Maraşta Haber
Maraşta Haber

Millî Eğitim Müdürlüğünden” 2023 Eğitim Vizyonu ve İnsan” Konulu Konferans

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü organizesinde Onikişubat İlçesi 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda ilimizdeki okul müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi tanıtımı kapsamında Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım tarafından “2023 Vizyonu ve İnsan” konulu konferans gerçekleştirildi. Konferansa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İl ve […]

Millî Eğitim Müdürlüğünden” 2023 Eğitim Vizyonu ve İnsan” Konulu Konferans

14 Mart 2019 - 23:12A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü organizesinde Onikişubat İlçesi 15 Temmuz Şehitler İmam Hatip Ortaokulu konferans salonunda ilimizdeki okul müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığı 2023 Eğitim Vizyonu Belgesi tanıtımı kapsamında Kahramanmaraş Sütçü imam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım tarafından “2023 Vizyonu ve İnsan” konulu konferans gerçekleştirildi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Konferansa İl Millî Eğitim Müdür Yardımcıları, İl ve İlçe Şube Müdürleri, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Pazarcık, Türkoğlu, Andırın ve Çağlayancerit ilçelerinde görev yapan okul müdürleri katıldı.

“Değerli müdürlerim, sizleri” 2023 Eğitim Vizyonu ve İnsan” Konulu Konferans nedeniyle buraya davet ettik ve konferansın sonunda iyi ki buraya gelmişim diyerek ayrılacağınıza inanıyorum “ diyerek açılış konuşmasına başlayan Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, daha sonra şu ifadelere yer verdi:

“Aklı ve kalbi birleştirerek iyi bir nesil yetiştirmek için elimizden gelen gayreti sarf edeceğiz. Aklı beslemek zorundayız, kalbi beslemek zorundayız. Anne ve babalar çocuklarının karnı zaten besliyor, bize düşen onların akıllarını ve kalplerini karınlarından daha çok beslememizdir. Zihniyete, kaliteye, liyakate, mahiyete varlık anlam anlama yoğunlaşmamız gerekiyor.

Öğretmen, öğrenci veli ve okul 2023 Vizyon belgemizin olmazsa olmaz 4 temel unsurunu oluşturuyor. İşte bu 4 temelden üçü insanla alakalı ve bugün biz sayın dekanımızdan 2023 Eğitim Vizyonu ve İnsan konulu konferansı birlikte dinleyip, istifade edeceğiz. İstediğimiz dönüşümün, adil, insan merkezli, öğretmen temelli, kavramda evrensel, uygulamada yerli, esnek, beceri ve görgü odaklı, hesap verebilir, sürdürülebilir şekilde olmalıdır.

Sizden idareci olmanızı değil, taktik geliştiren yöneticiler olmanızı, lider olmanızı bekliyoruz. Durumu idare etmek için değil, olumsuzluklara, sıkıntılara teslim olmayıp proaktif yönetim anlayışıyla çözüm önerileri getirmenizi, icat etmenizi bekliyoruz. Bunun içinde kendimizi yetiştirmek zorundayız. Okuldaki herkesten daha birikimli değilsek orada olmamamız adil değil. O okulu biz yönetiyorsak o okulun en etkili ve en yetkilisi biz olmak zorundayız. Eğer biz etkili ve yetkili değilsen, birileri bizi yönetir ve biz orada figüran olarak bulunuruz…

Ben yoğun mesaisinden zaman ayırarak bizimle bilgi paylaşmak üzere buraya teşvik eden dekanımıza,  uzaktan ve yakından gerçekten meşakkatli, meşakkatsiz buraya kadar gelen siz değerli müdürlerim ise teşekkür ediyor çalışmamızın başarılı olmasını diliyorum hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Bu konuşmadan sonra Sütçü imam Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nail Yıldırım’ın tanıtımı yapıldı, tanıtımdan sonra dekan Nail YILDIRIM konferansına başladı.

“2023 Eğitim Vizyonu ve İnsan” Konulu Konferansımızın ilkini İstanbul’da yapmıştım, müdürüm İstanbul’a gitmeye gerek yok 2. Ve 3. Konferansınızı kendi ilimizde yapalım dedi ve onun daveti üzerine buradayım, benim asıl mesleğim öğretmenlik, özümüz ise insan, hedefimiz ise insana hizmet etmektir, bununla da gurur duyuyorum, mutluyum, hep duam ise Allah’ım benim canımı bir sınıfta al diyedir. Bu dua ile de çalışmaya devam ediyoruz.” Dedi.

Yıldırım daha sonra şunları dedi:

“Bugün dünyada eğitim anlayışı artık belirli kalıplara sokmak değil, insanı kendi doğasında kabul etmek, insanın kendi doğasını geliştirmek, kendi özgünlüğünü geliştirmek. Tüm dünya bunun üzerine eğitim kurgusu yapıyor, sistemlerini onun üzerine geliştiriyor. Bu kurgunun içerisinde İnsanın olmazsa olmazı 4 temel üzerine vurgu yapıyor ve eğitim bu işlev üzerine kurgulanıyor.

Bunlardan bir tanesi İnsan doğuştan bir potansiyele, yaratıcı kodlara sahiptir, gizli güçlere sahiptir. O halde birinci işimiz bu gizli güçleri ortaya çıkarmaktır. Sonra ortaya çıkardığımız potansiyelleri aynı zamanda kullanan insan, ama aynı zamanda iyi insan. Üçüncü işlevi bu insan aynı zamanda potansiyelini kullanırken kendi özelliğini ortaya çıkaran özel insan ve dördüncüsü ise bilgiyi çok yönü ortaya çıkarabilecek, bilgilik düzeyini ortaya çıkarabilecek okuyan insan.” dedi ve  konferansı bu dört madde üzerinden gerekli açıklamaları yaparak tamamladı.

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ