Maraşta Haber
Maraşta Haber

Malatya’da Öğrenme Şenliği Başladı

Malatya Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Battalgazi, Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezleri işbirliğinde 4 gün sürecek “Öğrenme Şenliği” etkinliği, açılış töreniyle başladı. Ekim ayı içerisinde Kahramanmaraş’ta da açılacak olan “Öğrenme Şenliği” nedeniyle bu etkinliğe Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Şube Müdürü Mehmet ispir, Onikişubat İlçesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili […]

Malatya’da Öğrenme Şenliği Başladı

25 Eylül 2014 - 22:36A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Malatya Valiliği Milli Eğitim Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Battalgazi, Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezleri işbirliğinde 4 gün sürecek “Öğrenme Şenliği” etkinliği, açılış töreniyle başladı.

Ekim ayı içerisinde Kahramanmaraş’ta da açılacak olan “Öğrenme Şenliği” nedeniyle bu etkinliğe Kahramanmaraş Dulkadiroğlu İlçe Şube Müdürü Mehmet ispir, Onikişubat İlçesi Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Selahattin Kılıçkıran, Dulkadiroğlu İlçesi Kahramanmaraş Halk Eğitimi Müdürü Durdu Mehmet Doğan ve Bilim Sanat Merkezi Müdürü Ramazan Avcı katılarak araştırma ve inceleme çalışmaları gerçekleştirdiler.

 Malatya Polisevi karşısında bulunan Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi önünde düzenlenen açılış törenine Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Uğur Ergin, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı ve Müdür Vekili Hüseyin Söylemez ile şube müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Açılış töreninde, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından folklor gösterisi sunuldu.

“Değerli Katılımcılar

Öğrenme şenliği kutlamaları vesilesiyle Malatya’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bildiğiniz gibi Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak öğrenme şenlikleri uygulamasını pilot olarak geçtiğimiz yıl başlattık. Gerçekleştirdiğimiz” çalışmalarda vatandaşlarımızı öğrenme fırsatları konusunda bilgilendirecek ve öğrenme isteği uyandıracak organizasyonlara ülkemizde ihtiyaç duyulduğunu belirledik. Bu nedenle öğrenme şenliklerini önümüzdeki yıllarda ülke genelinde daha da yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.” Diyerek bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Daire Başkanı Uğur Ergin, daha sonra sözlerine şöyle devam etti.

 “Ülkemizde hayat boyu öğrenmeye katılım oranı maalesef oldukça düşük olarak görülmektedir. Yüksek hedefleri olan ülkemiz, hayat boyu öğrenme kültürünü geliştirmek zorundadır. Hayat boyu öğrenmenin önündeki engelleri kaldırmak için yeni yollar aranmalı, öğrenmeye ve hayat boyu öğrenmeye karşı tutumların değişmesi sağlanmalıdır. Farklı hayat boyu öğrenme kurum ve örgütleri koordine edilmeli, mevcut koşulların değeri maksimize edilmeli, farklı kurumlar ve sektörlerle ortaklık ve işbirliği oluşturulmalıdır.

 Hızla değişen toplumlarda hayat boyu öğrenme sosyal içerme ve işgücü piyasasına dâhil olabilme açısından çok önemlidir. Temel becerilere sahip olmak ve okuryazar olmak, iyi bir iş bulmak için yeterli değildir. Günümüzün esnek ve güvencesiz işgücü piyasasında ‘istihdam edilebilir7 konumda kalabilmek için eğitim ve öğretime sürekli ihtiyaç vardır. İşte bu noktada “öğrenme Şenlikleri” ihtiyaca cevap veren ve hayat boyu öğrenme alışkanlığı kazanımı destekleyen uygulamalar olarak karşımıza çıkmaktadır.

 Dünyada “Learning Festival” adı altında yıllardır uygulanan öğrenme şenliklerini 2013 yılında Eskişehir, Bursa ve Kocaeli illerinde, bu yıl da Mayıs ve Haziran aylarında Kayseri, Artvin, Afyon, Bursa ve Kocaeli illerinde gerçekleştirdik. Öğrenme Şenlikleri uygulamasının ilgi çektiğini, özellikle hayat boyu öğrenme kavramının vurgulanması ve benimsenmesi açısından ses getirdiğini gördük.

 Öğrenme şenliklerini diğer öğrenme faaliyetlerinden ayıran en önemli özellik, öğrenme süreçlerine aktif olarak katılım olanağı sunmasıdır. Bireysel gelişime yönelik merak ve istek uyandırma özelliği ile de yürütülen diğer hayat boyu öğrenme faaliyetlerinden daha etkili olmaktadır. Bizler Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak öğrenme şenlikleri ile öğrenmenin aslında ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunu vurgulamak ve öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konusunda kamuoyunda farkındalık oluşturmak istiyoruz.

Öğrenme şenliklerinin bir diğer önemli boyutu, ortak çalışma kültürünün güçlendirilmesine ve eğitim faaliyetlerinin daha fazla tanıtılmasına katkı sağlamasıdır. Kamu, yerel yönetim, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve firmalar arasında iş birliği ve koordinasyonun artırılmasına, ortaklar arasında işbirliği yolu ile yeni bakış açışı ve deneyimler kazanılmasına yardımcı olmakta, öğrenmeyi eğlenceli hale getirerek toplumun motive edilmesine katkı sağlamaktadır. Mümkün olduğu kadar çok sayıda kurum ve kuruluşun şenliğe aktif katılımı daha fazla sayıda ve çeşitlilikte faaliyet yapılmasını, etkinliklere katılımın daha fazla olmasını mümkün kılmaktadır.

Bu yıl öğrenme şenliklerini sizlerden gelen talepler doğrultusunda gerçekleştiriyoruz. Mutlulukla ifade etmek isterim ki bu anlamda illerimizden yoğun talep aldık. İllerimizin bu şenlikleri gerçekleştirmek üzere ne kadar istekli olduğunu gördük. İstatistiklere baktığımızda Malatya ilimiz hayat boyu öğrenmeye katılım oranı olarak 4.5 ortalama ile Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerimiz ile birlikte Türkiye ortalamasının bir hayli üzerinde ancak inşallah hep birlikte bu oranı daha da yukarılara taşıyacağız. Sözlerime son verirken şenliklerin düzenlenmesinde emeği geçen herkese Genel Müdürlüğümüz adına teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum.” dedi

 Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı İhsan Gençay, yaptığı konuşmada “Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’ın talimatları ile Öğrenme Şenliği için hazırlıklarımızı yaptık. AVM’de MABESEM atölyelerimizin eserlerinin yer aldığı sergimizi açtık. Kernek Meydanı’nda ise semt konaklarımızdaki mefruşat, el sanatları, resim gibi kurslarımızın ürünleri sergileniyor. Yine Kernek Meydanı’nda Seyyah Sinema ve Tiyatro TIR’ı ile tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi gerçekleştireceğiz. 4 yıl önce başlattığımız ve kısa adını ‘MABESEM’ olarak verdiğimiz Sanat ve Eğitim Merkezlerimizde vatandaşlarımızın istifadesine sunduğumuz sanat kurslarımızı daha geniş bir alana alacağız. Sanat Sokağı ve hemen yanıbaşındaki Sanat Galerimizin hizmete girmesiyle sanat kurslarımız daha çok ivme kazanacaktır. Ayrıca kent müzesi, çocuk müzesi ve çocuk spor merkezi kurulumu çalışmalarımızın devam ettiğini müjdeleyebiliriz” dedi.

 İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hüseyin Söylemez ise öğrenme şenliğinin önemine dikkat çekerek, “Öğrenen bireyler, öğrenen toplum ve öğrenen Türkiye’ye doğru bir dönüşümü gerçekleştirmek vizyonundan hareketle başlatılan öğrenme şenlikleri ile öğrenmenin faydalarının topluma anlatılmasının yanı sıra kişilerin yaparak, yaşayarak öğrenebilecekleri faaliyetlere katılımlarının sağlanması; öğrenmenin ne kadar ilgi çekici ve eğlenceli olduğunun gösterilmesi ve öğrenmenin hayat boyu devam eden bir süreç olduğu konularında kamuoyunda bir farkındalık hedeflenmektedir.

Ülkemizde hayat boyu öğrenmeye katılım oranı AB ülkelerine kıyasla düşüktür. Yüksek hedefleri olan Türkiye hayat boyu öğrenme kültürünü geliştirmek zorundadır. Hayat boyu öğrenmenin önündeki engelleri kaldırmak, hayat boyu öğrenmeye karşı tutumların değişmesi açısından önemlidir.

Öğrenme şenliği, düzenlendiği şehrin entelektüel seviyesini yükselten ve şehrin çeşitli gruplar nezninde cazibe merkezi haline getiren bir faaliyettir” şeklinde konuştu.

 Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek sergi alanı gezildi çalışmalar yerinde gözlendi bilgi ve öğrenim gerçekleştirildi.

Protokol üyeleri daha sonra, Malatya Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Eğitim Merkezleri’nde (MABESEM) üretilen el emeği eserlerin yer aldığı AVM’deki sergiyi de gezdi.

Dört gün sürecek ,Öğrenme Şenliği kapsamında Yeşilyurt HEM, Battalgazi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, AVM ve Kernek Meydanı olmak üzere 4 ayrı yerde açılan sergiler halkın beğenisine sunuluyor. Sergilerde, MABESEM ile Yeşilyurt ve Battalgazi Halk Eğitimi Merkezlerinin el sanatları, geleneksel Türk-İslam sanatları kurslarının performans çalışmaları yer alıyor.

STK’ların katkısı da alınan Öğrenme Şenliği’nde Meşale Derneği, bugün ve yarın saat 19.30’da Kanalboyu’ndaki Battalgazi Halk Eğitimi Merkezi Konferans Salonu’nda konferans programları düzenleyecek.

 Çeşitli okulların faaliyetleriyle katkı sunduğu Öğrenme Şenliği çerçevesinde ilk yardım eğitimi verilecek ve İl Sağlık Müdürlüğü bir konferans düzenleyecek. saat 19.00’da başlayacak konferans, Yeşilyurt Halk Eğitimi Merkezi’nin üst katında bulunan Ahi Evran Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirilecek.

 İl Emniyet Müdürlüğü, Cumartesi (27 Eylül) günü saat 16.30’da Kernek Meydanı’nda “Kanka Polis” sunumuyla şenlikte yer alacak. “Kanka Polis” sunumu Pazar günü de aynı yer ve saatte tekrarlanacak. Ayrıca, Pazar günü saat 13.00’da da Yeni Camii Meydanı’nda “Kanka Polis” sunumu yapılacak.

 Kernek Meydanı’nda 4 gün boyunca Seyyah Sinema ve Tiyatro TIR’ı sahnesinde; 17.30-18.30 saatleri arasında MABESEM Tiyatro gösterisi ile müzik dinletisi de gerçekleştirilecek.

IMG_3423 copy IMG_3454 copy IMG_3501 copy IMG_3502 copy IMG_3515 copy IMG_3523 copy IMG_3531 copy IMG_3538 copy IMG_3542 copy

IMG_3601 copy IMG_3614 copy IMG_3623 copy IMG_3631 copy IMG_3633 copy IMG_3639 copy IMG_3600 copyIMG_3648 copy IMG_3651 copy IMG_3656 copy IMG_3659 copy IMG_3671 copy IMG_3687 copy IMG_3692 copy IMG_3739 copy IMG_3749 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal E...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin a...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ