeni “koruma memurlarının” üniforma değil, sivil görevlerine uygun bir kıyafet giyeceklerini açıkladı.

NE KADAR MAAŞ ALACAKLAR!

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün koruma memuru alımına ilişkin hazırladığı kanun değişikliği tasarısına son şekli verildi.
Polis teşkilatına ilk etapta 10 bin, daha sonraki aşamalarda ise 20 bin koruma memuru alınacak. Alımlar 3 yılda tamamlanacak. Koruma hizmetleri, stadyumlar ve üniversitelerin güvenliği silahlı görev yapacak 30 bin koruma memuruna emanet edilecek. Yaş sınırı 28 olacak. 6 ay eğitim verilecek. Bin 800 ile 2 bin TL maaşla kadrolu olarak işbaşı yapacak.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, koruma memurluğuyla ilgili, “Adı koruma memuruolacak. Sınıfı emniyet hizmetleri olacak. En az lise mezunu belli beden ve fiziki yapıda olacak. Silah taşımayacak” dedi.İçişleri Bakanı Güler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışı dolayısıyla Meclis Başkanı Çiçek’in Meclis’te verdiği resepsiyona katıldı. Güler, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Türkiye’de bölge yönetimi diye bir şeyin söz konusu olmadığını söyledi. Bakan Güler, polislerin tekrardan statlarda görev almasıyla ilgili olarak, “Genel olarak ağırlıklı şekilde stat içlerinde özel güvenlik kullanıyorduk, eski polisleri az miktarda kullanıyorduk. Ama görüldü ki özel güvenlik maalesef bu 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Şiddetin Önlenmesine dair kanun öngörülen ihlalleri önlemede yetersiz kaldı. O nedenle biz özellikle derbi maçlarda polisi daha güçlü şekilde stat içlerinde ve dışında kullanacağız. Ama UEFA’nın öngördüğü yerlerde özel güvenlik polis nezaretinde statlarda bulunmaya devam edecek. Yeni emniyet sınıfı içinde yeni bir emniyet görevi, koruma memurluğu adı altında ihdas ediyoruz” ifadelerini kullandı.Koruma memurlarının üniversite, statlarda görev alabileceğini söyleyen Güler, “Adı koruma memuru olacak. Sınıfı emniyet hizmetleri olacak.

En az lise mezunu belli beden ve fiziki yapıda olacak. Silah taşımayacak. Ama önleyici zabıta olarak polise yakın görev yapacak. 6 yılı başarıyla geçirenler polisliğe geçebilecek. Önleyici tedbirler için silah dışındaki araçları kullanabilecek” şeklinde konuştu.Türkiye’de 30 bin polisin stat, bina korumasında görevli olduğunu belirten Güler, “Polis görevini yapsın, hatta karakolun kapısını bile beklemesin. Karakolun kapısını koruma memuru beklesin. Bu kanunu çıkarırsak 30 bin polis memurundan tasarruf etmiş olacağız. İlk planda 10 bin kişiyi almayı planlıyoruz. Altı ay iki devre halinde onları yetiştireceğiz” diye konuştu.Jandarmanın statüsüyle ilgili olarak Güler, polisin yaptığı görevi kırsal alanda yaptığını ifade etti. Güler, “Jandarma İçişleri Bakanlığı’na bağlı bir kurulmuştur. Biz jandarmanın sicil, terfi, disiplin gibi tüm boyutlarıyla İçişleri Bakanlığı ve mülki amirlerin yetkilerini arttıran bir düzenleme yapmak istiyoruz” dediJandarmanın kıyafetinin değiştirilmesine yönelik çalışma yapıldığını da belirten Güler, “Rengini tamamen demokratik bir şekilde belirleyeceğiz. İlgililerin görüşünü alacağız” diye konuştu.
Jandarma Komutanlığı’nda 200 bin personelin 65 bininin rütbeli olduğunu hatırlatan Güler, “Zaman içinde bunun sayısı arttırılacak. İlerde bunun kaynağını da Jandarma’nın kendi yetiştireceği bir hale getireceğiz” şeklinde konuştu.Reyhanlı saldırısıyla ilgili olarak da Güler, saldırının El Kaide’nin üstlendiğine dair iddialara ilişkin, “Reyhanlı saldırısını kimin yaptığı, ne zaman yaptığı, hangi araçları kullandığı, hangi güzergahtan geldiği, nereden geldiği belgelerle, görüntülerle, kameralarla o kadar açık ki, Reyhanlı olayında El Kaide yapmıştır şeklindeki çarpıtma, yapanları kutsamak veya yapanları olayın dışına çıkarmak anlamına gelir. Reyhanlı olayını planlayanlar, bombayı getirenler, bombayı patlatanlar, keşif yapanlar, kişileri saklayanlar, bomba kullanacak şekle getirenler şu anda tek tek yargılanıyorlar” dedi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
23 Nisan 2017 Pazar  – Dolar, Euro, Altın Fiyatları, Altın Fiyatı 23 Nisan 2017 Pazar – Dolar, Euro...

Bugün 23 Nisan 2017 Pazar günü, Serbest piyasa ve bankalardaki en güncel döviz verileri, serbest piyasadaki altın fiyatları, borsa hiss...

14 Mart 2016 Pazartesi Döviz Kurları – Dolar, Euro, Altın Fiyatları, Altın Fiyatı 14 Mart 2016 Pazartesi Döviz Kurları ...

Bugün 14 Mart 2016 Pazartesi günü, Serbest piyasa ve bankalardaki en güncel döviz verileri, serbest piyasadaki altın fiyatları, borsa h...

Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Taban ...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...

Bahçe Tarımı Bölümü Taban Puanları – 2015 Tercih Kılavuzu osym.gov.tr Bahçe Tarımı Bölümü Taban Puanları ̵...

Maraşta Haber ekibi olarak siz değerli öğrenci arkadaşlarımız için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından osym.gov.tr&#...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ