Maraşta Haber
Maraşta Haber

29 Haziran 2014 – Ramazan’ın 2. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarlar birliğin, beraberliğin, bereketin ve lezzetli yemeklerin durağıdır. Birbirinden lezzetli ve güzel yemekler ile oluştururken menüler sayesinde “ Bugün ne yemek yapayım?” derdine son verebilirsiniz. Yapılışı ve anlatımı kolay yemek tarifleri için Ramazan ayı […]

29 Haziran 2014 – Ramazan’ın 2. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi

29 Haziran 2014 - 10:00A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz !

Ramazan ayında iftarlar birliğin, beraberliğin, bereketin ve lezzetli yemeklerin durağıdır. Birbirinden lezzetli ve güzel yemekler ile oluştururken menüler sayesinde “ Bugün ne yemek yapayım?” derdine son verebilirsiniz. Yapılışı ve anlatımı kolay yemek tarifleri için Ramazan ayı boyunca Maraşta Haber’i takip edin !
Bugün iftar menümüzde leziz iftariyelikler ve Terbiyeli patlıcanlı, tavuk etli çorba ile başlıyor ara sıcak olarak Sultan Aziz böreği ile devam ediyoruz, ana yemeğimiz ise Etli sebze kebabı… Son olarak Dondurmalı irmik helvası ile iftar menümüzü tamamlıyoruz.
29 Haziran 2014 – Ramazan’ın 2. Gününe Özel İftar Menüsü

 

İftariyelikler      : Hurma, peynir, zeytin.

Çorba                   : Terbiyeli patlıcanlı, tavuk etli çorba

Ara Sıcaklar       : Sultan Aziz böreği

Ana Yemek          : Etli sebze kebabı

Tatlı                      : Dondurmalı irmik helvası

Terbiyeli patlıcanlı, tavuk etli çorba malzemeleri: 2 kemer patlıcan, 500 gr kemiksiz tavuk but eti, 1 soğan, 2 diş sarımsak, 1 kırmızıbiber, 4 su bardağı su, 1 yemek kaşığı tereyağı.
Kızartmak için: Ayçiçek yağı, Tuz, Karabiber.
üzeri için: 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı limon suyu, 1 yemek kaşığı nişasta, ince kıyılmış maydanoz.

Terbiyeli patlıcanlı, tavuk etli çorba hazırlanışı: Patlıcanları alacalı soyduktan sonra tavla zarı şeklinde doğrayın ve tuzlu suda 30 dakika bekletin. Suyunu süzdükten sonra ayçiçek yağında kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. Tencereye tereyağını alıp ısıtın. üzerine ince doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin. Tavla zarı şeklinde doğranmış kırmızıbiberi de ekledikten sonra 1-2 dakika pişirin. Tavuk etlerini tavla zarı şeklinde doğrayıp tencereye ilave edip soteleyin. Etler yumuşadıktan sonra üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın. Tavuk eti yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin. Tavuk eti piştikten sonra kızarttığınız patlıcanları da ilave edin. Tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın. Terbiye için gerekli malzemeleri karıştırın ve kaynayan çorbaya azar azar aktarın ve hızlıca karıştırın. 1-2 taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın. üzerine ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Kaselere paylaştırıp sıcak servis yapın. Terbiyeli patlıcanlı, tavuk etli çorba artık hazır, afiyet olsun.

Sultan Aziz böreği malzemeleri: 300 gr lor peyniri, 2 yemek kaşığı krema, 3 yemek kaşığı tereyağı, 100 gr kaşar peyniri, 1 kg ıspanak, 1 demet maydanoz, 1 diş sarımsak, 7 yumurta, 6 yufka, Tuz, Karabiber. üzeri için: 5 yemek kaşığı zeytinyağı

Sultan Aziz böreği hazırlanışı: Ispanakları ince doğrayın. üzerine 2 çay kaşığı tuz serpip elinizle ovarak süzdürün. Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağı ekleyip ıspanağı, doğranmış maydanozu ve sarımsağı ilave edin. Hızlı ateşte 5 dakika pişirin. Ocaktan alıp rendelenmiş kaşar peyniri, tuz ve karabiber serpiştirip karıştırın. Ayrı bir kapta lor peynirini çatalla ezin. Bir tutam tuz ve 2 yemek kaşığı krema ilave ederek karıştırın. Yufkanın birini yağlanmış fırın tepsisine kenarları dışarı taşacak şekilde serin. üzerine zeytinyağı sürün. Diğer yufkayı parçalayarak ilave edip zeytinyağı sürün. üçüncü yufkayı aynı şekilde tepsiye ilave ettikten sonra zeytinyağı sürün. Ispanaklı harcı üzerine yayın. Bir yufkayı daha parçalayarak ilave edip zeytinyağı sürün. Lor peynirli harçtan yayın ve bir yufkayı daha parçalayarak yayın. çay bardağının tabanı ile tam ortada ve kenarlarda eşit olmak üzere 7 çukur oluşturun. Her çukura 1 yumurta kırın. Yumurtaların akları çukurun dışında, sarıları çukurların içinde kalmalı. Son yufkayı da parçalayarak yumurtaların üzerine ilave edip kenarlardan sarkan yufkaları böreğin üzerine kapatın. Kalan zeytinyağını sürdüp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45 dakika pişirin. Ilık servis yapın. Sultan Aziz böreği artık hazır, afiyet olsun.
Etli sebze kebabı malzemeleri: Yarım kg kuzu kuşbaşı et, 2 patates, 1 havuç, Yarım su bardağı bezelye, 1 kırmızıbiber, 1 sivri biber, 2 diş sarımsak, 2 domates, 7~8 arpacık soğan, Yarım kahve fincanı zeytinyağı, Tuz, Karabiber, Kırmızı pul biber, 1 fırın poşeti.

Etli sebze kebabı hazırlanışı: Bütün malzemeleri iri küp şeklinde doğradıktan sonra karıştırma kabına alın. Baharatları ve yağı ilave edip iyice karıştın. Fırın poşetini hafif unladıktan sonra tüm sebzeleri poşete doldurun. 1-2 delik açtıktan sonra poşetin ağzını sıkıca kapatın. önceden ısıttığınız 180 dereceye ayarlı fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Etli sebze kebabı artık hazır, afiyet olsun.

Dondurmalı irmik helvası malzemeleri: Helva için: 250 gr irmik, 500 ml süt, 500 gr toz şeker, 175 gr tereyağı, 40 gr çam fıstığı.
çikolata sos için: 100 gr kuvertür çikolata, 70 ml süt, 30 gr margarin.

Sunum için: 60 gr kaymaklı dondurma, 1 dal taze nane.

Dondurmalı irmik helvası hazırlanışı: 
Tereyağını tavada ısıtın. Fıstıkları ekleyip kavurun. İrmiği ilave edin. Ayrı bir yerde süt ve şekerin yarısını karıştırıp kaynatın. İrmik pembeleşinceye kadar kavurun. üzerine kaynayan şekerli sütü aktarıp 10 dakika kısık ateşte demlendirin. Ocaktan alıp kalan şekeri üzerine serpip karıştırın. Soğumaya bırakın. Sos için, sos tenceresinde sütü kaynatın. İçine çikolata ve margarini ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp malzemeler karışıncaya kadar çırpın. Helvayı bir kasenin içine ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Ortasına kaymaklı dondurma ilave ettikten sonra tekrar irmikle kapatıp servis yapacağınız tabağa ters çevirin. üzerine çikolatalı sos gezdirip nane yaprağıyla süsleyin ve servis yapın. Dondurmalı irmik helvası artık hazır, afiyet olsun.

Özel İftar Menüsü

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
12 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 15. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 12 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 15. Gününe Ö...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...

10 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 13. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 10 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 13. Gününe Ö...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...

8 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 11. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 8 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 11. Gününe Öz...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...

7 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 10. Gününe Özel İftar Menüsü Yemek Tarifi 7 Temmuz 2014 – Ramazan’ın 10. Gününe Öz...

MarastaHaber ekibi olarak On bir ayın sultanı olan Ramazan ayı boyunca her güne özel bir iftar menüsü sunuyoruz ! Ramazan ayında iftarl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ