Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ayların En Güzeli

gun düşmüştük. Ayların en güzeli, bolluk ve bereket ayı imdadımıza yetişti. Müminlerin yemeden, içmeden uzak durduğu ve Allah için oruç tuttuğu Ramazan-ı Şerif’e kavuştuk ve üçte birini geride bıraktık. Yüce Rabbimin yardımıyla ilk on günü hiç zorlanmadan oruçlarımızı tuttuk.  Nefislerimizi terbiye edip takvaya ulaşmayı umduğumuz ve melek’i yet sıfatı kazanarak, tüm günahlarımızdan arınmayı umduğumuz Ramazan-ı […]

Ayların En Güzeli

06 Haziran 2017 - 8:01A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

gun düşmüştük. Ayların en güzeli, bolluk ve bereket ayı imdadımıza yetişti. Müminlerin yemeden, içmeden uzak durduğu ve Allah için oruç tuttuğu Ramazan-ı Şerif’e kavuştuk ve üçte birini geride bıraktık.

Yüce Rabbimin yardımıyla ilk on günü hiç zorlanmadan oruçlarımızı tuttuk.  Nefislerimizi terbiye edip takvaya ulaşmayı umduğumuz ve melek’i yet sıfatı kazanarak, tüm günahlarımızdan arınmayı umduğumuz Ramazan-ı Şerif’in geriye kalan kısmında da aynı şevk ve iştahla oruçlarımızı tutarız inşallah.

Cennet kapılarının açılıp cehennem kapılarının kapandığı, şeytanların zincirlere vurulduğu, o şeytanların bizleri günaha sokacağı yolların Rabbimizin lütfu ile azaldığı, başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden azad edilme müjdesinin verildiği bir ay yaşayacağız. Ramazan ayının hürmetine nefislerimizi terbiye edeceğiz.

“Cenâb-ı Hak önce ‘aklı’ yaratmış ve ona; ‘Ben kimim’ diye sormuş. Akıl cevap vermiş; ‘Beni yaratansın, ben ise aciz bir kulum’ demiş. Cenâb-ı Hak bu cevaptan hoşnut olmuş. ‘Senden daha aziz bir şey yaratmadım’ diye buyurmuş.”

Sonra ‘Nefsi’ yaratmış ve ona da; ‘Ben kimim?’ diye sormuş. Nefis; ‘Ben benim, Sen de Sensin’ diyerek âsi olmuş. Allah-ü Teâlâ  da onu ıslah için orucu farz kılmış.

Bu bilgileri bize aktaran büyüklerimiz biz çocukken oruç tutanlar için yüzlerce müjdeli haber verirler ve bizi oruç tutmaya özendirirlerdi. Bunların elbette tamamı doğrudur.

Belki birilerinin kulağında kalır düşüncesiyle bu müjdelerden aklımda kalan, hatırladığım bir kaçını ukalalık sayılmazsa paylaşmak istiyorum.

“Oruçlunun uykusu ibadet, susması tespihat, amelleri diğer zamanlara göre kat kat kıymetli ve duası makbul olurmuş.”

“Oruç sabırmış. Sabredenlerin mükâfatı ise hesapsızmış. Oruç diğer ameller gibi değilmiş, onun sevabı kullar tarafından bilinmezmiş. Orucun sevabını yalnız Allah bilirmiş.” Çünkü bir Hadisi Kudsi’de “Oruç benim içindir. Onun mükâfatını ben ihsan ederim” buyrulmaktaymış.

“Ümmet-i Muhammed’i kabir ve kıyamet zulmetinden kurtarmak için kendilerine Ramazan-ı Şerifin nuru ile Kur’an-ı Kerim’in nurunu ihsan eyledim” buyrulmaktaymış.

Ramazan ayı hürmetine tek düze devam eden yaşantımız renklenecektir; iftar, teravih, sahur ve mukabele ibadetleri gönüllerimize sevinç ve huzur doldururken bin aydan daha hayırlı olduğu müjdelenen Kadir Gecesini layıkıyla ihya etmenin tatlı telaşını yaşamaya başladık bile. Bazı günler sofralarımızı misafirlerimizle paylaşırken bazı günlerde başkalarının sofralarında bulunarak yeniden Müslüman’ca paylaşmanın zevkini yaşıyoruz elhamdülillah.

Ramazan boyunca gücümüz elverdiğince camilerimizi geziyoruz. Teravih namazımızı her gün farklı bir camide kılmaya özen gösteriyoruz. Yıllardan beri içerisini görmediğimiz ve de namaz kılmadığımız, hafızalarımızda çocukluğumuzdan kalan onlarca anı bulunan camilerimizi bir bir ziyaret ediyoruz.

Bu cami ziyaretlerimizde çok özlediğimiz, yüzü hep gülen, gönlü ve kapısı hep açık olan o eski komşularımıza rastlayarak eski günleri ve kaybettiğimiz tüm güzellikleri tekrar anmanın ve hatırlamanın mutluluğunu yaşamaktayız. Aramızdan ayrılan büyüklerimize Fatihalar okumanın huzurunu yaşamaktayız.

On bir ayın sultanı Ramazan- ı Şerif boyunca sofralarımıza özel konuklar ve özel yemekler teşrif etmekteler. Anne ve babalarımız, ağabey ve ablalarımız, damatlar ve gelinlerimiz, torunlar, yeğenler, teyzeler, halalar, amcalar ve dayılarımız velhasıl tüm akrabalarımız bu ayın hürmetine evimize konuk olarak bizleri sevindiriyorlar. Araya, eş ve dostlarımız da sıkıştırılıyor çok şükür. Allah’ın izniyle, zekâtlarımızı vereceğiz inşallah, gücümüzce hayır ve hasenat yapacağız. Etrafımızdaki fakir fukaraların, garip ve gurebaların, öksüzlerin, yetimlerin yardımına koşacağız inşallah.

Duaların kabul edileceği bu ayda; vatanımızın bölünmemesi, bayrağımızın inmemesi, ezanlarımızın susmaması, yavrularımızın ölmemesi, şehitlerimizin gelmemesi için dualar edeceğiz. Dualarımızın kabulü için dualar edeceğiz.                                                                                          

 Allah, Dualarımızı Kabul Etsin İnşallah…

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ