Maraşta Haber
Maraşta Haber

Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece yaparak ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle kahvaltıda bir araya geldi. HABERE AİT FOTO VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN https://www.youtube.com/watch?v=5kSaCCbVbUw   Eğitim yatırımlarıyla model olan ve bu alanda ülke genelinde adından söz ettiren Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde […]

Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu

10 Temmuz 2023 - 8:10A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece yaparak ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle kahvaltıda bir araya geldi.

HABERE AİT FOTO VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=5kSaCCbVbUw

 

Eğitim yatırımlarıyla model olan ve bu alanda ülke genelinde adından söz ettiren Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, ilçe genelinde 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) ilk 25’e giren öğrenciler ve ailelerini bir araya getirdi.

EXPO 2023 Sergi Alanı’ndaki Arasta Çarşısı’nda düzenlenen kahvaltıya Başkan Mahçiçek ve eşi Ayten Mahçiçek’in yanı sıra İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Başkan Mahçiçek, program öncesinde öğrenci ve ailelerini tek tek selamlayarak tebriklerini iletti, başarılarının devamını diledi.

 

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, ” İl düzeyinde Liselere Geçiş Sınavında 9 öğrenci tüm sorulara cevap vererek Türkiye birincisi oldu, bu dokuz kişiden 7 tanesi bizim ilçeden olması bizleri onurlandırdı. başkanımız her zaman eğitim adına bizlere desteklerini sürdürüyor, ben ilçem adına kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

“Sürekli hale getirebilirsek çok daha başarılı oluruz”

Eğitim yatırımlarının önem verdiklerini ve ilçeye 7 adet yurduyla beraber okul kazandırdıklarını anlatan Başkan Mahçiçek, öğrencilere başarının sürekliliği noktasında uyarılarda bulunarak, “Sizleri ailelerinizle beraber, gönülden, yürekten kutluyorum. Çok güzel bir başarıya imza attınız emin olun ki. Biz de talebeyken böyle şeyler olduğunda çok sevinirdik. Hayatınız boyu unutulmayacak başarılar yakaladınız ama önemli olan bu sürekli hale getirmek. Bu sınavda derece aldınız ama bu başarıyı sürekli hale getirebilirsek amacımıza ulaşmış oluruz. Belediye olarak fiziki çalışmalarımız var, mesela şu an görüyorsunuz EXPO 2023 Alanımızı yapıyoruz, yollar yapıyoruz, binalar yapıyoruz ama önceliğimiz eğitim. Belediye olarak yurduyla birlikte 7 tane okul yaptık. Okullara gittiğimde hep söylüyorum, düzenli ve sistemli çalışacağız. Başarının anahtarı budur. Değerli velilerimiz, çocuklarımızla gurur duyalım inşallah. Gelecekte bu ülkeyi delikanlılarımız, hanım kızlarımız yönetecek. Bizden de daha iyi yönetecekler inşallah, bundan eminiz” dedi.

 

“Özgüveni sağlam, hedefini iyi tayin etmiş, geleceğini iyi kurgulamış nesillere ihtiyacımız var”

Sözlerinin devamında öğrencilere üniversite hayatıyla ilgili tecrübelerini aktaran Başkan Mahçiçek, “Sizlerin büyükleri olarak birkaç noktada tecrübelerimi anlatacağım. 70’li yıllarda öğrenciydim, bizi sağcı solcu diye bölü birbirimize kırdırdılar. Sonra geldiler ihtilal yaptılar. Baktık ki sağcıyı da vuran tabanca aynı, solcuyu da vuran tabanca aynı, yani bu bir kurguydu. Üniversite hayatında bunlara dikkat edeceğiz. Bizi yanlış yönlere götürecek insanlardan uzak duracağız. Bir başka nokta üniversiteyi kazanan her gencimiz alanının en iyisi olmak için gayret etmeli. Yani diyelim ki bitirdik Matematik Bölümü’nü, hemen yüksek lisans yapacağız, daha sonra imkan olursa doktora yapacağız. Bu ülkenin iyi yetişmiş, nitelikli insanlara ihtiyacı var. Mühendis ise en iyi mühendis, öğretmensek en iyi öğretmen olacağız. Bunu hedeflememiz lazım. Özgüveni sağlam, hedefini iyi tayin etmiş, geleceğini iyi kurgulamış, bu ülke için her şeyini ortaya koyacak çok iyi yetişmiş nesillere ihtiyacımız var. Bunu başaracaksınız İnşallah, bu ülkeyi de bizden iyi yöneteceksiniz inşallah. Sizlere güveniyoruz, Allah’ın yardımıyla bunları başaracaksınız. Bakın Türkiye, bir gencin yaptığı İHA ve SİHA’lar dünyanın gündemini değiştirdi. Bu ağabeylerinizi örnek alacak, onların yaptıklarının çok daha iyisini yapacaksınız. Telefonları kullanacağız, teknolojiyi kullanacağız ama ülke gündemini de takip edeceğiz. Uluslararası gündemi takip edeceğiz. Telefonları sadece oyun için kullanmayacağız” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından öğrenci ve velilerine kitap ile çeşitli hediyeler takdim edildi.

Kahvaltı programı toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle son buldu.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ