Maraşta Haber
Maraşta Haber

Madalyalı Kahraman Şehir 2014 Yarışmasının Kahramanları Kahraman Şehirde Buluştu

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş Belediyesi, Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Madalyalı Kahraman Şehir” konulu ülke geneli resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonunda yapılan törene, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş, Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan […]

Madalyalı Kahraman Şehir 2014 Yarışmasının Kahramanları Kahraman Şehirde Buluştu

12 Şubat 2014 - 13:35A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 94. yıldönümü münasebetiyle Kahramanmaraş Belediyesi, Millî Eğitim Müdürlüğü ve Bilim ve Sanat Merkezi işbirliği ile ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen “Madalyalı Kahraman Şehir” konulu ülke geneli resim, şiir ve kompozisyon yarışmasının ödül töreni yapıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi Salonunda yapılan törene, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş, Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Belediye Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci, Belediye Kültür Müdürü Serdar Yakar, Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk ve yarışmada ödül kazanan öğrenci ve öğretmenleri katıldı.

Programın açış konuşmasını yapan Madalyalı Kahraman Şehir projesinin koordinatörü ve jüri başkanı Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ramazan Avcı, yarışmayla ilgili bir değerlendirme konuşması yaptı.

Yarışmanın koordinatörü, jüri başkanı ve sunucusu STC_3241

Avcı konuşmasında “Bu yarışma Millî Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizin en ücra noktasındaki ortaokullara kadar duyurulmuş, Türkiye’deki bütün ortaokullarımızda Kahramanmaraş gündeme gelmiş, yarışma konusu münasebetiyle öğretmenler tarafından Kahramanmaraş’ımızın millî mücadelede gösterdiği kahramanlıklar hakkında öğrencilere bilgiler verilmiştir.

Sayın Belediye Başkanımızın ifadesiyle bu yarışmayla yetişen nesillere 12 Şubat ruhunu aktarma imkânı oluşmuştur.” dedi.

Yarışma sayesinde öğrencilerin hem tarihlerini hem de Kahramanmaraş’ı daha yakından tanıma fırsatı bulduklarını vurgulayan Ramazan Avcı, “Yarışmaya katılan resim, şiir ve kompozisyonlardan da anlaşılıyor ki bu yarışma vesilesiyle Kahramanmaraş’ın yakın tarihini inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz bayrak, hürriyet, din ve vatan sevgisinin somut örnekleriyle tanıştılar ve bu değerlere karşı muhabbetlerini artırdılar.

Bu yarışma sayesinde yetişen nesiller Kahramanmaraş’ın haritadaki yerini ve önemini isteyerek öğrenme imkânı bulmuş, Güneyin bu sırlı, gizemli, saklı cennetini keşfetmişlerdir.  Denilebilir ki bu yarışma beş yıldan beri ilimizin sessiz, gürültüsüz fakat en etkili tanıtım organizasyonu olmuştur.

Bu yarışma sayesinde ülkemizin çocukları, 12 Şubat coşkumuza ortak olmuşlardır.

Dereceleri 11 farklı ilin öğrencilerinin kazandığı ve ulusal düzeyde katılımın çok yüksek olduğu yarışmaya yurdun dört bir yanından resim dalında 1100, şiir dalında 981 ve kompozisyon dalında 322 öğrenci olmak üzere toplamda 2403 öğrenci katılmış, bu haliyle Türkiye’nin en yüksek katılımlı yarışmalarından biri olmuştur.

Yarışmanın ödülünün de yarışmanın büyüklüğü ile doğru orantılı olduğunu belirtmeliyim. Kahramanmaraş Belediyesi, her dalda Türkiye birincisine 2.000 lira, Türkiye ikincisine 1.500 lira, Türkiye üçüncüsüne 1.000 lira, Mansiyona 500 lira, yarışmacı öğrencilerin öğretmenlerine dizüstü bilgisayar, okullarına da plaket vermek suretiyle yarışmayı taçlandırmaktadır.” dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş da yaptığı konuşmada “Kahramanmaraş, her ferdi kahraman olan kahramanların yeridir. Ve bu kahramanları motif motif işler gibi yazanlar, inci inci mısralar dizenler, renk renk desen çizenler de kahramandır aynı şekilde. Bu kahramanlık sadece Maraş’ı kurtarma kahramanlığı değil, tüm bir ülkeyi kurtarma kahramanlığıdır tarihe not düşülen. İstiklal Savaşının ilk kıvılcımını iman gücü ile çakan bir mücadelenin başlangıcı.

Madalyalı Kahraman Şehir Yarışması, dünya edebiyat kenti olma yolunda hızla ilerleyen, şairler yazarlar ve düşünürler şehrinden, tüm ülkeye serpilmiş tohumların filizlendiği bir çalışmadır. Ülkenin dört bir tarafından binlerce eserin meydana çıkması, bu mücadelenin gönüllerde yer edinmesinin eseridir. Emeği geçen herkese, özellikle Bilim ve Sanat Merkezimize, Millî Eğitim Müdürlüğümüze ve jüri üyelerine sonsuz teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Daha sonra kürsüye gelen Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan da “Güçlü dallar güçlü köklere bağlanır/Gününü inkâr edenin yarınına ağlanır. Bir eğitimci olarak ülke genelinde yapılan bu yarışmayı çocuklarımızın tarihlerini öğrenmeleri bakımından çok önemsiyorum. Bu yarışma Kahramanmaraş’ın tanıtımına da önemli katkılar sağladı. Türkiye’nin dört bir yanından katılımın olması ve ödüllerin ülke geneline dağılması da bunu gösteriyor. Başta Belediye Başkanımız Mustafa Poyraz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Kahramanmaraş Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci de “5 yıldır düzenlediğimiz bu yarışmanın Kurtuluş Bayramı etkinliklerinde çok önemli bir yeri vardır. Binlerce öğrencimizin yarışma vesilesiyle yazmış veya çizmiş oldukları eserleri Kurtuluş Bayramımızı kutlama tebriki olarak kabul ediyorum.” dedi.

STC_3488

 

STC_3339

 

Daha sonra resim dalında dereceye giren öğrencilere Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Ertaş, şiir dalında dereceye giren öğrencileri Millî Eğitim Müdürü Mesut Alkan, kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere Kent Konseyi Zeynep Arıkan tarafından ödülleri verildi. Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mustafa Semerci tarafından da Ramazan Avcı başkanlığındaki Mine Demir, Serdar Acer, Hacı Abdullah Kozan, Oğuzhan Uzun, Süleyman Fikirdeşici, Ümit Parsıl, Ahmet Kan ve Cengiz Soku’dan oluşan jüri üyelerine belge verildi.

STC_3408

 

STC_3380

MadalyalıKahraman Şehir Yarışması Sergisi Duygulandırdı

Ödül töreninin ardından yarışmaya katılan resimlerin arasından sergilenmeye değer bulunan eserlerden oluşan serginin açılışı yapıldı. Türkiye’nin çocuklarını 12 Şubat ruhuyla Kahramanmaraş’ta buluşturan resimler ve serginin güzelliği ziyaretçileri hayran bıraktı. Sergiyi gezenler, Kahramanmaraş dışında yaşayan Türk çocuklarının Kahramanmaraş’ın kurtuluş mücadelesini nasıl algıladıklarını yansıtan resimlerin karşısında duygu dolu anlar yaşadılar.

STC_3462

Kahramanmaraş’a hayran oldular:

İl dışından ödüllerini almak üzere Tekirdağ, Iğdır, Ankara, Antakya, Rize, Bursa, Afyonkarahisar, Trabzon ve Konya’dan gelen yarışmacı öğrenci, öğretmen ve velileri hem yarışma sürecinin mükemmelliğine hem de Kahramanmaraş’ın manevi iklimine, temizliğine ve yeşilliğine hayran kaldıklarını belirttiler.

Misafir öğrenciler Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Ramazan Avcı’nın rehberliğinde Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Mücadelesinin gerçekleştiği tarihî mekânları gezerek tarihi yeniden yaşadılar.

IMG_1857

IMG_1877

Misafir öğrenci ve öğretmenleri kurtuluş etkinliklerine katıldılar.

Misafir öğrenci ve öğretmenler, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı etkinlikleri arasında yer alan Sevcan Orhan konserine katılarak müzik ziyafetine ortak oldular.

Sevcan Orhan Konserinde _7244-1[1]

Kahramanmaraş’ın Süleymaniye’si

Abdulhamit Han Camii’ye de hayran olan misafirler, “Bu camii Kahramanmaraş’ın Süleymaniyesi mi?” demekten kendilerini alamadılar.

IMG_1846

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25’e giren öğrenci ve aileleriyle buluştu Belediye Başkanı Mahçiçek, LGS’de ilk 25...

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, 2022-2023 eğitim-öğretim yılında gerçekleştirilen Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) derece ...

Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçını Ahmet Çakar yönetti Sultangazi Spor Şenliği’nde gösteri maçı...

Birçok sportif faaliyeti ilçe sakinleriyle buluşturan Sultangazi Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile bu yıl 11. Spo...

Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını beraberinde getiriyor Aşırı takım sevgisi sağlık sorunlarını b...

2014 Dünya Kupası sırasında Brezilyalı seyircilerle gerçekleştirilen araştırmada takımlarına aşırı bağlı taraftarların canlı maç izlerk...

Milli karateciler spor severlerle bir araya geldi Milli karateciler spor severlerle bir ar...

2020 Tokyo Olimpiyatları öncesinde müsabakalara hazırlanış aşamaları ve unutulmayan anıların konuşulduğu organizasyona katılan Kağıthan...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ