Maraşta Haber
Maraşta Haber

Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği Değerlendirme Çalıştayı

Rehberlik hizmetleri yönetmeliğinin değerlendirilmesi ve olası bir revizyon çalışması adına Millî Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu görüş, öneri ve fikir teatisi çalışmalarının Kahramanmaraş değerlendirmesi Kahramanmaraş/Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde yapıldı. Geniş ölçekli bir katılımın çalışmanın ruhunu en iyi şekilde yansıtacağı düşüncesinden hareketle katılım çeşitliliği fazla oldu. Çalıştay toplantısına Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun KURT, İl […]

Rehberlik Hizmetleri Yönetmeliği Değerlendirme Çalıştayı

21 Ağustos 2019 - 9:31A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Rehberlik hizmetleri yönetmeliğinin değerlendirilmesi ve olası bir revizyon çalışması adına Millî Eğitim Bakanlığı’nın başlatmış olduğu görüş, öneri ve fikir teatisi çalışmalarının Kahramanmaraş değerlendirmesi Kahramanmaraş/Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde yapıldı.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Geniş ölçekli bir katılımın çalışmanın ruhunu en iyi şekilde yansıtacağı düşüncesinden hareketle katılım çeşitliliği fazla oldu. Çalıştay toplantısına Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun KURT, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan PAKSOY ve Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yahya BİLGİNER, Kahramanmaraş Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet BÜLBÜL, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi PDR Bölümü Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Yemliha ÇOŞKUN ve Dr. Öğr. Üyesi İsmail YELPAZE, Türk PDR Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Hüseyin GEBEŞ, Kahramanmaraş  Engelliler Derneği Başkanı Ali ÇAMUR, Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim Şefi Bayram METİN, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğü ve Özel eğitim okullarının yöneticileri ile alanda çalışan Rehberlik ve Özel Eğitim Öğretmenleri katılım sağladı.

Çalıştayın moderatörlüğünü Rehberlik Hizmetleri Bölüm Başkanı Fatih KILIÇKARA, açılış konuşmasını ise Kahramanmaraş/Dulkadiroğlu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürü Ahmet BÜLBÜL yaptı.

Toplantının maksadını ortaya çıkacak ürünün tüm muhataplarına azami derecede fayda sağlayacak sonuçlar olarak değerlendiren Ahmet BÜLBÜL, yapıcı ve herkesin en azından asgari müştereklerde mutabık kaldığı bir sonuç toplantısı olmasının en büyük temennisi olduğunu vurguladı.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ramazan PAKSOY yapılan çalışmanın Rehberlik Hizmetlerinin tüm muhataplarına hayırlar getirmesini temenni ederek, sözü işin erbaplarına bıraktığını ve alanda çalışan arkadaşların kıymetli görüş ve önerileri için şimdiden teşekkürlerini sunduğunu belirtti.

Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Harun KURT öncelikle Rehberlik Hizmetleri yönetmeliği ile ilgili toplanan tüm paydaşlara teşekkür etti. Bu çalıştay toplantısının tüm illerde benzer şekillerde yapıldığını ve ortaya çıkacak ürünün tüm eğitim camiasının yapacağı hizmetlerde en yüksek faydayı sağlayacağına inandığını belirtti.

Yönetmeliğin muhataplarından olan ve icra edilecek faaliyetlerin doğrudan müessir gücü olan Rehberlik ve Araştırma Merkezleri toplantı ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Çalıştay toplantısının temelini oluşturan Rehberlik Hizmetleri yönetmeliği herkesin kendi bakış açısına göre değerlendirmelerde bulunduğu, derin içerikleri barındıran bir ortama tanıklık etti. Rehberlik faaliyetlerinin sunumu noktasında mı? Yoksa bizatihi Rehberliğin kendi ilke ve yöntemlerini önceleme noktasında mı? hareket edilmesi gerektiği herkese göre farklı biçimde yorumlandı.

Ontolojik olarak bakıldığında katılımcılar açısından bir varlık-mahiyet önceliği çalıştayın temel konu başlıklarından birisi oldu. Rehberliğin kavramsal olarak doğru bir şekilde tanımlanmasını ve yapılan faaliyetlerin ne olduğunun öncelenmesi gerektiği savı, alanın sahiplerince daha korumacı bir şekilde savunuldu. İyi bir tarif, efradını cami, ağyarını mâni olmalıdır düşüncesi belli bir kesim için ilk olarak ele alınması gereken konu oldu.

Yapılan çalışmaların kime, neye ve nasıl hitap ettiğinin daha önemli olduğunu düşünen paydaşlarda bu anlamda yapılacak revizyonun daha isabetli olacağını belirtiler. Faaliyetleri icra edecek eğitimcilerin mesleki anlamındaki donanımlarından, yapılan faaliyetlerin bizatihi kendi ruhuna uygunluğuna kadar birçok konuda görüş bildiren paydaşların ilgili maddeler üzerindeki değişiklik önerilerinin tamamı not alındı.

İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri’nin değerli yöneticileri, Üniversiteden hocalarımız ve katılım sağlayan tüm kesimler değerlendirme konuşmaları yaparak maksadın hasıl olması adına tüm desteklerini sundular.

Akademik camianın, sivil toplum örgütlerinin ve sahada çalışan tüm eğitimcilerin değerli yorumları, fikir ve önerileri için teşekkür ediyor ve bu çalıştayın yönetmelik adına olumlu sonuçları beraberinde getirmesini diliyoruz.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ