Maraşta Haber
Maraşta Haber

Fatih Projesi İle İlgili Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünce  Fatih Projesi Bilişim Tekolojileri Rehber Öğretmenleri Bilgilendirme Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.  İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin  Akkurt, EBA‘nın sınıf seviyelerine uygun, güvenilir, doğru, zengin eğitici  e-içerikler sunduğuna dikkat çekerek ilimizde yaygınlaşması için azami gayret ve fedakarlık gösterilmesini istedi. Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı Kahramanmaraş İl Milli Eğitim […]

Fatih Projesi İle İlgili Değerlendirme Toplantısı Yapıldı

26 Mart 2017 - 14:13A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğünce  Fatih Projesi Bilişim Tekolojileri Rehber Öğretmenleri Bilgilendirme Ve Değerlendirme Toplantısı Yapıldı.  İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Emin  Akkurt, ‘nın sınıf seviyelerine uygun, güvenilir, doğru, zengin eğitici  e-içerikler sunduğuna dikkat çekerek ilimizde yaygınlaşması için azami gayret ve fedakarlık gösterilmesini istedi.

Habere Ait Fotoğraf İçin Tıklayın

Fatih Projesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri bilgilendirme ve değerlendirme toplantısı Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ek Hizmet Binasında Fatih Projesinden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık ŞİRİKCİ başkanlığında yapıldı. Toplantıya merkez Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde görevlendirilen Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri katıldılar. Dar bölge toplantısı olarak yapılan toplantı dört gün devam etti. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri ile birebir görüşülerek okullarda karşılaşılan problemler üzerinde konuşuldu ve çözüm yolları üretildi.

Toplantıda Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Ali BİLAL, Fatih Eğitmenleri İsmail TOLU, Dilek KONUŞ, Murat ARICIOĞLU, Mehmet GÖK ve Tuba GÖK de hazır bulundular. Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenleri kendilerini ve görev alanlarını tanıttıktan sonra konular detaylı olarak görüşülmeye başlandı.

Fatih Projesinden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık ŞİRİKCİ; “Bakanlığımızın sunduğu bu imkânları en güzel şekilde kullanmak bizim görevimizdir. Değerli arkadaşlar, teknoloji bir amaç değil, bir araçtır. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) da bu araçlardan bir tanesidir. Bu imkânları öğrencilerimizin hizmetine en verimli şekilde nasıl sunabiliriz? İşte bugün bunun yollarını aramak için burada toplanmış bulunuyoruz. Bu toplantıda sizleri de dinlemek, görüş ve önerilerinizi almak istedik. Bu bakımdan her Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni arkadaşımız okullarında yapmış olduğu çalışma, plan ve projelerini bizimle paylaşsın istedik.” Şeklinde açılış konuşması yaptı.

Toplantıda Ağırlıklı Olarak Aşağıdaki Konular Üzerinde Duruldu:

BTR öğretmenlerinin çalışmaları değerlendirildi. BTR öğretmenleri okullarında yaptıkları faaliyet ve çalışmalarını etkileşimli tahtada tek tek sundular. Bu hususta geliştirdikleri program ve metotları paylaştılar. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Sıddık ŞİRİKCİ her öğretmenle birebir diyalog kurarak yaptıkları çalışmaların değerlendirmesini yaptı. Neler yapılması gerektiği konularında tavsiyelerde bulundu. Bu konularda öğretmenlerin görüşleri alındı.

EBA’ nın yeni sürümü hakkında bilgilendirme yapıldı. Mevcut portalden Öğretmen ve öğrencilerin azami derecede yararlanması için ne gibi çalışmalar yapılabilir konuları tartışıldı. İstatistiki verilerin gerçeğe uygun olarak yükseltilmesi istendi. Bilişim Teknolojileri İl Koordinatörü Ali BİLAL sınav sorularının EBA’ daki ders kazanımlarına paralel olarak hazırlandığını vurgulayarak öğrencilerin bu konularda bilinçlendirilmesine dikkat çekti.

Fatih Projesi ağ alt yapısı arızalarının giderilmesi konusunda bilgilendirme yapıldı. Fatih Projesi eğitmenleri ve Sentim Firması il temsilcisi Seyit ÖZBU bu konuda bilgi verdi. Seyit ÖZBU ağ alt yapısı ve güç kaynağı konularında neler yapmaları gerektiği konusunda açıklamalarda bulundu.

İl Milli Eğitim Müdür yardımcısı Sıddık ŞİRİKCİ; BTR öğretmenlerinin okula ve öğrenci dokusuna göre çalışmalar yapmalarını, okulun güçlü ve zayıf yönlerini dikkate almalarını istedi. EBA’ daki kullanım oranlarının gerçekçi hedef koyarak artırılması hususuna dikkat çekti. BTR ve Fatih Projesi eğitim görevlilerine çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

Önemli görülen konular tutanak altına alınarak eğitimin çıtasının yükseltilmesi için yeni bir heyecanın başlatılması dileğiyle toplantı sona erdi.

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinli...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zenginleştirilmeesi Projesi” kapsamında okul bahçesinde güzel ve anlamlı bi...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrenciler...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine Jandarma Trafik ekiplerince  Trafik kuralları anlatıldı....

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden mu...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan YORULMAZ tarafindan ,7 sınıf öğrencilerden oluşan drama öğrencileri 12 Mart...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymu...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokullararası 1. ve 2. Sınıflar arsında yapılan  “İstiklal Marşımızı Okuyo...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ