Maraşta Haber
Maraşta Haber

Hedef 12 Şubat 2020: Kurtuluş’un 100. Yılında Kahramanmaraş

Çok kıymetli Kahramanmaraş sevdalıları ve değerli basın mensupları… Yaklaşık 8 ay önce başlayan ve Kurtuluş’unun 100. yılında hayal ettiğimiz Kahramanmaraş’ı konuştuğumuz projemizin ilk aşaması bu gün sona ermiş bulunuyor. Kahramanmaraş’ı seven, daha yaşanabilir bir şehir hayali kuran, suçu başkalarının üzerine atmak yerine elini taşın altına koyan, eleştirmek yerine yol gösteren, çözüm üreten ve çözümün bir […]

Hedef 12 Şubat 2020: Kurtuluş’un 100. Yılında Kahramanmaraş

10 Şubat 2014 - 15:49A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Çok kıymetli Kahramanmaraş sevdalıları ve değerli basın mensupları… Yaklaşık 8 ay önce başlayan ve Kurtuluş’unun 100. yılında hayal ettiğimiz Kahramanmaraş’ı konuştuğumuz projemizin ilk aşaması bu gün sona ermiş bulunuyor.

Kahramanmaraş’ı seven, daha yaşanabilir bir şehir hayali kuran, suçu başkalarının üzerine atmak yerine elini taşın altına koyan, eleştirmek yerine yol gösteren, çözüm üreten ve çözümün bir parçası olmayı kabul eden çok sayıda kişi ve kurumla bu günlere geldik.

Bu gün, sekiz aylık yorucu bir sürecin sonunda, tarihi bir günde huzurlarınızdayız. Bu gün burada, çalışma alanları farklı 70’e yakın Sivil Toplum Kuruluşunun altına imza attığı bir metni sizlerle paylaşıyoruz. Bildirgeye aynı zamanda proje web sitesi www.hedef12subat2020.com sitesinden de elektronik imza atılabilecek.

IMG_8326 copy

Çok büyük bir onurla ifade etmek istiyorum ki bildirgeyi ulaştırabildiğimiz kuruluşların tamamı metnin altına hiçbir şart öne sürmeden imza atmış bulunuyor. Bu bildirge, 1 milyon Kahramanmaraşlının altına gönül rahatlığıyla imza atabileceği bir metindir.

Bu gün 6 yıl sürecek büyük bir projenin ana metni ortaya çıkmış bulunuyor. Altına imza attığımız ve daha yaşanabilir bir şehir hayalimizi ortaya koyduğumuz bu bildirge aynı zamanda Kahramanmaraş için bir değişim ve dönüşüm hareketinin başladığını gösteren bir belge olarak da önem taşıyor.

Bu metni hazırlayanların ve altına imza atanların hiçbir siyasi kaygısının olmadığının, bu birlikteliğin bir menfaat buluşması anlamına gelmediğinin, hepimizin ve herkesin daha yaşanır bir şehir hayalimizi ortaya koyduğumuzun da ayrıca bilinmesini istiyorum.

Bizler şehrimizin gelişiminde bir takım çevresel, demokratik, kültürel, sosyal ve ekonomik sorunlar olduğunu, bu sorunların ciddi boyutlara ulaştığını ve artık adı geçen sorunlarla yüzleşme zamanımızın geldiğini düşünüyoruz.

Bu sorunlarla yüzleşirken tüm kusuru başkalarına yüklemenin ve kendimizi sütten çıkmış ak kaşık gibi görmenin uygun olmadığına inanıyoruz. Bu şehri daha yaşanabilir kılmak için bu metnin altına imza atan bizler başta olmak üzere herkes üzerine düşen görevi tam olarak yapmalıdır.

IMG_8324 copy

Bizler bu gün burada şehrimizde yaşayan vatandaşlarımıza ve gelişme süreçlerinde yer alan herkese iyimser, iddialı ve yoğun beklentileri olan bu mesajımızı iletmek istiyoruz.

Bu beyannameyi, Kahramanmaraş’ın bütününde değerlerin paylaşımına ve deneyimlerin karşılıklı alışverişine dayalı yeni bir kentsel proje oluşturmaya çağrı olarak sunuyoruz.

Kahramanmaraşlının 1920’de yazdığı destansı zaferin bir benzerini Kurtuluş’unun 100. yılında bir defa daha yazmak üzere siyasetçiler, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve tüm bireyleri bu mücadelede omuz omuza vermeye davet ediyoruz.

Bu arada projenin sadece ilk aşaması sona ermiş olup, belirlediğimiz alt alanlarla ilgili gelecek hafta Çarşamba gününden itibaren her Çarşamba toplantılar yapacağız. Bu toplantılarda sorunlar daha ayrıntılı ele alınacak ve kapsamlı çözüm yolları sunulacaktır.

Yolumuz açık olsun.

Kurtuluş’un 100. Yılında Kahramanmaraş Platformu Adına

Ali ÇAM

İmza Atıp Desteklemek için Tıklayın !

IMG_8325 copy  IMG_8328 copy IMG_8330 copy IMG_8332 copy IMG_8336 copy

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemen...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder Atatürk’ün 1920’de Türk Milletinin bağımsızlığı ve çağdaşlaşması yolunda atı...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal E...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin a...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş-Onikişubat Fatih Mahallesinde büyük bir çekişme ile ipi göğüsleyerek muhta...

Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kahramanmaraş’ı Tekrar Ayağa Kaldıracağız” Başkan Fırat Görgel: “Çok Çalışacak, Kah...

Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İnşallah bu kadim memlekete ve aziz millete çok güzel hizmetler kazandıracağız. İnşallah dev...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürümüz Yusuf Kahraman, 23 N...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

Arı ve Değirmenci Ailesinin Mutlu Günü Arı ve Değirmenci Ailesin...

Döne ve İsmet Arı çiftinin hanımefendi ve güzel kızları Canr...

Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ