Maraşta Haber
Maraşta Haber

Sahi keyfiniz nasıl

Dün Oğuz KARAKOÇ aradı. ‘Fatihçiğim iki haftadır yazı yollamadın, hayır mı inşallah, bir problem mi var’ diye sordu, yok dedim.  Yok dedim ama doğru değildi. ‘Allah aşkına bu canım ülkede normal olan bir şey mi kaldı, elbette problemler var’ diyemedim. Canım yazı yazmak istemiyor. ‘Sapla saman bir birine karıştı’ diyemedim. ‘Müslüman Müslüman’ı kırıp geçiriyor, bu ortamda ne […]

Sahi keyfiniz nasıl

11 Mart 2014 - 16:34A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Dün Oğuz KARAKOÇ aradı. ‘Fatihçiğim iki haftadır yazı yollamadın, hayır mı inşallah, bir problem mi var diye sordu, yok dedim.

 Yok dedim ama doğru değildi. ‘Allah aşkına bu canım ülkede normal olan bir şey mi kaldı, elbette problemler var’ diyemedim.

Canım yazı yazmak istemiyor. ‘Sapla saman bir birine karıştı’ diyemedim. ‘Müslüman Müslüman’ı kırıp geçiriyor, bu ortamda ne yazacaksın güzel kardeşim’ diyemedim.

Bu günlerde ‘yönümü hangi tarafa dönsem döndüğüme pişman oluyorum. Dün bu ülkeyi el ele kol kola idare edenlerin bu gün ellerine geçirdikleriyle bir birlerini öldürmeye çalışmalarını bir türlü anlamıyorum’ diyemedim.

Düşünen ve düşündüklerini konuşanların nerdeyse tamamının ‘dinlendiği ve fişlendiği bir ülkenin nasıl yaratıldığını anlamaya çalışmama rağmen bir türlü anlayamıyorum’ diyemedim.

Gönlünde azıcık vatan aşkı bulunanlar için problem bir değil bin tane. ‘Devletin unsurlarını ellerinde bulunduran taraflar akıl tutulmasına yakalanmışlar. Yakında cadı avı başlayacak dersem kimse şaşırmasın. Ülke nasıl bu hale düşürüldü’ diyemedim.

17 Aralık 2013 tarihinde ‘bir tarafın başında kopartılan küçük kıyameti şimdilerde öbür tarafın başında kopartmaya çalışanları çok istememe rağmen tanıyamıyorum. Tanımadığımız bu adamların nasıl oluyor da bu ülkede operasyon yapabiliyorlar’ diyemedim.

12 yıldır ülkeyi idare ettiklerini sanan safdillerin ‘idare edildiklerini öğrenince bar bar bağırmaya ve etrafında hain aramaya başlaması sence normal mi’ diyemedim.

Devletin idaresini bir takım paralel yapılara teslim edip sonrada bu yapıların Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kozmik odasına girişini sevinç naraları atarak izlemelerini hala unutamadım’ diyemedim.

Bu paralel yapıların devletin atar damarları olan ‘Türk Ordusunu, Türk Yargısını, Türk Eğitimini ve ‘Monşer’ diyerek alay edilen Türk Diplomasisini ele geçirmelerine ve bu kurumlarda onulmaz yaralar açmalarına nasıl müsaade edildi’ diyemedim.

Bu hataları yapanların hala akıllanmayıp ‘Facebook, twitter ve youtub’u kapatmayı düşünmelerinin ciddi olamayacağını mutlaka gerilen sinirleri gevşetmek adına şaka yapıyorlar’ diyemedim.

Bir dostunuza dahi binlerce diyemediğinizin olduğu bir yerde insanda keyif kalır mı Allah aşkına. ‘Herkes gibi benimde moralim bozuk, herkes gibi bende endişeliyim’ diyemedim.

Halva halva demekle ağız şirin olmazmış

 Bu bir Azeri atasözüdür, anlamı ise; ‘Helva helva demekle insanın ağzı tatlı olmaz’ demekmiş. Vallahi doğru! Lafla peynir gemisinin yürümediğini öğrendi bu millet. Lafın karın doyurmadığını da biliyor vatandaş.

Her seçimde sanal bir rakip yarat. Yarattığın bu sanal rakiple kavga et. Seçimi kazan. Bu taktik bu defada tutar mı? Zannetmem. Vatandaş uyandı. Cambazı tanıdı!

Meydanlarda konuşulanlardan bize bir fayda yok. Kürsülerde bizim derdimizi konuşan kimse kalmadı. Memur, işçi, esnaf sanki vebalı, bunların ismini ağzına alan kimse/ kimseler varsa lütfen bildirin.

Emekliler ve asgari ücretliler ne yazık ki yok hükmünde. Bu gurup 900 Lira, 1000 Lira ile yaşama mücadelesinde. Emekli astsubaylar ölüm orucuna başlamış, kimin umurunda?

İçerdeki Subaylar veremden, tüberkülozdan kırılırken dışarıdaki astsubaylar açlıktan yokluktan kırılmış kime ne?

Yine tevekkül yine tevekkül, görelim Mevla neyler…

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ