Maraşta Haber
Maraşta Haber

Elbistan’da TES-İŞ’in 1 Mayıs İşçi Bayramı Şölene Dönüştü

“Köleleşmeye Peşkeşe Müsaade Yok” TES-İŞ Sendikası Afşin-Elbistan Şubesi, 1 Mayıs İşçi Bayramını, şölene dönüşen kutlamalarla gerçekleştirdi. Geleneksel hale gelen birliktelik ve güç birliği gününde yüzlerce TES-İŞ Sendikası üyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramının değerlerini doyasıya yaşadı. Büyük coşkunun yaşandığı mesire alanı davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla renkli görüntülere sahne oldu. TES-İŞ Afşin-Elbistan Şubesi Başkanı Mustafa Kılıç, […]

Elbistan’da TES-İŞ’in 1 Mayıs İşçi Bayramı Şölene Dönüştü

01 Mayıs 2014 - 20:24A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

“Köleleşmeye Peşkeşe Müsaade Yok”

TES-İŞ Sendikası Afşin-Elbistan Şubesi, 1 Mayıs İşçi Bayramını, şölene dönüşen kutlamalarla gerçekleştirdi. Geleneksel hale gelen birliktelik ve güç birliği gününde yüzlerce TES-İŞ Sendikası üyesi, 1 Mayıs İşçi Bayramının değerlerini doyasıya yaşadı. Büyük coşkunun yaşandığı mesire alanı davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla renkli görüntülere sahne oldu. TES-İŞ Afşin-Elbistan Şubesi Başkanı Mustafa Kılıç, yüzlerce sendika üyesi ve davetliye yaptığı konuşmada birlik içinde mücadele çağrısı yaparak, “Özelleştirme karşısında üretimden gelen gücümüzü kullanarak farklı eylem planları yapıp köleleşmeye, taşeronlaşmaya ve iş yerlerimizin, işimizin, ekmeğimizin peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

Elbistan Pınarbaşı Mesire alanında yüzlerce sendikalının ve davetlinin katılımı ile gerçekleşen mutlu günde, sendikalı işçilerin inanılmaz dayanışması ve birlikteliği anlamlı görüntüler ortaya koydu. Yüzlerce davetliye et kavurma ve pilav ikram edilirken, davul zurna eşliğinde çekilen halaylarla 1 Mayıs İşçi Bayramında duble coşku yaşandı.

Mutlulukların, coşkunun ve bayram sevincini yaşandığı büyük ve anlamlı günde sendikalı üyelere ve davetlilere hitaben günün anlam ve önemine yakışan bir konuşma gerçekleştiren TES-İŞ Afşin-Elbistan Şube Başkanı Mustafa Kılıç, sendika seçimleri sonunda yaşanan mahkeme sürecinin Türk Adaletinin kendileri haklı görmesiyle son bulduğunu ifade etti.

Bin 700 üyesiyle Afşin ve Elbistan’da önemli bir kapasiteye ve konuma sahip olan TES-İŞ Afşin-Elbistan Şubesinin seçimi kazanan yeni Başkanı Mustafa Kılıç etkili ve önemli konuşmasında şunları söyledi:

TÜRK ADALETİ BİZLERİ HAKLI GÖRDÜ

“Uzun soluklu seçim süreci yaşadık. Sonrasında ise yine uzun bir yargılama sürecinden sonra yüce Türk Adaleti de bizleri haklı görerek kararını verdi ve bir takım asılsız iddiaları reddetti. Artık önümüzde hiçbir engel kalmadı. Bize bu mutluluğu yaşattıkları için tüm işçi arkadaşlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. Bu açıdan bu yıl ki 1 Mayıs kutlamaları şahsım, çalışma ekibim ve tüm işçi camiası açısından ayrı bir anlam ve önem kazanmıştır.

BİRİLERİNİN VEYA ÖTEKİLERİN SENDİKASI OLMAYACAĞIZ

Yüklendiğimiz sorumluluğun ne kadar büyük ve önemli olduğunun farkındayız. Bu farkındalık ile birilerinin ya da ötekilerinin sendikası olmaktan uzak durarak görev süremiz boyunca herkesi kucaklayıcı bir sendikal anlayış içerisinde olacağız. İş yerlerinde işveren ve işçi arkadaşlarımız arasındaki iş barışının tesis edilmesini sağlayarak aynı zamanda da üretkenliği ve verimliliği arttırmış olacağız. Böylece ülke menfaatlerini de üst düzeyde tutmuş olacağız.

ÖZELLEŞTİRME İLE MÜCADELE EDECEĞİZ

Zaman içerisinde yıllardır kronik hale gelen ve işyeri huzuru için engel teşkil eden birçok sorunun üzerine ciddiyetle giderek çözüm yolları arayacağız. Aynı zaman da giderek yaklaşan, yakın bir zaman da kapımıza dayanması muhtemel olan ve asla tasvip etmediğimiz özelleştirme karşısında mücadele edeceğiz dimdik ayakta duracağız.

KÖLELEŞMEYE TAŞERONLAŞMAYA VE PEŞKEŞ  MÜSAADE YOK

Özelleştirme karşısında üretimden gelen gücümüzü kullanarak farklı eylem planları yapıp köleleşmeye, taşeronlaşmaya ve iş yerlerimizin, işimizin, ekmeğimizin peşkeş çekilmesine müsaade etmeyeceğiz. Afşin-Elbistan bölgesinde daha önce hiç örneği olmayan ve ilki geçen yıl olmak üzere bizim başlattığımız 1 Mayıs kutlamalarını geleneksel hale getirmek sözünü vererek konuşmama son veriyor hepinizin 1 Mayıs İşçi Bayramını yürekten kutluyorum. Bu mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan bu katılımları ile bizleri onure eden herkese şahsım ve arkadaşlarım adına sonsuz teşekkürler ediyor saygılarımı sunuyorum.”

TES İŞ 2 copy TES İŞ 3 copy TES İŞ 11 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
İyi ki Varsın Cumhuriyet İyi ki Varsın Cumhuriyet

Cumhuriyet’in Kuruluşunun 95. Gurur Yıldönümü Elbistan İlçesinde Coşkuyla Kutlandı Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. gurur yılı a...

“Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir” “Elbistan Yaşanmaz Hale Gelir”

Hayatı ve Doğayı Koruma Platformu Kurulması Düşünülen Termik Santraller Hakkında Bölge Halkından Destek İstedi ve Uyardı : “Elbistan Ya...

Ülkücü Şehitler Anıldı Ülkücü Şehitler Anıldı

Elbistan Ülkü Ocakları, her yıl geleneksel olarak organize ettiği “Ülkücü Şehitleri Anma Günü” için kapsamlı bir programı yoğun katılım...

Hep Böyle ES: 1-0 Hep Böyle ES: 1-0

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 3. Grupta mücadele eden Elbistan Spor, kendi saha ve seyircisi önünde oynadığı maçta, konuk ettiği Sakıcı İnş...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ