Maraşta Haber
Maraşta Haber

BİLSEK, Türkoğlu-Beyoğlu gezisini tamamladı

Bilsek Gençlik Kulübü Derneği 28 Nisan 2013 Pazar Günü Türkoğlu – Beyoğlu Sosyal Ve Kültürel Çevre Gezisi  Yaptı         BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği bu gezileriyle, kent bünyesinde bulunan bilinen ve bilinmeyen tarihi, doğal ve yöresel zenginliklerimizin ortaya çıkartılmasını hedeflemektedir.        Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Derneğinin’de katıldığı gezide ilk olarak Kumaşır Gölü ziyaret edildi. […]

BİLSEK, Türkoğlu-Beyoğlu gezisini tamamladı

01 Mayıs 2013 - 14:13A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Bilsek Gençlik Kulübü Derneği 28 Nisan 2013 Pazar Günü Türkoğlu – Beyoğlu Sosyal Ve Kültürel Çevre Gezisi  Yaptı

        BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği bu gezileriyle, kent bünyesinde bulunan bilinen ve bilinmeyen tarihi, doğal ve yöresel zenginliklerimizin ortaya çıkartılmasını hedeflemektedir.

       Kahramanmaraş Kültür ve Sanat Derneğinin’de katıldığı gezide ilk olarak Kumaşır Gölü ziyaret edildi. Burada Hacı Mustafa Köyü Malik Ejder Eğitim Kültür Kalkınma Yardımlaşma Derneği Başkanı aynı zamanda BİLSEK yönetim kurulu üyesi Abdulgaffar POLAT göl hakkında bilgiler verdi.

       Daha sonra katılımcılar Malik Bin Ejder Türbesi’ni ziyaret etti. Türbe de namaz kılan ve dua eden katılımcılar, kahvaltıyı da türbe bahçesinde yaptı ve kahvaltı sırasında ilimizin tamamı görünen noktadan Kahramanmaraş seyretti.

       Katılımcılar kahvaltını ardından Gâvur Gölü’ne giderek gölü gezdi. Burada Beyoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ’ta geziye katıldı.

      52 yıldır Gâvur Gölü’nde herkesten uzak yaşamını sürdüren 66 yaşındaki Bayram OĞUL ziyaret edildi. Göldeki kulübesinde yaşadığı için “Robinson” lakabını alan Bayram amca, yaşam şartlarını, zamanını nasıl geçirdiğini, nelerle uğraştığını anlatırken katılımcıların neşesi dikkatlerden kaçmadı.

      Eğitimci yazar Mustafa OKUMUŞ burada Gâvur Gölüyle ilgili gerçekleştirmek istediği projesi olan Orta Yol Projesi hakkında bilgi verdi. Bilindiği gibi Gâvur Gölü 1950 – 1960 yılları aralığında sivrisinek ve sıtmanın çevre sağlığına verdiği zararı önlemek ve de topraksız çiftçiye toprak dağıtmak amacıyla kurutulduğunu ve kurutulmasıyla oluşan boş araziye Sağlık Ovası adı verildiğini anlattı. Bu kurutmanın çevreye yarar yerine daha çok zarar verdiğini belirtti. Gerekçe olarak Mustafa OKUMUŞ:  “Dünya ekosisteminde yer alan çok önemli bir kuş göç yolu üzerindeki bu göllerin kurutulmasıyla zengin bir kuş popülâsyonun önü kesildi. Böylece dünya ekosisteminin bu bölgedeki ayakları çökertildi. Çevre ekolojik dengeleri bozuldu. Doğa kendine verdiğimiz bu zarara ancak 15 yıl dayanabildi. Çeşitli nedenlerle Sağlık Ovası kod kaybetti  ve yeniden çanaklaştı. 15 yıl gibi kısa bir sürenin sonunda Sağlık Ovası göllüğünü hatırlamaya ve su tutmaya başladı.” dedi.

      Daha sonra Beyoğlu Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ restorasyonu devam eden tarihi su değirmeninden,  değirmen etrafındaki 30 dönümlük mesire alanınan  ve restaurant için yaptığı çalışmalardan bahsetti.

      Buradan Beyoğlu Kale Parkına çıkılarak Maraş işgalinde Fransızlar ve işbirlikçileri Ermeniler tarafından şehit edilen 12 Türk’ün isimlerinin bulunduğu Şehitlik ve Bababurun Zafer Anıtı ziyaret edildi. Ziyaret sırasında  Belediye Başkanı Osman OKUMUŞ   anıt çevresinde yaptığı restore çalışmaları ve çevre düzenlemesi hakkında bilgi verdi.  Daha sonra Beyoğlu Kale Park’ta öğle yemeğinin ardından  amatör ligde mücadele eden Beyoğluspor’un müsabakası seyredildi.

      Program organizatörü ve BİLSEK Gençlik Kulübü Derneği yönetim kurulu başkanı Mehmet KÖŞK: “Yaptığımız bu geziler sayesinde farklı kültürlerle kaynaşma ortamı sağlamayı düşünüyoruz. Kahramanmaraş’taki bilinmeyen zenginliklerimizi ortaya çıkarmayı hedefliyoruz” dedikten sonra katılımcılara teşekkür etti ve gezilerimizin devam edeceğini söyledi.

IMG_0085

IMG_0065

IMG_0076

IMG_0207

IMG_0219

IMG_0229

IMG_0134

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha ...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katıldığı programda, 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin kurası çekildi. Cumhurba...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkan...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Emekli Uzman Çavuşlar, Uzman Çavuşlar Ve Eski Uzman Çavuşların Sorunlarının ...

Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2.lil ve 4. lük ödülü Satrançta Aziz Sancar Anadolu Lisesine 2...

Onikişubat Aziz Sancar Anadolu Lisesi öğrencileri, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Satranç Müsabakasında Ķız öğrenciler...

İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR… İNSAN BU FİYATLARI GÖRÜNCE UTANIR…

Şüphesiz iktidardan ülkeyi yönetenlerden, vatandaşı bu yoksulluk sarmalına sokanlardan söz ediyorum. Hayat pahalılığı Bütün ağırlıkları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZDÜ EROL ÜSTÜ SEVENLERİNİ ÜZD...

Ekinözü İlçesinde geçmişte Belediye başkanı olarak görev yap...

Şehit Evliya İlokulunda deprem Şehidi Av. Ayyüce Sayar adına kütüphane açıldı. Şehit Evliya İlokulunda d...

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden Av...

İYİ Parti,KMBŞ Belediye Başkan Adayı Mesut Dedeoğlu Projelerini basınla paylaştı. İYİ Parti,KMBŞ Belediye B...

İYİ Parti, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Me...

Onikişubat İlçesinin Robotex Türkiye robot turnuvası başarısı Onikişubat İlçesinin Robo...

Robotex Türkiye robot turnuvası bölge yarışması 23 ve 24 Mar...

Süreyya Güneş Anaokulu Sabahçı Sınıfların M.Akif Ersoy Programı Süreyya Güneş Anaokulu Sa...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

320. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 320. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Hayalin canlanıyor ufka dalarken gözüm Bilmesin hiç bir ki...

Süreyya Güneş Anaokulunun Minik öğrencileri İstiklal Marşımızı okuyarak gururumuz oldu Süreyya Güneş Anaokulunun...

Kahramanmaraş Onikişubat ilçesi Süreyya Güneş Anaokulunda eğ...

Kahramanmaraş’ta Yine Deprem Oldu Kahramanmaraş’ta Yi...

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra zaman...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bayramın kaç gün olduğunu açıkladı Cumhurbaşkanı Erdoğan Bay...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamu çalışanlarımızın 10 Nisan...

Kahramanmaraş’ta 8 Bin 303 Konutun Daha Kurası Çekildi Kahramanmaraş’ta 8 Bin 30...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın canlı bağlantıyla katı...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ