Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı.   Günün ilk programında Trabzon caddesi üzerindeki önceki valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törene, Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya, İl Milli […]

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı.

23 Nisan 2024 - 6:29A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Kahramanmaraş’ta düzenlenen törenle coşku içinde kutlandı.

 

Günün ilk programında Trabzon caddesi üzerindeki önceki valilik bahçesindeki Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen törene, Dulkadiroğlu Kaymakamı Fatih Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, daire amirleri ile öğrenciler katıldı. Törende Yusuf Kahraman, Atatürk Anıtı’na çelen bıraktı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Çelenk sunumu programının ardından Dulkadiroğlu İlkokulu tarafından okul bahçesinde program düzenlendi. Buradaki programa Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu Kaymakamı Dr. Fatih Çelikkaya, İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, protokol üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlarımız katıldı. Program saygı duruşunun yapılması ve İstiklâl Marşımızın okunması ile başladı. Açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman gerçekleştirdi.

.

İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, ” Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104’nci yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı millet olarak büyük bir gurur ve sevinçle kutluyoruz.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Milletimizin geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza verdiği değerin en güzel tezahürlerinden birisidir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarımız için bir sözüne değinmek istiyorum. “Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şey bekliyoruz.” sözü ile çocuklarımızın önemini vurgulamış ve bizler de bu vurguyu anlayıp çocuklarımıza, öğrencilerimize büyük bir önem ve hassasiyet ile yaklaşıyoruz. Sizler sevginin geleceğin mimarlarısınız. Ülkemizin ömürlerini inşa edecek olan sizlersiniz. Bilgiye, sevgiye ve barışa sahip bir dünya için sizlere güveniyoruz. Sizlerin başarılarıyla, Türkiye’nin geleceğinin daha da parlak olacağını biliyoruz.

 

“Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ilkesiyle açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, bağımsızlığımızın, milli iradenin ve demokrasinin öncüsü olmuştur. Bu Milli iradeye yönelik 15 Temmuz da hain bir darbe girişimi olmuş, Fakat milletimiz iradesine ve demokrasisine sahip çıkmayı bilmiştir. Bu anlamlı günde 15 Temmuz şehitlerimiz başta olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize şükranlarımı sunuyor, manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.

Sözlerimi tamamlarken şehrimizde 6 Şubat da meydana gelen depremde hayatını kaybeden, yaşasaydı bugün bizimle birlikte olacak yavrularımıza, öğretmenlerimize ve kaybettiğimiz binlerce canımıza Allahtan rahmet, kalanlara başsağlığı diliyorum.

Bu vesileyle, gözlerinizden ışıltı, yüreklerinizden heyecan hiç eksilmesin. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız kutlu olsun. Sevgi ve selamlarımı iletiyorum.

Çocuklar iyi ki varsınız!” ifadelerini kullandı.

İl Millî Eğitim Müdürü Kahraman’ın  konuşmasının ardından halk oyunları ekibinin gösterisi, şiirlerin okunması ve öğrencilerin gösterileri ile program sona erdi.

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden Tübitak’ta Büyük Başarı Kahramanmaraş İl Milli Eğ...

TÜBİTAK 4004 DOĞA EĞİTİMİ VE BİLİM OKULLARI PROJESİ KABUL ED...

İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ

Vay be, meğerse neler olmuş neler! Halkın büyük çoğunluğu ek...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz ...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli ...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Li...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenl...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikc...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğl...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sa...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal geliş...

325. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 325. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Sevda gönül işi seven sevilir Huzurunda destur eyler eğili...

AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ