Maraşta Haber
Maraşta Haber

İlelebet Cumhuriyet

           Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk Milletinin emperyalist ülkelere karşı verdiği mücadele sonrasında Dünya Destanları yazılarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, 94. Yıldönümü Elbistan’da büyük bir coşku, sevinç ve vatana sadakat ile bir kez daha kutlandı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen kutlamalar anlamlı ve renkli görüntülere sahne oldu.                 […]

İlelebet Cumhuriyet

31 Ekim 2017 - 22:41A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

           Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Türk Milletinin emperyalist ülkelere karşı verdiği mücadele sonrasında Dünya Destanları yazılarak kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, 94. Yıldönümü Elbistan’da büyük bir coşku, sevinç ve vatana sadakat ile bir kez daha kutlandı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen kutlamalar anlamlı ve renkli görüntülere sahne oldu.

                29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşku ile kutlandı. Türkiye Cumhuriyeti’nin 94. kuruluş yıldönümü tüm Türkiye’de olduğu gibi Elbistan’da da coşku ve sevinçle karşılandı. Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen kutlamaların ilk programı 28 Ekim Cumartesi günü Elbistan Kaymakamlığı ve Elbistan Belediyesinin çelenç sunumu ile başladı. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Elbistan Belediye Başkan Yardımcısı Kahraman Koç, Atatürk Anıtına çelenk sunarak saygı duruşunda bulundular.

Ana kutlamaların gerçekleştiği kapsamlı programların ikincisi ise 29 Ekim 2017 Pazar günü Elbistan Kaymakamlığında, Kaymakam Akkoyun’un Cumhuriyetin Kuruluşunun 94. Yıldönümü tebriklerini makamında kabul etmesiyle başladı. Kaymakam Akkoyun ve ilçe protokolü tebrik kabul programının ardından yürüyerek Cumhuriyet Meydanına geçtiler.

Büyük bir şölen, sevinç ve coşku içinde geçen kutlama törenlerinde; Kaymakam Tuncay Akkoyun, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Fatma Güneş Bostancı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Sinan Sert, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yusuf Kaya, Kahramanmaraş Barosu Elbistan Temsilcisi Av. İnan Kesen, Emniyet Müdürü Hakan Aşık, AK Parti Elbistan İlçe Başkan Yardımcısı Fuat Bostancı, Cumhuriyet Halk Partisi Elbistan İlçe Başkanı Av. İnan Bulut, Milliyetçi Hareket Partisi Elbistan İlçe Başkanı Ali Demir, Büyükşehir Belediyesi Elbistan Koordinatörü Ali Mazhar Türk, Gaziler Derneği Başkanı İlyas Kebeli, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar yer aldı.

Türk Halk Oyunları ve mehter gösterileri ile görkemli görüntülerin sergilendiği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenleri adeta Cumhuriyete olan bağlılık ve sadakat bir kez sergilendi, yaşandı ve yaşatıldı. Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Belediye Başkan Vekili Kahraman Koç, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını tebrik etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine değinen Kaymakam Tuncay Akkoyun şunları söyledi:

“Bugün, Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 94. yıldönümünü büyük bir sevinç ve gururla kutlamanın tüm ülke olarak heyecanını yaşıyoruz. Atatürk’ün ‘Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyet, yüksek ahlaki değer ve niteliklere dayanan erdemli, faziletli insanlar yetiştiren ve erdemli, faziletli insanlara yakışan demokratik iradenin tam ve mükemmel bir ifadesi, aynı zamanda halkın gelişmesini ve yükselmesini sağlayan onları bir bütün kılan yönetim şeklidir.

Cumhuriyetin ilanı ile birlikte Türkiye’nin dünya sahnesinde hak ettiği yeri alabilmesi ve ilelebet payidar kalabilmesi yolunda güçlü bir irade ortaya koyulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti bugün, etrafında yaşanan olumsuzluklara rağmen, bağımsızlığından asla taviz vermeyen, hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmayan, bölgesine refah ve istikrar veren bir ülke haline gelmiştir.

Türkiye güçlü ve istikrarlı bir ülke olma yolunda her daim güçlü bir irade ortaya koymuştur. Gücünü milletimizin ortak iradesinden alan cumhuriyetimiz bugün de içte ve dışta küresel destekli terör örgütlerinin saldırıları karşısında sarsılmıyor.

Karanlık güçlere karşı cumhuriyetimizin kazandırdığı değer, inanç ve kararlılıkla büyümeye devam eden aziz milletimiz, demokrasiden, birlik ve beraberlikten, kardeşlik hukukundan asla ve asla taviz vermeyecektir. Daha güzel gelecek için, milletimizle birlikte el ele vererek çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet’imizin 94. kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve canlarını bu vatan uğruna feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızı sevgiyle selamlıyorum. Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum.”

Coşkulu tören ve etkinlikler Elbistan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan Türk Halk Oyunları ve mehter gösterileri ile devam etti. Program bando eşliğinde gerçekleşen tören geçişi ile son buld.

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yapan ve güzel hizmetler yerine getiren, halkın sevdiği Erol Üstü sevenlerini ...

“Gençler Kürsüde” Projesinin Türkoğlu ilçe Finali Yapıldı “Gençler Kürsüde” Projesinin...

Fikir Atölyesi Düşünce Derneği ve Türkoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Gençler Kürsüde projesinin Türkoğl...

Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Birliktelik Sergilediler Elbistanlılar Kahramanmaraş’ta Bir...

Elbistanlılar, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Kahramanmaraş Necip Fazıl Kültür Merkezinde düzenlediği ̶...

Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan sitem Doğumda çocuğunu kaybeden acılı baba’dan...

Afşin Devlet Hastanesinde doğmak üzere olan çocuğu vefat eden Kemal Aydın, Devlet Hastanesi Yönetimi başta olmak üzere, Siyasi Parti Te...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ