Maraşta Haber
Maraşta Haber

TEMA Vakfı 20. Yıl Toplantısı İstanbulda yapıldı.

  TEMA Vakfı Temsilci ve Gönüllü Sorumluları 20. Yıl Toplantısı İstanbul’da Gerçekleştirildi.   İstanbul Titanic Busines  Asya Otelde  gerçekleştirilen TEMA’nın 20.Kuruluş toplantısına Kahramanmaraş’tan TEMA il temsilcisi Cafer KALALI ve Pazarcık ilçe Gönüllü sorumlusu Abdurrahman AKBABA katıldı.   Ülke genelinde yaşam üreten toprağa sahip çıkan TEMA Gönüllüleri, 2-4 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul’da TEMA 20. Yıl […]

TEMA Vakfı 20. Yıl Toplantısı İstanbulda yapıldı.

10 Kasım 2012 - 19:52A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

 

TEMA Vakfı Temsilci ve Gönüllü Sorumluları 20. Yıl Toplantısı İstanbul’da Gerçekleştirildi.

 

İstanbul Titanic Busines  Asya Otelde  gerçekleştirilen TEMA’nın 20.Kuruluş toplantısına Kahramanmaraş’tan TEMA il temsilcisi Cafer KALALI ve Pazarcık ilçe Gönüllü sorumlusu Abdurrahman AKBABA katıldı.

 

Ülke genelinde yaşam üreten toprağa sahip çıkan TEMA Gönüllüleri, 2-4 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul’da TEMA 20. Yıl Temsilciler Toplantısı’nda bir araya geldi. Gönüllülere seslenen Hayrettin Karaca, “TEMA bir halk hareketidir, her şeyi Gönüllülerimizle birlikte başardık” derken, A. Nihat Gökyiğit, “TEMA bizim gibi toprağa sevdalanan gönüllülerimiz sayesinde bugünlere geldi” dedi.

 

 

Ülke genelinde yaşam üreten toprağa sahip çıkan TEMA Gönüllüleri, 2-4 Kasım 2012 tarihleri arasında İstanbul’da TEMA 20. Yıl Temsilciler Toplantısı’nda bir araya geldi. Kurucu Onursal Başkanlar Hayrettin Karaca ve A. Nihat Gökyiğit, Kurucu Mütevelliler Heyeti Üyesi Demir Karamancı, Yönetim Kurulu Başkanı A. Doğan Arıkan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Ataç, Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi M.Serdar Sarıgül ile vakıf çalışanları toplantıda gönüllülerle birlikteydi.

 

 

“Hayatı Geleceğe Taşımak” sloganıyla yapılan TEMA 20. Yıl Temsilciler Toplantısı, Yönetim Kurulu Başkanı  A. Doğan Arıkan’ın konuşması ile başladı. TEMA Vakfı’nın 20 yılında büyük emekleri olan gönüllülere teşekkür eden A. Doğan Arıkan’ın “TEMA bir şarkı olsaydı sizler nağme, roman olsa satır, şiir olsa mısra olurdunuz” sözleri büyük alkış aldı. Daha sonra söz alan Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi M. Serdar Sarıgül, salonu dolduran TEMA Gönüllülerine “TEMA’nın 20 yıllık zaman yolculuğuna birlikte çıkmak ve hafızalarımızı tazelemek ister misiniz” diyerek seslendi. Sarıgül, Vakfın kuruluşundan ilk fidanlarını toprakla buluşturmasına, ilk Temsilci toplantısından, Mera ve Toprak yasalarının çıkarılmasına, BM Çölleşme ile Mücadele Sekreteryası tarafından Dünya’da ilk kez verilen Land For Life-Yaşam İçin Toprak Ödülü alınmasına kadar geçen süreci fotoğraf ve videolar içeren bir sunumla aktardı.

 

 

53 İl Temsilcisi, 31 Temsilci Yardımcısı, 95 ilçe Gönüllü Sorumlusu, 12 Gönüllü Sorumlu Yardımcısı, daha önce görev yapan 10 Temsilci ve 7 Saha Personeli’nin hazır bulunduğu 20. Yıl Temsilciler Toplantısı’nda tüm Gönüllüler alkışlar eşliğinde sahneye davet edildi, tek tek teşekkür edildi ve aile fotoğrafı çekildi. İlk gün Temsilcilerle birlikte yapılan Atölye Çalışması’ndan elde edilen bilgiler, Temsilciler Forumu’nda özetlenerek, bilgilendirme ve soru-cevap paylaşımı yapıldı. Genel Değerlendirme Sunumu’nun ardından, TEMA Vakfı İklim Proje Sorumlusu Gökşen Şahin, iklim değişikliğinin doğal varlıklar üzerindeki etkisi konulu seminer verdi.

 

 

Salondaki coşku Toprak Dede Hayrettin Karaca ve Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğit’in konuşmaları ile doruk noktasına ulaştı. Yaprak Dede A. Nihat Gökyiğt konuşmasında, “Eskiden Güneş’in Dünya etrafında döndüğünü sanıyorduk, ama yanıldığımızı anladık. Şimdide ekonomi, ekoloji çevresinde dönüyor sanılıyor ama aslında merkezde her zaman ekoloji var” dedi. Gökyiğit şöyle devam etti: “20 yıl önce doğal varlıkların tahribatı ile bu iflasa doğru gidişi fark ederek TEMA hareketini başlattık ve Gönüllülerimize ‘üzerinize vazife olmayan işlere karışın’ dedik. TEMA bizim gibi toprağa sevdalanan gönüllülerimiz sayesinde bugünlere geldi” dedi.

 

 

Toprak Dede Hayrettin Karaca ise, “TEMA Vakfı BM tarafından dünyada ilk kez verilen Land For Life- Yaşam için Toprak Ödülü’ne layık bulundu ve BM’in bir parçası oldu. Rüyamda görsem inanmazdım, ama oldu. TEMA’yı kişiler bir yere getirmedi. TEMA bir halk hareketidir. Bunları Gönüllülerimizle birlikte yaptık. Kimsenin birbirinden üstünlüğü yoktur, herkes imkanları dahilinde hizmet etmiştir” dedi. TEMA Gönüllüleri, etkinliğin son gününde Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti.

 

TEMA 20.Kuruluş toplantısına Kahramanmaraş’tan TEMA il temsilcisi Cafer KALALI ve Pazarcık ilçe Gönüllü sorumlusu Abdurrahman AKBABA katıldı.Toplantı sonunda tüm katılımcılara Kahramanmaraşlı  Biber üreticisi Marbi tarafından özel olarak  hazırlanan Kahramanmaraş biberi  hediye edildi.

 

 

Toplantıya katılan il Temsilcisi Cafer Kalalı toplantının çok güzel organize edildiğini ve son derece başarılı ve verimli geçtiğini bu nedenle genel merkez olarak katkı veren yöneticilerimize ile çalışanlara teşekkür ediyoruz dedi.

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...

Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası verilişinin 99. yıl dönümü coşkuyla kutlandı Kahramanmaraş’a İstiklal Madalyası...

Trabzon Caddesinde, yıkılan Valilik binası bahçesindeki  Atatürk anıtında düzenlenen programda,kırmızı şeritli İstiklal Madalyası, Hayr...

Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp görevine başladı Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan ma...

31 Mart mahalli seçiminden zaferle çıkan Ekinözü belediye başkanı Harun Vicdan mazbatasını alıp devir-teslim töreni ile görevine başlad...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ