Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ünal, Okuduğu Okulu Hizmete Açtı

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Okuduğu Okulu Hizmete Açtı Geçtiğimiz yıl inşaatı tamamlanarak yenilenen 2014-2015 Eğitim Öğretim dönemine başlayan İstiklal İlköğretim Okulu gerçekleşen resmi törenle hizmete açıldı. Çocukluk yıllarında İstiklal İlkokulu’nda okuduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yaptığı konuşmada, “İstiklal İlkokulunun konumu benim için özel kılınmıştır. İnsan doğduğu yerin ilerlemesi, […]

Ünal, Okuduğu Okulu Hizmete Açtı

30 Nisan 2015 - 21:40A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Okuduğu Okulu Hizmete Açtı

Geçtiğimiz yıl inşaatı tamamlanarak yenilenen 2014-2015 Eğitim Öğretim dönemine başlayan İstiklal İlköğretim Okulu gerçekleşen resmi törenle hizmete açıldı. Çocukluk yıllarında İstiklal İlkokulu’nda okuduğunu ifade eden AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, yaptığı konuşmada, “İstiklal İlkokulunun konumu benim için özel kılınmıştır. İnsan doğduğu yerin ilerlemesi, güzel olması için hayaller kurar. Bu hizmetle bu hayal gerçek oldu” dedi.

                Eski ve yetersiz konumda bulunan İstiklal İlköğretim Okulu, yeniden ve modern yapısı ile eğitime başlamasının ardından düzenlenen resmi törenle hizmete açıldı. AK Parti Grup Başkanvekili Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, doğduğu memleketi Elbistan’a ve okuduğu okula güzel değer katmasının mutluluğunu yaşarken bu duygularını katılımcılar ile paylaştı.

                Resmi açılış törenine; AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Metin Güven, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Emniyet Müdürü Barış Murat Başol, Askerlik Şubesi Başkanı Üsteğmen Uğur İnce, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt,  daire amirleri, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan resmi açılış töreni Yunus Emre İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibinin gösterisi ile devam etti.

                Resmi açılışta ilk konuşmayı Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük yaptı. Başkan Küçük, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

                “Hükümetimiz, partimiz, büyükşehir belediyemiz, grup başkanvekilimiz ve Elbistan Belediyesi uyum içinde hizmetlerine devam ediyor. Modern bir hastane, atık su arıtma tesisi, yeni içme suyu şebekesi, yeni hükümet konağı, adliye sarayı gibi hizmetlerimiz saymakla bitiremiyoruz. Elbistan modern bir şehir konumuna gelmiştir. Hizmet programlarımız ve projelerimiz hazır. Önümüzdeki birkaç yıl içinde Elbistan daha modern ve müreffeh bir kent olacaktır.”

                Daha sonra katılımcılara okul ve eğitim yatırımları hakkında bilgiler aktaran Kaymakam Tuncay Akkoyun, eğitimde gelinen noktanın oldukça başarılı konuma ulaştığını ifade ederek şunları söyledi:

                “Öncelikle bir çok yatırım ve hizmetlere ek olarak eğitime yönelik çabaları ve hayretleri için AK Parti Grup Başkanvekilimiz Sayın Mahir Ünal’a teşekkür ediyorum. Son 2 yılda Elbistan’a eğitim alanında 33 Milyon TL harcama yapılmıştır. 12 yılda ise Elbistan genelindeki eğitim yatırımı maliyeti 84 Milyon TL’dir. Eğitim alanında yüzde % 123 artış sağlanmıştır. Yakın bir gelecekte ise Sosyal Dayanışma ve Dayanışma Vakfı olarak 300 öğrenci kapasiteli yurt projemizi hayata geçirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

                Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Fatih Erkoç’ta yaptığı konuşmada, “Eğitime önem veriyoruz. İstikbalimiz için en önemli yatırım eğitime yapılan yatırımdır” dedi.

                Daha sonra mikrofona davet edilen AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal yaptığı konuşmada, duygularını, “İstiklal İlkokulunun konumu benim için özel kılınmıştır. İnsan doğduğu yerin ilerlemesi, güzel olması için hayaller kurar. Bu hizmetle bu hayal gerçek oldu” sözleriyle dile getirerek şunları söyledi:

                “Ben ilkokul eğitimimi bu okulda aldım. İnsan doğduğu yerin ilerlemesi, büyümesi ve güzel olması için hayaller kurar. Gerçekleşen bu hayal şahsım adına beni çok mutlu etti. Yenilenen ve modern bir yapıya dönüşen İstiklal İlkokulunun yanı sıra, yeni hükümet konağımızın, 300 yataklı modern bölge hastanesinin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Diğer yandan Yeni hükümet konağı ile polis evi arasındaki alanı yeni şehir meydanı olarak Elbistan’a kazandıracağız. Elbistan Polis Evi de yakın bir gelecekte Elbistan Müzesi haline dönüşecek.

                Elbistan’da 3.5 yılda 13 okul yapıldı. Eğitim yatırımlarında yüzde % 123 ilerleme kaydedildi. Biz öğrencilik yıllarımızda öğretmenimize tebeşir için para verirdik. Okulun yakacak ihtiyacını evlerimizden getirdiğimiz odunlarla gidermeye çalışırdık. Şimdi çocuklarımız daha modern, sağlıklı ve çağdaş okullarda eğitim alıyor. Bilindiği gibi en önemli yatırım insana yapılan yatırımdır.

                Diğer yandan Himmet Baba Cami, Ulu Cami-Kale ve Çarşı Atik Cami arasında tarihi bir kültür yapısı yine Elbistan’a kazandırılacak. Bir şehri değerli kılan karakteridir. Elbistan Beypazarı gibi karakterini ortaya çıkarması, özel marka olması gerekir. 2023 yılında Elbistan’ın kent kimliği ortaya çıkacak. Tarihi yapısıyla, spor kompleksleriyle, tüm yatırımları ile modern bir kent kimliğine bürünmüş olacak.”

                Yapılan konuşmaların ardından İstiklal İlköğretim Okulunun resmi açılışı için kurdele kesimi gerçekleşti. AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ve beraberindeki heyet daha sonra okulu gezerek incelemelerde bulundu ve okuduğu okulda adeta nostalji ve mutluluk yaşadı.

Okuduğu Okulu 1 copy Okuduğu Okulu 2 copy Okuduğu Okulu 3 copy Okuduğu Okulu 4 copy Okuduğu Okulu 5 copy Okuduğu Okulu 6 copy Okuduğu Okulu 7 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ