Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta YKS şampiyonları ödüllendirildi

Kahramanmaraş’ta 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 100’e giren  öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, düzenlenen bir törenle  ödüllendirdi. Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Sait Kırmacı toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut, Halit Demirtaş Şube Müdürü Ahmet Akküncü,Ramazan Sertpolat, Okul müdürleri, öğrenciler ve  aileleri  katıldı. Burada bir […]

Kahramanmaraş’ta YKS şampiyonları ödüllendirildi

11 Ağustos 2021 - 20:54A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta 2021 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) ilk 100’e giren  öğrencileri İl Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz, düzenlenen bir törenle  ödüllendirdi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Mehmet Sait Kırmacı toplantı salonunda gerçekleştirilen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Akif Bulut, Halit Demirtaş Şube Müdürü Ahmet Akküncü,Ramazan Sertpolat, Okul müdürleri, öğrenciler ve  aileleri  katıldı.

Burada bir konuşma yapan İl Müdür Cemal Yılmaz, öğrencilerin göstermiş olduğu başarıdan dolayı sevinçli olduklarını belirterek, “Yani normal şartlar altında sınava hazırlanmak başlı başına bir iş olmakla beraber, salgın sebebiyle psikolojik olarak da zihinlerimiz yoğun çalıştı ve yorgun düştü. Bütün bu yorgunluklar ve yoğunluklar içerisinde oldukça ciddi ve zor olan bir sınavda ilk 100’e girebilmek gerçekten çok büyük bir başarı” diye konuştu.

 

ÖDÜL TÖRENİ FOTOĞRAFLARINI GÖRMEK İÇİN LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=EuHo-UNFK6Q

“SONUÇLARINDAN HOŞLANACAĞINIZ KARARLAR ALMALISINIZ”

Bütün öğrencilerimizin çok kıymetli olduğunu belirten Yılmaz, “Ama sizler altın çocuklarsınız. Dolayısıyla altının talibi de çok olur. Elde ettiğiniz başarı büyük bir mutluluk kaynağı. Hakikaten insan başarınca mutlu oluyor ama mutluluğun devam etmesi gerekiyor. Bu mutluluğu devam ettirebilmek için de mutlaka bundan sonra da sonuçlarından hoşlanacağınız kararlar almalısınız. Bir taraftan çevrenizde ya da farklı özel ya da kamu üniversitelerinden güzel cazip teklifler gelecektir. Hedeflerinizi belirlerken, tercihlerinizi yaparken mizacınıza uygun, hangi şartlar altında olursa olsun o bölümü bitirdiğinizde ‘İyi ki bu bölümü tercih etmişim’ diyebileceğiniz, severek ve isteyerek yapacağınız bölümleri tercih etmenizi özellikle öneriyor ve tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

“SADECE KENDİNİZİ AKADEMİK BAŞARIYA KİLİTLEMEYİN”

 

Yılmaz, özellikle bir şeyin altını çizerek ifade etmek istediğini ifade ederek, “Başarı çok kıymetlidir. Akademik başarı insanın elinin emeği, gözünün nuru, neticesidir ama sadece kendinizi akademik başarıya kilitlemeyin. Bütün sorulara doğru cevaplar verip hayattan kopan insanlar olmayın. Akademik başarınız kadar sosyal hayatınız da birinci sınıf olsun. Tiyatral, müzikal, sportif, sosyal, kültürel olarak hepinizin mutlaka hayatın bir alanıyla ilgili uğraş içerisinde olmanız da çok önemli. Bu uğraşlar, akademik başarınızı da olumsuz etkilemez. Hem akademik anlamda hem de sosyal, kültürel, sportif, müzikal, tiyatral etkinlikler bakımından profesyonel düzeyde sorumluluk almış olsanız bile bütün bunların ötesinde en önemlisi iyi, güzel, ahlak sahibi, terbiyeli, vatanına, milletine, insanlığa yararlı, dürüst insan olmaya devam etmenizdir” dedi.

 

“ANNE VE BABALARINIZI BİR KEZ DAHA YÜREKTEN TEBRİK EDİYORUM”

Cemal Yılmaz, son olarak şunları söyledi: “Arkadaş çevrenize çok dikkat edin. Arkadaşlarınız sizi vezir de eder, Allah korusun rezil de eder. Zeki insanın bile yanındaki bir arkadaşı en büyük yanlışı ona yaptırabilir. Bundan dolayı da arkadaş seçiminizde çok özen gösterin. Biz her zaman sizin yanınızda ve destekçiniz olacağız. Anneniz, babanız ve aileniz ile olan bağınızı asla koparmayın diyorum. Bizler sizin başarınızdan dolayı çok mutluyuz. Bize bu mutluluğu yaşattığınız için sizlere teşekkür ediyoruz. Ben sizleri yetiştiren büyüğünden küçüğüne her bir hocamıza hürmetlerimi, sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Anne ve babalarınızı bir kez daha yürekten tebrik ediyorum.”

Cemal Yılmaz, daha sonra sayısal alanda Türkiye 42.’si Mehmet Emre Tekinşen, sözel alanda Türkiye 54.’sü Yaşar Ergen, sayısal alanda Türkiye 64.’sü ve TYT Türkiye 92.’si Barathan Aslan, sayısal alanda Türkiye 70.’si Feyza Ceylan ve sayısal alanda Türkiye 86.’sı Mehmet Çay’a hediye ve başarı belgesi takdim etti.

 

“ÇOK ÇALIŞMALARINI TAVSİYE EDİYORUM”

Sayısal alanda Türkiye 70.’si olan Feyza Ceylan, başarısı hakkında şu ifadelere yer verdi: “Öğrencilere buradan çok çalışmalarını tavsiye ediyorum. Özellikle eksiklerinin üzerine giderek çalışıyorlarsa aynı benim gibi başarılı olabilirler.”

 

“ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Sayısal alanda Türkiye 86.’sı olan Mehmet Çay ise şunları söyledi: “Ben de süreç boyunca bana sıkılan öğretmenlerime, aileme, arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Öğrenci arkadaşlarıma kesinlikle pes etmemelerini, sonuna kadar çalışmalarını tavsiye ediyorum.”

Tören toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ