Maraşta Haber
Maraşta Haber

Onikişubat Belediyesi Kültürünü Keşfet Bilgi Yarışması İlk Etabı Gerçekleşti

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında öğrencilerin kültür seviyesini ölçmek ve bilinçlendirmek adına Kültür yarışması düzenledi. Kültürünü Keşfet Bilgi Yarışmasının ilk etabı 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşti. Yarışmaları izlemek üzere Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Saygaz, İl […]

Onikişubat Belediyesi Kültürünü Keşfet Bilgi Yarışması İlk Etabı Gerçekleşti

24 Mart 2018 - 8:29A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Onikişubat Belediyesi ve Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında öğrencilerin kültür seviyesini ölçmek ve bilinçlendirmek adına Kültür yarışması düzenledi. Kültürünü Keşfet Bilgi Yarışmasının ilk etabı 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşti.

Yarışmaları izlemek üzere Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Havva Saygaz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Fevzi Küçük, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Akküncü, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Yarışma öncesinde okulların temsilcileri tarafından kura çekimi yapılarak, gruplar yerlerine yerleştirildi. Daha sonra Onikişubat Belediyesi tarafından hazırlanan Kahramanmaraş’ın Kültür ve Tanıtım Filmi izletildi. Daha sonra öğrenciler büyük alkışlarla sahneye davet edildi.

Daha sonra konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Onikişubat Belediyesi’nin eğitim alanında gerçekleştirdiği hizmetten çok memnun olduğunu ifade ederek şu sözlere yer verdi.

“Bugün çok değerli 7 okulun öğrencileri Kahramanmaraş’ı keşfedecek. Ben çalışmalarından dolayı öncelikle jüri üyelerine, Milli Eğitim Müdürlüğü adına teşekkürlerimi sunmak isterim. Ayrıca Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Beyefendiye bütün öğrencilerin ve çalışanların adına minnet, şükran ve saygılarımı sunuyorum. Çünkü Onikişubat Belediyesi sadece yol yapmıyor, sadece kaldırım yapmıyor Onikişubat Belediyesi siz öğrencilerin geleceği için, kendinizi daha çok geliştirmeniz için eğitime ve öğretime önem veriyor. Bu yüzden kendilerine sonsuz teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum.”

Daha sonra konuşma yapmak üzere sahneye davet edilen Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, eğitimin kendisi için öncelik olduğunu söyleyerek şu ifadelere yer verdi.

Bu ülkenin geleceği olan sevgili öğrenciler hepinizin öncelikle Regaip Kandilini kutluyorum. Sizlere sağlıklı, mutlu ve başarılı bir hayat diliyorum. Yüce Allah sizlere bu ülkeye güzel hizmetler etmeyi nasip etsin. Bütün içtenliğimle ve samimiyetimle söylüyorum ki, sizlerle beraberken kendimi daha genç hissediyorum, çünkü biliyorum ki bu ülkenin geleceği sizlersiniz. Sizler bu ülkeyi bizden daha iyi yöneteceksiniz ve yönetmek zorundasınız.

Sevgili gençler, bu ülkenin insanlarını bir gecede cahil hale getirdiler, okulların kapısından geri çevirdiler. Bu ülkenin okulları arasında ayrım yaptılar. Ben İmam Hatip mezunuyum ve beni üniversite sınavına almadılar. Ve bugün devletimiz sayesinde bütün engeller kalktı. Bu bağlamda bize düşen gayret etmek, çalışmak ve ülkeyi iyi noktalara taşımak. Fiziki alanda hizmet etmek çok kolay, önemli olan eğitim alanında gelişebilmek. Biz 90 senedir yapılamayanı, 4 senede yaptık. Bu kapsamda köy okullarını tamir ederek, her yerde ayrı ayrı oyun takımları kurduk. Köylerde çocuklar çamurların içinde ayakkabısız, plastik terliklerle gezerken, her alanda bütün eksikleri tamamlayarak, yurtlarıyla beraber 6 tane okul yaparak, çocukların hizmetine sunduk. Her sene 45 ila 55 bin arası kitap dağıttık, bu yıl ise 73 Bin kitap aldık ve sadece Onikişubat ilçesine değil, bütün Kahramanmaraş’ta bulunan okullara dağıttık. Öte yandan 37 bin safahatı bütün liselere dağıttık. Biz sizlerin daha iyi olması için çalışıyoruz. Dünyanın en iyi sistemini de kursanız, iyi yönetilmedikten sonra o sistem bir işe yaramaz. Bu ülkeyi yıllarca yönettiler ama son 15 sene içindeki yönetim şekliyle daha iyi ve gelişmiş duruma geldik. Şahit olduğum 70’li yıllarda kamyon vardı ama mazot yoktu, çörek yapacak yağ bulamıyorduk. Bugün bu ülke çok daha iyi noktalarda çok şükür.

Artık Türkiye Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin de ifade ettiği gibi kendi sınırları içerisinde ki Türkiye değil, etki alanı olan Türkiye’dir. Yani demek istiyor ki, İslam İş Birliği Teşkilatını Cumhurbaşkanı toplantıya çağıracak ve 2 gün içerisinde 48 tane ülke İstanbul’da olacak. Türkiye Kudüs meselesinde İsrail’in yaptığı yanlışlığı düzeltmek ve o işgali önlemek için Birleşmiş Milletleri toplantıya çağıracak ve Birleşmiş Milletler de yer alan 128 ülke Türkiye’yi savunacak. İşte böyle bir Türkiye bizim ülkemiz. Ve 103 sene sonra Çanakkale savaşını yeniden canlandıran bir tablo haline gelmiş bir ülkeyiz. Bizi maneviyatımızdan koparmak isteyenler amacına ulaşamamıştır, çünkü bizim kökümüz sağlamdır. Sevgili öğrenciler sizlerden istirhamım alanınızda en iyisi olun. Gelecek buluşları siz yapın. Bugün Türkiye İnsansız Hava Aracı üretip, satabiliyor. Bu ülkeyi hem içeride hem de dışarıda çok iyi temsil edin ve yönetin. Her şeyden önce özgüven sahibi olun. Cumhurbaşkanı olmak üzere hepimiz sizlere güveniyoruz. Hepinize yürekten başarılar diliyor, bu programda emeği geçen öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyor ve saygılar sunuyorum.’’

Ardından Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, soru grubunu belirlemek için ilk kura çekimini yaptı. Jürinin tanıtımının ardından başlayan yarışmada Maraş Edebiyatı, Maraş Sanat Tarihi, Maraş El Sanatları, Maraş Yiyecek ve İçecek Kültürü, Maraş Coğrafyası, Maraş’ta Spor, Maraş’ta Müzik konularının yer aldığı yarışma iki oturumda gerçekleşti.

 Yarışmaların ilk oturumunda, Kahramanmaraş Anadolu İmam Hatip Lisesi, Ticaret ve Sanayi Odası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Ilıca Çok Programlı Anadolu Lisesi, 19 Mayıs Lisesi, Gülizar Şamil Aktaş Anadolu Lisesi, Nezihe Öksüz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Altınşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi katıldı. Heyecanlı dakikaların yaşandığı yarışmada Gülizar Şamil Aktaş Anadolu Lisesi aldığı 140 puanla ilk etabın birincisi oldu.

Yarışmanın ikinci oturumunda ise TOBB Fen Lisesi, Merkez Atatürk Anadolu Lisesi, 12 Şubat Anadolu Lisesi, Döngele Çok Programlı Anadolu Lisesi, Abdullah Çinkay Anadolu Lisesi, Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi, İbrahim Çalık Anadolu Lisesi yerini aldı. Döngele Çok Programlı Lisesi ve Çukurova Elektrik Anadolu Lisesinin berabere kalmalarından dolayı sorulan yedek sorular sonunda yarışmayı Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi 160 puanla kazandı.

           Toplamda 28 lisenin katılacağı yarışma 4’er gruplara ayrılarak gerçekleşiyor. Her gruptan seçilen toplamda 4 okul finale yükselip yarışmaya hak kazanacak. 29 Mart Perşembe günü ikinci tur yine 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu’nda gerçekleşecek. Elemeler neticesinde finalde yer alacak 4 okul 5 Nisan Perşembe günü Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde bilgilerini yarıştırarak, son turu tamamlamış olacak.

 

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...

Döngel Muhsin Yazıcıoğlu İlk-Orta Okulu tarafından bölge bilgi yarışması yapıldı Döngel Muhsin Yazıcıoğlu İlk-Orta Okulu ...

Kahramanmaraş – Onikişubat Döngel Muhsin Yazıcıoğlu İlk-Orta Okulu Müdürü Ahmet Karatutlu Koordinatörlüğünde yapılan 9. Bölge Bilgi Yar...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ