Maraşta Haber
Maraşta Haber

Dostlarla Birada Olmak

Geçen hafta dostlarımla biraya geldik. Bir araya gelmemize vesile olan kişi; Dostlarını hiçbir zaman unutmayan, belirli aralıklarla onları Kavlaklı OSB’deki işyerine (RİMSA Tekstil) davet edip ağırlayan, dostlukların pekişmesine katkı sağlayan eski İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Ramazan Saçmalı Beyefendidir. Sayın Saçmalı bizim kuşak eğitimcileri 05.09. 20023 Salı günü çoğunluğu uzun yıllar Kahramanmaraş’ın eğitimine hizmet […]

Dostlarla Birada Olmak

12 Eylül 2023 - 7:44A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Geçen hafta dostlarımla biraya geldik. Bir araya gelmemize vesile olan kişi; Dostlarını hiçbir zaman unutmayan, belirli aralıklarla onları Kavlaklı OSB’deki işyerine (RİMSA Tekstil) davet edip ağırlayan, dostlukların pekişmesine katkı sağlayan eski İl Milli Eğitim Şube Müdürümüz Sayın Ramazan Saçmalı Beyefendidir.

Sayın Saçmalı bizim kuşak eğitimcileri 05.09. 20023 Salı günü çoğunluğu uzun yıllar Kahramanmaraş’ın eğitimine hizmet ettikten sonra emekli olmuş bir birinden değerli kırk arkadaşını bir araya getirdi. Toplantıda; 06 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız depremde kaybettiğimiz başta Cevdet ALPEREN olmak üzere ahirete irtihal etmiş tüm deprem şehitlerimizi ve tüm geçmişlerimizi rahmetle anıp, okunan hatmi şeriften, aşrı şeriflerden, Fatihalardan ve yapılan dualardan hasıl olan sevabı mübarek ruhlarına bağışladık. Kaybettiğimiz Canlarımızı hayırla yad ettik.

Aile fertlerinin, arkadaşların ve dostların ara ara bir araya gelip sohbet etmesi Türk Milletinin örfündendir. Milletimizi topla tüfekle yok edemeyeceğini anlayan Hristiyan, Yahudi ve Ermeni dünyasının ileri gelenleri 1950 yıllarından itibaren topla tüfekle savaşmayı bırakıp, başka yöntemlerle kullanmaya başladılar.

Başvurdukları yöntem Türk Milletinin yaşam tarzını tümden değiştirme girişimidir. Aile bağlarını koparmak, insanların toplanıp istişare etmelerini engellemek, beslenme, yerleşme / barınma alışkanlıklarını değiştirmek, giyinme, düğün dernek kurma, askerlik yapma, çocuk doğurma gibi tüm geleneklerimizi değiştirme mücadelesine/savaşını başlattılar.

Bizim kuşak bu savaşa direndi. Ama çocuklarımız aynı direnci gösteremediler. En başka aile bağlarımızı kopardılar. Evlatlarımız dedesini, ninesini, amcasını, dayısını, halasını unutmaya başladı. Unutmasalar da arayıp sormaz oldular. Tek katlı veya en fazla iki katlı bahçeli evlerin, konakların yerine çok katlı apartmanların, toplu konutların ve sitelerin yapılması teşvik edildi. Bu konutlar 20 yıl, 25 yıl süren vade ve faizler eklenerek vatandaşa satıldı. İnsanımız bir apartman dairesine hapsedilerek havaya ve toprağa hasret bırakıldı. Her aile ferdine ayrı bir oda düzenlenerek anne ve babalar evlatlarına hasret bırakıldı. Barınma ve yerleşim sistemimiz yok edildi. Sokaklarımız, mahallelerimiz, köylerimiz ortadan kaldırıldı.

Beslenme alışkanlığımız tümden değiştirildi. Et kabağı, bamya, bakla gibi sebzeler, nohut, kuru fasulye, mercimek ve barbunya gibi baklagillerle yapılan ve bayılarak yediğimiz kazan yemekleri yenilmez, beğenilmez hale getirildi. Döğme Açı, bulgur pilavı, simit köftesi, mercimek köftesi, suluyağlı köfte hatta ekşiliya sulusu(ekşili köfte) sofralardan adeta kaldırıldı. Evde yapılan yemeklerin yerini maalesef Getircilerin getirdiği dürümler aldı.

Önce bize verdikleri apartmanlarla daha sonra Covit19 salgını / operasyonu ile birbirimizle görüşmemizi engellediler. Değişmeyen birkaç alışkanlığımız varsa onları da bu salgınla yok ettiler. Uzun sözün kısası kimimizi çok kimimizi azda olsa değiştirmeyi başardılar.

Son üç, dört yılımız çok sıkıntılı geçti. Dünyayı etkisi altına alan Covid 19, Ukrayna – Rusya savaşı, içerdeki siyasi çekişmeler ve ekonominin çok kötü yönetilmesi canımızı çok yaktı. Siyasi ve ekonomik krizleri aşmak için alınan şaka gibi tedbirler, gözümüze baka baka söylenen yalanlar, yapılan vergi düzenlemeleri, yapılan zamlar bizi bizden etti. Özellikle işsiz gençlerimizi, emeklilerimizi ve dar gelirli vatandaşlarımızı namerde muhtaç hale getirdi.

Mecburen “Allah Devlete ve Millete Zeval vermesin” Diyoruz. Başkada bir şey demiyoruz. Bizi namerde muhtaç edenleri Allaha havale ediyoruz.

Ramazan Saçmalı Beyefendinin davetinde çok özlediğimiz dostlarımızla uzun uzun sohbet ettik. Dertleştik ve helalleştik. Bu ruh halindeyken bizleri gerçek dostlarla bir araya getiren, aynı tepsideki yemeğe kaşık sallatan, dostlardan helallik almamıza sebep olan, geçmişlerimize Fatihalar okutan, dostlukların gelişmesine ortam hazırlayan, Sılayı Rahim yapmanın ruhumuzu nasıl rahatlattığını bize yeniden hatırlatan Ramazan Saçmalı Müdürüme şahsım ve toplantıya katılan tüm dostlarım adına teşekkür ediyorum. Deprem Şehitlerimizi ve tüm geçmişlerimize bir kez daha Cenabı Mevla’dan Rahmet diliyorum.

Toplantının fotoğraflarına ve videosuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz: http://marastahaber.com/egitim/depremde-kaybettigimiz-canlar-unutu

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönetenler faaliyetlerini, kararlarını ve performansları hakkında açık ve dürüst ...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duramaz. Bu pahalılık çöküşün habercisi ve adıdır. Bu pahalılık karşısında iktid...

SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ...

Seçmen Cumhur İttifakı’na sırtını döndü. Altı Oklu CHP ile kucaklaştı… 31 Mart, ‘sonuçta Yerel yönetimler belediye başkanlığı seç...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ