Maraşta Haber
Maraşta Haber

Elbistan MYO Yeni Eğitim-Öğretim Yılına “Merhaba” Dedi

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda (EMYO) yeni eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı.   EMYO’nun açılış töreninin ardından, KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethi Yanardağ, ‘Mevlana’ konulu ilk dersi verdi. Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nun (EMYO) yeni eğitim öğretim dönemi açılış töreni, KSÜ Fen Edebiyat […]

Elbistan MYO Yeni Eğitim-Öğretim Yılına “Merhaba” Dedi

03 Ekim 2012 - 7:37A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nda (EMYO) yeni eğitim ve öğretim yılı, düzenlenen törenle başladı.

 

EMYO’nun açılış töreninin ardından, KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethi Yanardağ, ‘Mevlana’ konulu ilk dersi verdi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nun (EMYO) yeni eğitim öğretim dönemi açılış töreni, KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethi Yanardağ ve Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman’ın katılımı ile yapıldı.

EMYO’nun 2012-2013 eğitim öğretim yılı açılış töreni Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici’nin okul bahçesindeki Atatürk Büstü’ne çelenk sunması ile başladı. Daha sonra ise saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Törenin ikinci bölümü ise, okulun konferans salonunda devam etti. Burada açış konuşmasını yapan,Elbistan Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Hanifi Binici, 2012-2013 eğitim öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu. Binici, “2012-2013 Eğitim Öğretim yılı açılış programına teşriflerinizden dolayı hepinize teşekkür ederim. Geçtiğimiz dönem içerisinde yapılan yenilikleri arasında ayçekirdeği sapından üretilen yalıtım malzemesi. Bu çalışmamız son noktaya gelmiş durumdadır. Elbistanlı iş adamlarımızla bu çalışmayı isterdik ama ne yazık ki yatırımcılar ciddi anlamda riske girmek istemediler. Bu nedenle ortaklarımızı Kahramanmaraş’tan seçiyoruz. Dolayısıyla onlarla bu çalışmayı sürdüreceğiz. Aynı zamanda depremlerle ilgili halkımızı ve öğrencilerimizi bilgilendirmek adına bilgilendirme toplantıları düzenledik. Enerji ile ilgili çalışmalarımız oldu. Emniyet Müdürlüğü ile birlikte güzel çalışmalarımız oldu. İlk yardımla ilgili periyodik eğitimlerimiz oldu. Son zamanlarda büyük önem teşkil eden bilişim konusunda çalışmalarımız oldu. Gidya ile ilgili çalışmalarımızı çok önemsiyoruz. Gidya’nın tarımda kullanılmasıyla verimde yaşanacak artış konuları görüşüldü. Bu çalışmaya sayın kaymakamımızda büyük önem verdi. Bununla birlikte santrallerimizden doğa bırakılan küllerin hiçbir ekonomik değeri bulunmamakta. Bu manada bizler bu atık küllerin değerlendirilmesi konusunda harekete geçtik. Aynı zamanda Gidya çalışmalarının verimi konusunda kendi bölgemizde alternatif ürün çalışması yaptık. Bunlardan biri karpuz bir diğeri ise domates çalışması. Yetiştirdiğimiz bu ürünlerde çok ciddi başarı elde ettiğimizi ifade edebilirim. Çiftçilerimizde çalışmalarımız kapsamında bizlerden bilgi almaya başladılar. Yaban kirazı mahleple ilgili akademik boyutlu çalışmayı üniversitemizde sürdürmekteyiz. Elbistan bir deprem bölgesi. Bu nedenle yüksekokulumuz teknolojik cihazlarıyla gerekli testleri yapmaktayız. Aynı zamanda otomotiv sektöründe cihazlarımız okumuza kazandırıldı. Okulumuz eğitmenleri tarafından yapılan girişimler neticesinde maddi değeri yüksek olan cihazlar bünyemize kazandırıldı. Okulumuzda fizik anlamda iyileştirilme yapıldı. Bu iyileştirmelerin yanında akademik kadromuzda genişledi. Bu dönem içerisinde öğrencilerimiz tarafından gösterilen yoğun ilgi karşısında yeni bölümler açtık.

Yeni projelerimizi yanıtım amaçlı, çalışmalarımız oldu” dedi.

Elbistan Meslek Yüksek Okulu’nun bundan sonraki çalışmalarının proje tabanlı olacağına dikkat çeken Binici, konuşmasının devamında ise, “Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma, geliştirme, toplumsal katkılar gibi görevleri bulunmaktadır. Yüksekokulumuz bu amaçlara hizmet için sürekli gayret içerisindedir. Hızla gelişmekte olan ülkemizin en önemli avantajı, sahip olduğu genç nüfustur. Söz konusu gençlerimiz çağın gereklerine göre yetiştirilerek ülkeler arasında çağdaş ve gelişmiş bir ülke olarak yer alacaktır. Sevgili öğrenciler zaman hızla ilerlemektedir. Geri dönüşü olmayan ve çok kolay israf ettiğimiz bu zamana lütfen dikkat ediniz. Okulumuzda bulunacağınız süre içerisinde hocalarımızdan en iyi şekilde yararlanmaya çalışınız. Mutlaka dar zamanlarda üstün dereceler elde etmeye çalışmamız gerekmektedir. Yeni eğitim öğretim yılının ilçemize, bölgemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Binici’nin konuşmasının ardından Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne desteklerini esirgemeyen iş adamları Savaş Tatar, Şerif Öztürk ve EMNO Türk Dili Okutmanı Ökkeş Yüksel, katkılarından dolayı teşekkür plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Plaketlerin verilmesinin ardından KSÜ Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Fethi Yanardağ, açılış dersini sundu. ‘Mevlana’ konusunu işleyen Yanardağ, Mevlana’nın toplum hayatında ki yerinin ayrıntılarını sinevizyon eşliğinde anlattı.

Açılış törenine, Elbistan Kaymakamı Metin Maytalman, Garnizon Komutanı Kurmay Binbaşı İbrahim Yazıcı,Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Av. Mevlüt Kurt, Emniyet Müdürü Vekili Ahmet Eksin, Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, AEL İşletme Müdürü Ahmet Yaldız, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ