Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Patlayacak Bombalar Reyhanlıda Patladı

Reyhanlı‘daki menfur saldırıyla ilgili olarak, bazı bakanlarımız, olayın ardında Suriyeli rejim yanlısı güçler var diyorlar. Üstelik olaydan 24 saat bile geçmeden. Oysa bu tür büyük olayları çözmek haftalar alır. Devamında üstü açık/kapalı şu mesajlar veriliyor. Zaten jetimizi de düşürdüler, Cilvegözü’ne, Akçakele’ye saldırdılar sözüm ona iyice hadlerini aştılar. Oysa biz, NATO üyesi askeri açıdan dünyanın önde […]

Kahramanmaraş’ta Patlayacak Bombalar Reyhanlıda Patladı

15 Mayıs 2013 - 20:23A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Reyhanlı‘daki menfur saldırıyla ilgili olarak, bazı bakanlarımız, olayın ardında Suriyeli rejim yanlısı güçler var diyorlar. Üstelik olaydan 24 saat bile geçmeden. Oysa bu tür büyük olayları çözmek haftalar alır. Devamında üstü açık/kapalı şu mesajlar veriliyor. Zaten jetimizi de düşürdüler, Cilvegözü’ne, Akçakele’ye saldırdılar sözüm ona iyice hadlerini aştılar. Oysa biz, NATO üyesi askeri açıdan dünyanın önde gelen gücüne sahibiz. Amerika, Avrupa hatta Dünya zaten arkamızda.  Tarihi kökleri olan üç kıtaya nam salmışız, çadır devleti, uydu devlet değiliz. Öyleyse kim tutar bizi.

Hele savaş tamtamcıları var ki değmeyin gitsin. Tuzu kuru zevatlar TV lerde fink atıp kışkırtıcılık yapıyorlar:  Suriye’ye girilmelidir diye.

Hadi oradan bakalım. Kendi derdine düşmüş bir Suriye hükümeti, Türkiye gibi güçlü bir ülkenin saldırısını göğüsleyebilir mi? Bunu neden göze alsın? Hiç mi devlet stratejileri, hiç mi beyinleri yok.

Fotoğrafın küçücük noktasına bakıp tamamını göremediğiniz zaman, ıskalarsınız.  Yüzyıllardır İslam coğrafyasında yapmadığı kepazelik kalmayan şer güçlerinin yeni bir oyunu ile karşı karşıyayız. Büyük oyun: Şii-Sünni savaşıdır.  Sözde Suriye’nin arkasında duran Rusya, Çin, İran ile karşısında olan, ABD ve uyduları perde arkasında paslaşmaktadır. Ürettikleri silahları Müslüman coğrafyasında, Müslümanlar arası bir savaşta test etme, pazarlama ve bölgeyi daha etkili sömürme peşindedirler.

Küçük bir hatırlatma: “ABD’nin en önemli 3 düşünce kuruluşu Brookings, American Enterprise ve Savaş Çalışmaları Enstitüleri 27 Haziran 2012 tarihinde, liberallerin kalesi olarak bilinen Brookings’te bir araya gelerek Suriye kriziyle ilgili savaş oyunu (bu oyun oyuncak değil, similasyon) oynadı. ABD, Türkiye ve Suudi Arabistan’ı temsilen üç takım halinde yürütülen ve bir gün süren simülasyonda, Gaziantep ve Kahramanmaraş gibi bölgelerde bombalamalar olması da konuşuldu. Oyunun sonunda Türkiye, Suriye’yi kısmen işgal etti. Esed rejimi düştü. Irak’ta şiddet 2006 seviyesine döndü. Lübnan’da mezhep çatışmaları başladı”.

Türkiye’yi gaza getirip maşa olarak kullanmak istiyorlar. Beyin yönetimi, kitle psikolojisi, medya gücü, Ortadoğu sosyolojisi ve bölge halklarının duygusal tepkileri gibi sömürge stratejileri iyi çalıştırılıyor.

Peki, Suriye’de katledilen masumlara, çocuklara sessiz mi kalalım. Bir şey yapmayalım mı? Evet, Suriye bizim bir parçamız, Anadolu’nun güneye uzanmış baldırıdır. Bakmayın, bin yıllık birlikteliği İngilizlerin çizdiği sanal sınırlar ayıramamıştır. Sınırın her iki yakasında kucaklar açık bir türlü verilmeyen fırsat beklenmektedir. Bir gün elbet kucaklaşılacaktır.

Peki, Esed-Baas ne olacak? Onlar sadece iyi bir figüran. Tamda şer güçlerinin istediği tiplemeler. Müslümanları çileden çıkaran, ne yapılsa hakkıdır diye baktıran tipler.  Onlar, kızıp yorganı yaktıracak pireye ne kadar da benziyorlar.

Çözüm, bence İslam konferansı örgütü hızla toplanmalı, kendi kurumsal yapısına yönelik yetki ve sınırları hızla genişletmeli, askeri ortak güçte buna dâhil, bir takım organlar oluşturulmalıdır.  Güçlü ve etkili bir yapılanma oluşturması eğer istenirse sadece bir ayda tamamlanır. Bugün Suriye sorunu, yarın başka bölgesel sorunlar kendi iç dünyamızda çözüme kavuşturulmalıdır.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ