Maraşta Haber
Maraşta Haber

Avrupa Birliği, Dış İlişkiler Ve Proje Koordinasyon Merkezi Proje Öncesi İstişare Ve Tanışma Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi’nin koordinasyonunda ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla, 2013 yılında Ulusal Ajans Hayat Boyu Öğrenme Programlarında projesi kabul edilen kurumlarla Proje Öncesi İstişare ve Tanışma toplantısı 02 Ekim 2013 Çarşamba günü saat 10.00’da Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonunda yapıldı. Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi […]

Avrupa Birliği, Dış İlişkiler Ve Proje Koordinasyon Merkezi Proje Öncesi İstişare Ve Tanışma Toplantısı Yapıldı

02 Ekim 2013 - 21:23A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi’nin koordinasyonunda ve Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla, 2013 yılında Ulusal Ajans Hayat Boyu Öğrenme Programlarında projesi kabul edilen kurumlarla Proje Öncesi İstişare ve Tanışma toplantısı 02 Ekim 2013 Çarşamba günü saat 10.00’da Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonunda yapıldı.

Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından koordine edilen Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programları 2013 yılı kazanan projelerinin listesi geçtiğimiz aylarda açıklanmış, Hayatboyu Öğrenme Programlarında ilimizde LdV Hareketlilik, Comenius, Regio, HİE (Hizmet İçi Eğitim), Okul Ortaklıkları, Grundtvig Öğrenme Ortaklıkları gibi farklı proje çeşitlerinden 20 asıl ve 2 yedek olmak üzere toplam 22 adet proje kabul edilmiştir.

Kahramanmaraş Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından tertip edilen toplantıda konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan yaptığı konuşmada şu bilgileri verdi;

“Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı kısa adıyla Ulusal Ajans tarafından koordine edilen Hayat Boyu Öğrenme ve Gençlik Programları’ndan 2013 yılında kazanan projelerin listesi yayınlanmıştı.

ana

Hayat Boyu Öğrenme’yi üç ana başlıkta değerlendiriyoruz. Grundtvig Programı, bilginin sürekli yenilenmesi neticesinde oluşan ihtiyaçları karşılamak ve yetişkin kişilere hayatları boyunca ihtiyaç duydukları bilgi ve imkanları sunarak, istihdam imkanlarını arttırmak suretiyle yetişkin eğitimini içermektedir.

Dini geleneğimizde “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz.” prensibince Hayat Boyu Öğrenme zaten hayatımızın bir parçasıdır. Hatta, dinimizin ilk emri “Oku”’dur. İlmin ve bilginin sınırı yoktur. Herkes hayatın her safhasında kendini yenilemek ve yeni bilgiler öğrenmek durumundadır.

Comenius; okul eğitiminde kaliteyi arttırmayı, Avrupa boyutunu güçlendirmeyi hedefleyen bir Hayat Boyu Öğrenme Programı’dır. Avrupa vatandaşı olma yolunda öğrencilerin kişisel gelişimleri için gerekli olan dil çeşitliği ve temel becerileri edinmelerini sağlamak.

LDV (Leonardo Da Vinci) Avrupa Birliğine üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek, mesleki eğitimde kalitenin geliştirilmesini, beceri ve yeteneklerin arttırılması ve yeniliklerin teşvik edilmesini hedefler.

İlimizde 22 proje kabul edilmiş olup, bunlardan 5’i hizmet içi eğitimdir. Bu 22 projenin 16’sı Milli Eğitim Müdürlüğü ve okullarımızın hazırladığı projedir. Bu kadar çok projenin listede yer alması ve kurumumuz ve bağlı kuruluşlarca gerçekleştiriliyor olması bizler için gurur vericidir.

1

Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hazırladığı “Mutlu Aile Cüzdanı” adı altında biri Grundtvig, diğeri; “Okullarda Çevre Bilincinin Geliştirilmesi” adı altından Comenius Hayat Boyu Öğrenme programıdır.         Bu program kapsamında İtalya, Portekiz, Polonya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti ve İsviçre ülkeleri arasında hareketlilik sağlanacaktır.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze bağlı kurum ve okullarımızı dahil ettiğimizde 2013 yılı için 490 bin Euro’nun üzerinde bir AB Fonu’nun İlimize girdisini sağlamış olacağız. AB Fonları’na Ülkemizin de dahil olduğu ve katkı yaptığı düşünüldüğünde hibe fonlarından azami derecede faydalanmamız gerektiği aşikardır.

Devletimizin ve Milletimizin emanet olarak fonlara aktardığı kaynakların yeniden Ülkemizde dönmesi, İlimizde katma değer sağlamasını bir görev addederek daha fazla bütçenin İlimize kazandırılması hususunda proje çalışmaları devam etmektedir.

Bu proje çalışmasında emeği geçen mesai arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.” Dedi.

İl AB Daimi Temas Noktası Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan ise “toplantının hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında, Türkiye- AB ilişkilerine değinerek tam üyeliğin gerçekleşmesi durumunda bundan her iki tarafın da birtakım kazanımları olacağını söyledi. Ayrıca AB mali yardımlarının tarım, eğitim, sanayi olmak üzere birçok alanda mevcut olduğunu belirterek, bu mali yardımları alabilmek için hazırlanan projelerin önemine vurgu yaptı.Akabinde Kahramanmaraş Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Tayfur Can, merkez olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek, merkeze ait web sitesinin ve içerisindeki modüllerin etkin bir şekilde kullanılmasının önemine ve kurumlar arası işbirliğine vurgu yaptı.

Projesi kabul edilen kurumlara projeleri boyunca teknik destek sağlanabilmesi, proje faaliyetlerinin kamuoyu ile paylaşılabilmesi, olası idari ve mali hataların önlenilebilmesi ve şehrimizde proje yapmak isteyen kurum ve kuruluşları teşvik etmek amacıyla düzenlenen toplantının bundan sonraki kısmında, projesi kabul edilen kurumların temsilcileri kendi projeleri hakkında kısa bir sunumlar yaptılar. Soru cevap bölümü ile devam eden toplantıda Kahramanmaraş Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi personeli Sinan El, Kürşat Çiftçi, Emrah Tekin ve Serpil Çelik katılımcıların sorularını cevapladı.

VLK_2250

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İst...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Ata...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı ...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye ba...

Başkan Erkan Gürbüz Mazbatayı Aldı Göreve Başladı Başkan Erkan Gürbüz Mazba...

Yarım asırdan sonra Elbistan Belediyesini alan CHP’de, Beled...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ