Maraşta Haber
Maraşta Haber

Senem Ayşe Anaokulundan “Çanakkale” Sergisi

Kahramanmaraş – Onikişubat İlçesi Senem Ayşe Ana Okulu öğrencilerinin yapmış olduğu resim ve iş çalışmaları Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümü kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü giriş salonunda sergilendi. Serginin açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun […]

Senem Ayşe Anaokulundan “Çanakkale” Sergisi

22 Mart 2019 - 21:11A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş – Onikişubat İlçesi Senem Ayşe Ana Okulu öğrencilerinin yapmış olduğu resim ve iş çalışmaları Çanakkale Zaferinin 104. Yıl dönümü kapsamında İl Millî Eğitim Müdürlüğü giriş salonunda sergilendi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Serginin açılışına İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Millî Eğitim Müdürü Harun Kurt, Bakanlık Müfettişleri, Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Okul Müdürleri, Millî Eğitim Personeli, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın başında imam hatip meslek dersleri öğretmeni Mehmet Hanzade tarafından Kur´an-ı Kerim tilaveti ve aziz şehitlerimiz için dua yapıldı. İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz yaptığı açılış konuşmasınında şu ifadeleri kullandı:

“Bugün çok anlamlı bir sergi için buradayız, mini minnacık yürekler, İstiklal Marşımız da “Bastığın yerleri ‘toprak!’ diyerek geçme, tanı:Düşün altındaki binlerce kefensiz yatanı.” İfadesini bulan, şehitlerimizin torunları olarak dedelerine dualarla sahip çıkmak ve yaptıklarını, bir resim çizmekle, bir maket yapmakla onların hatıralarını yad etmiş , gelecekte de bayrağımıza, vatanımıza, özgürlüğümüze göz dikenlere asla fırsat vermeyeceklerinin heyecan ve coşkusunu bizlere yaşatmak adına il Müdürlüğümüzde, müdürlüğümüz personeline , ve dışarıdan gelecek misafirlerimize izletmek adına bir sergi oluşturdular, bu serginin açılışında bizleri bırakmayan, sergimize emek ve katı sunan, aramızda bulunan herkese teşekkür ediyorum”

Serginin açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra topluca gezilerek öğrencilerin yaptığı muhteşem eserler görüldü.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya,sergi sonunda dugularını şöyle dile getirdi.

“Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğü böyle bir sergi tertiplediği için tebrik ediyorum. B uğun burada Anaokulu öğrencilerinin 18 Mart Çanakkale zaferi ile ilgili yapmış oldukları çalışmaları görmüş olduk. Bu yaşlarda çocuklara vatan sevgisini, memleket sevgisini, Çanakkale ile ilgili şuurlu bir bilinç aşılanması açısından böyle bir faaliyetin yapılması çok önemli. Son dönemlerde 18 Mart Çanakkale ruhu ile Millî Eğitim Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları, hem de diğer kamu ve kuruluşları, hatta sivil toplum kuruluşları bu konuda büyük bir faaliyet yürütüyorlar. Yarın memleketi yönetecek çocukların Vatan sevgisi, Millet sevgisi, memleket sevgisinden uzak olmaması gerekiyor.

Biliyorsunuz şu anda dünyanın birçok yerinde olumsuzluklar yaşanıyor. Böyle bilince sahip olan milletler ayakta duruyor, birbirine kenetleniyorlar ben milli eğitim müdürlüğümüzü, müdürlerimizi, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum.

Bizde -Büyükşehir Belediyesi olarak, biliyorsunuz her yıl deneme sınavları yapıyoruz ve her okulun birincisi öğrenciyi Çanakkale’ye geziye götürüyoruz. Burada ki amacımız tıpkı burada olduğu gibi 18 Mart Çanakkale ruhunu bizzat gezdirerek yerinde aşılamak. Bu tür faaliyetlerin artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.

Okul Müdürü Mehmet Tombul ise, “Çanakkale de yaşananlar, Çanakkale ruhu ve onu diri tutma adına böyle bir çalışma yaptık bize bu fırsatı veren İl Millî Eğitim Müdürlüğümüze, Okulumuz öğretmenlerine, velilerimize, öğrencilerimize ve katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

  

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ