Maraşta Haber
Maraşta Haber

Özel Öz Derya’lar Kapanmasın

Özel okulların tek gelir kaynağı, öğrenci ücretleridir. Yeterli sayıda öğrenci bulamayan özel okullar eninde sonunda kapanır. Bazı okullar, okulların açılmasına sayılı günler kala (Eylül ayında) kurumlarını kapattıklarını açıkladılar. Bu okulların arasında ne yazık ki ilimizin ilk özel ilkokulu olan ‘Özel Öz Derya İlkokulu ve Özel Öz Derya Ortaokulu da var.’ Bünyesinde bir İlkokul ve bir […]

Özel Öz Derya’lar Kapanmasın

11 Ekim 2019 - 9:42A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Özel okulların tek gelir kaynağı, öğrenci ücretleridir. Yeterli sayıda öğrenci bulamayan özel okullar eninde sonunda kapanır. Bazı okullar, okulların açılmasına sayılı günler kala (Eylül ayında) kurumlarını kapattıklarını açıkladılar. Bu okulların arasında ne yazık ki ilimizin ilk özel ilkokulu olan ‘Özel Öz Derya İlkokulu ve Özel Öz Derya Ortaokulu da var.

Bünyesinde bir İlkokul ve bir Ortaokul barındıran Özel Öz Derya Okulları; 1994–1995 Eğitim Öğretim yılında, Hakyol Vakfı tarafından Yenişehir Mahallesi, Çaldıran Sokak, No: 13 adresindeki üç katlı bir bina kiralanarak 120 Öğrenci kontenjanıyla “Özel Öz Derya İlkokulu” ismiyle Eğitim Öğretime başladı. Bu okul 08.02.1995 tarihinde, “Ensar Eğitim, Sağlık Tesisleri Anonim Şirketine” devredildi. Okulun ilk Kurucu Temsilcisi Dr. Mahmut Nedim Şerefoğlu ilk Müdürü ise İrfan Yücel’dir.

1997- 1998 Eğitim Öğretim Yılı sonuna kadar aynı binada eğitim öğretime devam edildi. 1998- 1999 eğitim öğretim yılında Egemenlik Mahallesi, 16. Sokak, No: 2 adresindeki Ensar Eğitim Sağlık Tesisleri AŞ. Tarafından yaptırılan okul binasına taşındı.

Kurucu Temsilciliği görevini sırasıyla; Dr. Mahmut Nedim ŞEREFOĞLU(1994- 1996), Mehmet Can DÜNDAR(1996- 1999), Ali Ayhan DEMİR(1999- 2000), Salih ÖZSAĞIR(2000- 2006) ve Alişan TÜRKÖNER(2006-2019 Ekim) yapmışlardır.

Okul Müdürlüğü görevini ise sırasıyla; İrfan YÜCEL(1994- 1999), Mehmet TIRPANCI(1999- 2002), Ahmet GÜMÜŞOLUK(2002- 2006), Halil ÇAL(2006- 2010), Mehmet ÇOLAK(2010) ve Mehmet Fatih ERDOĞAN( 2010- 2019 Şubat) yapmışlardır.

Kurulduğu ilk günden itibaren öğrencilerine ve ailelerine sıcak bir yuva olan Özel Öz Derya İlk ve Ortaokulunda en çalışkan en fedakâr ve en bilgili öğretmenler görev yapmıştır. Okula emeği geçen Öğretmenlerimizi temsilen Turan ÇANKAYA, Şükran BAYKIZ, Arslan GÜLEGÜL, Faruk VURAL, Zekiye AYTEMİZ, Nergis YAŞAR, Mehmet BAYAR, Deniz MENGÜÇ sayılabilir.

Öz Deryada, derslere ve ders dışı etkinliklere büyük önem verilmiş, öğrenciler bir yandan üst okullara hazırlanırken diğer yandan Yabancı Dil, Spor, Resim, Müzik, Sahne Sanatları ve Halk Oyunları gibi etkinliklerle hayata hazırlanmıştır. Bu çalışmalar sonucunda okul müzesi her alanda kazanılan sayısız kupa, plaket ve madalya ile doldurulmuştur.

On yıla yakın bir süre Müdürlüğünü yaptığım bu güzel okul ve okulun bağlı olduğu şirket Alişan Türköner tarafından 18 Ekim 2019 tarihinde Ünsal Ören isimli bir şahsa devredildi. Bu şahıs önce okulun ismini değiştirerek Ünsal Ören İlkokulu ve Ünsal Ören Ortaokulu yaptı. Öz Derya’yı Öz Derya yapan Öğretmenlerin ve Çalışanların tamamına yakınını işten çıkarttı. İki ay kadar Ünsal Ören ismiyle eğitim öğretime devam ettikten sonra Okul yeniden el değiştirdi.

Ünsal Ören sözde bir satışla okulu kayın biraderi olan Burhan Gülsevgi isimli şahsa devretti. Böylece Okulun ismi yeniden değiştirilerek Atakent Okulları yapıldı. Okul, Deparcı Özel Eğitim Hizmetleri Limited Şirketinin bünyesine geçirildi. 2019 Haziran ayına kadar kayda değer hiçbir hizmet vermeyen okul sözde eğitim öğretime devam etti. 2019 Eylül ayında ise yetkililer tarafından okulun kapatıldığı duyuruldu. Veliler mağdur edildi, aylarca maaşları ödenmeyen idareciler, öğretmenler ve personel mağdur edildi. Okulun alınmasında Ünsal Ören tarafından Vakıfbank Kahramanmaraş Şubesinden alınan Kredinin (8 Milyon olduğu söyleniyor) ödenip ödenmeyeceği ise merak konusu oldu.

Allah’tan niyazım özel okullarımız kıyamete kadar kapanmasın. Sevindirici olan, Kahramanmaraş’taki özel okullarımız emin ellerde. Bu okulları kuran, eğitim öğretim faaliyetlerini yürüten şahısların hepsi dürüst, çalışkan, fedakâr eğitimci kardeşlerim. Öz Derya’nın başına gelenler bu kurumlarımızın başına gelmez diye düşünüyorum.

Yinede bir tavsiyede bulunmak istiyorum; Mili Eğitim Bakanlık yetkilileri Özel Öğretim Kurumlarımız için ‘Can Suyu’ sayılabilecek olan ve geçen sene kaldırılan Özel Okul Öğrencilerine verilen ‘öğretim desteğini’ yeniden versinler. Böylece bu okullarımızın doluluk oranı artsın ve ÖZ DERYA’LAR KAPANMASIN…    

 

   

       

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ