Maraşta Haber
Maraşta Haber

İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı andına yakışan değerler ve güzellikler içinde Cumhuriyet Meydanında kutlandı. Büyük bir heyecan ve coşkunun yaşandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyet Devletine sadakat bir kez daha vurgulandı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Elbistan Hükümet Konağında Elbistan Kaymakamı Özkan […]

İyi ki Varsın Cumhuriyet

29 Ekim 2018 - 17:54A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı andına yakışan değerler ve güzellikler içinde Cumhuriyet Meydanında kutlandı. Büyük bir heyecan ve coşkunun yaşandığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk’e ve Türkiye Cumhuriyet Devletine sadakat bir kez daha vurgulandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Elbistan Hükümet Konağında Elbistan Kaymakamı Özkan Demir’in tebrikleri kabulü ile başladı. Daha sonra kapsamlı programların sunulduğu Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’nda devam etti. Büyük bir coşkunun yaşandığı kutlama törenlerine; Kaymakam Özkan Demir, Belediye Başkan Vekili Av. Ali Murat Duran, Cumhuriyet Başsavcısı Yunus Feryat Sorkut, Adli Yargı Komisyonu ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Garnizon Komutanı Yzb. Sinan Sert, Emniyet Müdürü Hakan Aşık, Büyükşehir Belediyesi Kuzey İlçeleri Koordinatörü Mazhar Türk, Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Av. İnan Kesen, AK Parti İlçe Başkanı Av. Hasan Sungur, CHP İlçe Başkanı Av. Tayfun Barış Arslan, MHP İlçe Başkanı Ramazan Kılıç, İYİ Parti İlçe Başkanı Yemliha Özcan, kurum ve okul müdürleri ve okullardan öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinde Kaymakam Özkan Demir ve Belediye Başkan Vekili Av. Ali Murat Duran, öğrencilerin, vatandaşların ve protokolün bayramını kutlayarak tebrik etti.

Günün açılış konuşmasını yapan ve anlam ve önemine değinen Elbistan Kaymakamı Özkan Demir duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

“Bugün, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın tüm ülke olarak heyecanını yaşıyoruz. 1. Dünya Savaşı’ndan yenik çıkan, toprakları kâğıt üzerinde paylaşılmış ve ülkesinin pek çok yeri işgale uğramış olan, türlü imkânsızlıklar içindeki büyük milletimiz, Büyük Atatürk’ün önderliğinde tarihte eşine az rastlanan ve pek çok millete örnek olmuş bir kurtuluş mücadelesi vermiştir.

Kurtuluş Savaşımız, uzun süredir yenilgi yüzü görmeyen ve dünyaya efendilik taslayan ittifak halindeki birden çok emperyalist devlete karşı verilmiş bir bağımsızlık mücadelesidir. 1. Dünya Savaşından alınan galibiyetin şımarıklığı ve sınır tanımazlığı ile hareket eden bu güçler, Osmanlı Devleti’nden artakalan bir avuç büyüklüğündeki Anadolu topraklarını da işgal etmek istemişler, tüm tarihi boyunca özgür ve bağımsız yaşamış olan milletimizin boynuna esaret zincirini takmaya kalkışmışlardır.

Vatan topraklarından atılmak istenen Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti’nin 29 Ekim 1923’te kurulması ile yeniden doğmuştur. Cumhuriyet, milletimizin tarihsel çıkış yoludur. Askeri ve siyasi bir deha olan Mustafa Kemal Atatürk, önder kişiliği ile bu yolun, dünya ile birleşmekten, uluslararası yarıştan kopmamaktan, bilim ve çağdaşlıktan geçtiğini işaret etmiştir.

Kuşkusuz ülkemiz, değişen dünya stratejileri ve diğer pek çok nedenlerle içte ve dışta, bölücü terör başta olmak üzere sorunlar da yaşamaktadır. Yakın zamanda yaşadığımız ve dış güçlerin güdümündeki FETÖ kalkışması da bu sorunların bir başka tezahürü olmuştur. Halkımız ve aziz milletimiz, 15 Temmuz gecesi canı ve kanı pahasına Cumhuriyetine ve iradesine sahip çıkmış; hâkimiyetin kayıtsız şartsız milletimize ait olduğunu dosta, düşmana ve tüm dünyaya geçmişte olduğu gibi bir kez daha göstermiştir. Bütün dünya şunu çok iyi görmüştür ki; devletimizin ve halkımızın cumhuriyeti sahiplenme ve yaşanma azmi her zamankinden daha da güçlüdür.

Türkiye Cumhuriyeti, bir dünya devleti olarak laik, çağdaş, üretken, gelirini adaletle paylaşan, insan hak ve özgürlüklerini tam olarak kullanma gayretiyle, barış içinde bir ülke olarak parlak geleceklere layıktır. Milletimiz olanakları ve toplumsal dokusu ile bu atılımı gerçekleştirecek güve sahiptir ve bu önü kesilemez bir yoldur. Bu büyük günde cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk’ü ve dava arkadaşlarını, kanlarıyla bu topakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz minnet ve şükran duyguları içinde saygı ile anıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.”

Daha sonra öğrenciler Türkiye Cumhuriyeti’ne sadakatle bağlılık ifadeleri içeren şiirler okudu. Mehteran Takımı sunum gerçekleştirdi. Minik öğrencilerin halk oyunları gösterisi alkışlarla karşılık gördü. Cumhuriyet Bayramının 95. gurur yılı kutlamaları tören geçişi ve halk ile birlikte günün anısına Atatürk Anıtı önünde çektirilen fotoğraf ile son buldu.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ