Maraşta Haber
Maraşta Haber

Kahramanmaraş’ta Türkmenlere yönelik saldırılar protesto edildi

Kahramanmaraş’ta 3 eğitim sendikası , Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları protesto ederek basın açıklaması yaptı. Özel İdare binası girişinde binası önünde toplanan onlarca kişi, ellerindeki dövizle Bayırbucak Türkmenlerine destek oldu.  Türk Eğitim Sen , Aktif Eğitim Sen ve Eğitim İş adına  ortak  açıklama yapan Aktif Eğitim Sen   Başkanı Mahmut Yıldırım şu ifadeleri kullandı: “Saygıdeğer Kamuoyu ve […]

Kahramanmaraş’ta Türkmenlere yönelik saldırılar protesto edildi

22 Kasım 2015 - 20:02A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş’ta 3 eğitim sendikası , Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırıları protesto ederek basın açıklaması yaptı.

Özel İdare binası girişinde binası önünde toplanan onlarca kişi, ellerindeki dövizle Bayırbucak Türkmenlerine destek oldu.  Türk Eğitim Sen , Aktif Eğitim Sen ve Eğitim İş adına  ortak  açıklama yapan Aktif Eğitim Sen   Başkanı Mahmut Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

Saygıdeğer Kamuoyu ve Değerli Basın Mensupları,

Bizler burada Bayır Bucak’taki Türkmen kardeşlerimize ve bütün dünyada ki insanların maruz kaldığı insanlık dışı muameleye sessiz kalmadığımızı, vicdanlarımızın sızladığını ve acı çektiğini paylaşabilmek, kınamak için toplanmış bulunuyoruz.

Saygıdeğer Kamuoyu ve Değerli Basın Mensupları,

Suriye Türkmenleri, Selçuklu Sultanı Alparslan’ın Malazgirt Savaşı’ndan önce belirli oranlarda Rakka ve Halep bölgesine yerleşmeye başlamışlardır. Ardından Anadolu’nun fethiyle Haçlı Seferlerine karşı bölgeye önemle yerleştirilmiş Oğuz boylarıdır.

Suriye’de 2011’den bu yana devam eden iç savaşta yeterli insan ve silah gücü bulunmayan Türkmenler, en fazla kayıp yaşayan, mağdur olan kesimdir. Türkiye’nin Suriye dış politikası, Türkmenleri Suriye içerisinde Esed rejiminin hedefi haline getirmiş, Türkmen bölgelerinde büyük yıkımlar yapılmıştır. Esed rejimi, bazı bölgelerde Türkmenlerin izini silmek yok etmek için her türlü zulmü yapmakta burada bulunan kardeşlerimize sindirme ve yok etme politikası uygulamaktadır.

Suriye’de ağır ve sürekli saldırı altındaki Türkmen Dağı düşmüştür. Bayır Bucak’a 15 gündür insafsızca saldıran Rusya, Esad ve İran güçleri Türkmen toprağı vatanı olan bölgede maalesef hâkimiyet kurmuştur. 25 bin Türkmen kardeşimiz katliamla karşı karşıya.

Bayır Bucak’ta, Doğu Türkistan’da, Musul’da, Kerkük’te, Aslında her yerde çile çekilmektedir.Haksızlığa ve ıstıraba maruz kalan her kim olursa olsun çilesine ortak olmaya, derdiyle dertlenmeye, sevinciyle sevinç duymaya, mutlu olmaya baş koymak lazım.

Zulme maruz kalan her kim olursa olsun yanında olduğumuzu, olacağımızı onların dertleriyle dertlendiğimizi, dertleneceğimizi, onların tırnağına gelen acının bizim de canımızı yaktığını haykırmak için siz değerli ve duyarlı insanımızla burada toplandık.

Saldırılar savaş suçudur. Rusya, İran ve Çin Suriye rejimiyle birlikte Türkmen bölgesinde katliam yapmakta, Türkmenler soykırıma maruz kalmakta, canlar yanmakta, analar ağlamakta ve vicdanları sükut edenler hoyratça yakıp yıkmaktadır.

Her türlü soykırım insanlık suçudur ve gerekçesi ne olursa olsun kabul edilemez. Maalesef dünya bu katliama seyirci kalırken, Müslüman olduğunu iddia eden devletler de bu soykırıma sessiz kalmakta, hatta  Müslüman olduğunu iddia eden devletler bizzat bu saldırıların içerisinde de yer almaktadır.

Tıpkı geçmişte olduğu gibi kardeşlerimize arkadan vurmakta ve ihanet etmektedirler.

Devletimizin Türkmenlere her türlü yardımda bulunması gerekir ve bu bir lütuf değil kardeşlerimize karşı insanlık borcudur. Aksi halde kardeşliğimize zarar gelir ve Türkmenlerin boşalttığı bölgelere terör örgütleri yerleşir.

Türkmenlerin hayatları kararıyor, varlık haklarına göz dikiliyor ama kimsenin umurunda değil. Yıllardır Bayır Bucak’ta yaşayan soydaşlarımıza nefes almak çok görülüyor, insanlıktan yoksun olanların uçakları, kara birlikleri ha bire ölüm yağdırıyor

Bizler, vicdanı olan herkes Türkmen kardeşlerimizin acılarını, dram ve felaketlerini üzülerek izlemekte ve tüm imkânlarıyla devletin daha aktif olmasını beklemekteyiz.

Türkmen kardeşlerimiz “Önce Allah’a sonra Türkiye’ye güveniyoruz. Elimizde kalan stratejik bölgeler de giderse Türkmen bölgesi biter” diyor lakin strateji uygulaması, dış politikayı yönlendirmesi, konuşması ve iş yapması gerekenler ise sükût ediyor ya da olması gereken düzeyde tavır koyamıyor.

Tarih boyunca İlgililerin ilgisizliği, karar alma sürecindekilerin karar almadaki yetersizlikleri nedeniyle şimdi Türkmen kardeşlerimize yapılanlarda olduğu gibi zalimlerin zulmünden dolayı hep mazlumların canı yanmıştır.

Sadece Esed’le değil,  yardımcısı dış güçlerle de savaştıklarını, gençlerinin bütün zorluklara rağmen direniş gösterdiğini, şehit ve yaralılarının olduğunu ancak Osmanlıdan, ecdatlarından kendilerineyadigâr kalan bu toprakları ve namuslarını kanlarının son damlasına kadar düşmanlardan koruyacaklarını dile getiren Türkmen kardeşlerimizin, bu onurlu duruşları ümit ediyoruz ki kararan kalplere inat yeşeren vicdanların tohumları olsun.

Yağmur taneleri gibi toprağa düşen her Türkmen kardeşimizle birlikte bir yanımız çöküyor, canımız yanıyor ve acılarımız çoğalıyor.. 

Ülkeleri adına, inandıkları değerleri adına hayata gözlerini yuman kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyor, milletimizin başı sağ olsun diyoruz. 

 Mustafa GÖKHAN          Mahmut YILDIRIM         Ahmet KÜRTÜL

Türk Eğitim Sen            Aktif Eğitim Sen                Eğitim İş  

SAM_2745 copy

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışmas...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen ŞAGO matematik yarışmasının eleme sınav sonuçları...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

MEB AKUB “doğada arama kurtarma eğitimi” gerçekleştirdi. MEB AKUB “doğada ar...

Kısa adı MEB AKUB olan, Milli Eğitim Bakanlığı Kahramanmaraş...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ