Maraşta Haber
Maraşta Haber

  MAK Danışmanlık’tan  ‘İL’ Olalım Platformuna Destek Geldi

Gurbetteki Elbistanlılar Heyecan İçinde                 Büyükşehir Yasası ile birlikte “Geleceği Çalınan Elbistan” konumuna düşülmesi karşında halk desteği ile kurulan ve harekete geçen “Bir Olalım İL Olalım” Afşin Elbistan Ekinözü Nurhak Platformu etkin çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Günden güne halk ve kamuoyu desteği ile büyüyen platform çalışmalarını yakından takip eden, Türkiye genelinde anket ve danışmalık hizmetleri […]

  MAK Danışmanlık’tan  ‘İL’ Olalım Platformuna Destek Geldi

04 Aralık 2014 - 19:46A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Gurbetteki Elbistanlılar Heyecan İçinde

                Büyükşehir Yasası ile birlikte “Geleceği Çalınan Elbistan” konumuna düşülmesi karşında halk desteği ile kurulan ve harekete geçen “Bir Olalım İL Olalım” Afşin Elbistan Ekinözü Nurhak Platformu etkin çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Günden güne halk ve kamuoyu desteği ile büyüyen platform çalışmalarını yakından takip eden, Türkiye genelinde anket ve danışmalık hizmetleri sunan MAK Danışmanlık şirketinin kurucusu ve sahibi Mehmet Ali Kulat, çalışmaları, halk desteğini ve beklentileri yerinde görmek, bilgi ve görüş alışverişinde bulunmak üzere “Bir Olalım İL Olalım” platformu üyeleri ile Küçükler Ocakbaşında bir araya geldi.

                Platform üyelerinden Mehmet Dalkanat, Hamdi Güllü, Cuma Alagöz, Kadir Küçük, Hasan Basut, İbrahim Ceren, Mehmet Emin Kılıç’ın ve platform gönüllülerinin yer aldığı buluşmada, MAK Danışmanlık Sahibi Elbistanlı Mehmet Ali Kulat’a, Elbistan’ın Büyükşehir Belediyesine bağlanması ile geleceğinin çalındığı, ekonomik olarak tüm girdi ve kazançların Büyükşehir Belediyesinin eline geçtiği, Elbistan halkına ve bölgesine hizmetlerin durduğu dile getirildi.

                İl adayı Elbistan’ın İL olmayı beklerken adeta bir mahalleye dönüşmesi ile Elbistan’ın geleceğinin yok edildiği fikrinin savunulduğu kapsamlı ziyarette Mehmet Ali Kulat, kaybedilenleri ve geleceğin yok edilmesine ilişkin konuları hayretler içinde dinleyerek, bu kadar kaybın inanılmaz bir durum olduğunu dile getirdi. Konuyu bir Elbistanlı olarak ulusal düzeye taşıyacağını, ulusal basın ve yayın aracılığıyla durumu Türkiye gündemine taşıyacağını ifade etti.

                MAK Danışmanlık Sahibi Mehmet Ali Kulat, yapılan görüşmelerde, “Bir Olalım İL Olalım” Afşin Elbistan Ekinözü Nurhak Platformunun çalışmalarını ve etkin gayretlerini yakından izlediğini, çabaların her alana yayıldığını ve özellikle her kesimden, her siyasi düşünceden insanlarla halk hareketi olarak yola çıkılmış olmanın büyük bir avantaj olduğunu ifade ederek bir Elbistanlı olarak bu mücadeleye destek vereceğini söyledi. Kulat, yapılan çalışmaları, her gün büyüyerek halk desteğini alarak genişleyen çabaları ele aldı ve çalışmalara kapsam katmak adına şu değerlendirmelerde bulundu:

                “Gurbetteki Elbistanlar olarak halk desteği ile kurulan platformun çalışmalarını yakından ve heyecanla takip ediyoruz. Çalışmalarda gidilecek yöne adapte olunmalı. Görev tanımı genişletilmeli. İL olma gayretlerinin yanı sıra birçok beklentinin ve sorunların çözümünün üzerine hareket edilmeli. Elbistan’ın katma değeri artırılmalı.

                Elbistan’ın İL olması için Elbistan 21. yüzyılın iletişine ve ulaşımına açık olmalı. Elbistan bu yönde özellikle ulaşımda büyük oranda destek verdiği iktidardan bunu rahatlıkla isteyebilir. Kahramanmaraşlı iş adamları ile yaptığı görüşmelerde ‘Elbistan’a neden yatırım yapılmıyor? Yapmayı düşünüyor musunuz?’ şeklindeki sorularıma, merkeze mesafeden ve uzaklıktan söz ettiler.

Yine İL olabilme ve geleceği çalınan Elbistan ifadesinin yer aldığı girişimlerde Elbistan Organize Sanayi Bölgesi iş sahalarının ve iş istihdamlarının sağlanması adına çok önemlidir. Bir bölge OSB ile ayağa kalkar. Bölge milletvekilleri, sanayiciler ve iş adamları Elbistan’a davet edilmeli. Yatırımlar konusunda teşvikler bulunmalı. Elbistan ve bölgesinde büyük devlet yatırımları düşünülerek fakülteler kurulmalı. Uygulama ve staj konusunda yeterli ve gerekli yatırımlar var.

Etkili mücadele kazanımlar için Türkiye genelinde bulunan illerde Elbistan Dernekleri ile iletişim kurulmalı. Destek ve katkıları sağlanmalı. Kazanımların elde edilmesi için problemler, beklentiler, sorunlar, kayıplar, istekler sıkıntılar kurulacak sekretarya ile kayıt altına alınması gerekir. Yaşanan sorunların ve kayıpların üst düzey yöneticiler ve bölge milletvekilleri tarafından bilinmiyor. İL olmayı istemekle birlikte Elbistan’ın her sorunları ele alınıp dillendirilmeli. Yöneticilere mutlaka ulaştırılmalı. Mücadele her alanda yapılmalı.”

Kulat, değerlendirmelerin ardından Elbistan’ın büyük sorunlar ve kayıplar yaşadığına şahit olduğunu ifade ederek, İL olma isteği ile kayıp ve geleceğin çalınması konusundaki bilgileri ulusal gündeme taşıyacağını söyledi. Ulusal basın ve yayın ile konuyu her alana taşıyacağını belirterek, çok sık çıktığı televizyon programlarında Elbistan için çaba sarf edeceğini vurguladı.

Gurbatteki Elbistanlılar 2 copy Gurbetteki Elbistanlılar 4 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ