Maraşta Haber
Maraşta Haber

Elbistan Fen Lisesinden Online Fen Lisesi Çalışması

Ülkemizin virüs salgını ile mücadele ettiği süreçte uzaktan eğitime geçen eğitim sistemimizde Elbistan Fen Lisesi farklı ve yeni bir sistemle öğrencilerine okulu evlerine taşıma imkânı sağlıyor. Elbistan Fen Lisesi yönetici ve öğretmenleri Yükseköğretim Kurumlarına Giriş sınavlarının 25-26 Temmuz tarihine ertelendiği ve uzaktan eğitimin 30 Nisan 2020 tarihine kadar devam edeceği Covid-19 virüsü ile mücadele sürecinde […]

Elbistan Fen Lisesinden Online Fen Lisesi Çalışması

28 Mart 2020 - 16:39A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Ülkemizin virüs salgını ile mücadele ettiği süreçte uzaktan eğitime geçen eğitim sistemimizde Elbistan Fen Lisesi farklı ve yeni bir sistemle öğrencilerine okulu evlerine taşıma imkânı sağlıyor.

Elbistan Fen Lisesi yönetici ve öğretmenleri Yükseköğretim Kurumlarına Giriş sınavlarının 25-26 Temmuz tarihine ertelendiği ve uzaktan eğitimin 30 Nisan 2020 tarihine kadar devam edeceği Covid-19 virüsü ile mücadele sürecinde öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan önlemlere ek olarak faklı bir sistemle öğrencileriyle buluşmaya devam ediyor.

Uygulanan yeni sistem hakkında Okul Müdürü Mikail Şahin şunları söyledi;

“Bildiğiniz gibi öğrenciler için 16-20 Mart tarihleri arasında ara tatil, 23-27 Mart tarihleri arasında da EBA üzerinden ve belirlenen EBA-TV kanalları üzerinden uzaktan eğitim yapıldı. Öğrencilerimizin eğitimlerinin aksamaması için bir haftalık tatil sürecinde konu tekrarları yapmaları faydalı olacaktı ve öğrencilerimiz öyle de yaptılar.

Uzaktan eğitim portalı üzerinden ders videolarının takip edilmesi tüm öğrencilerimize bakanlığımızın sunduğu bir imkândı.

Covid-19 salgını süreci ile ilgili olarak bilim kurulunun kararı ve milli eğitim bakanı Ziya Selçuk’un açıklaması ile uzaktan eğitim sürecinin 30 Nisana kadar devam edeceği belirtilmiştir.

Bu süre zarfında TRT-EBA TV üzerinden uzaktan eğitim, internet platformlarındaki ders videoları ve eba.gov.tr üzerinden ders ve konu tekrarlarının öğrencilerimiz tarafından yapılacağını biliyoruz.

Salgın hastalık ile zaman mevhumu gözetmeden canı pahasına mücadele eden sağlık çalışanlarımıza ve sürece katkı sunan tüm devlet kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.

Elbistan Fen Lisesi olarak tüm öğrencilerimize, velilerimize ve tüm Elbistan kamuoyuna sürece katkı sunmaları ve hassasiyet göstermelerini, en önemlisi bu tatil özellikle kalabalık ortamlar ve insan etkileşimlerini en aza indirmek için yapıldığından kişisel sağlık ve hijyen açısından kalabalık ortamlardan uzak durularak geçirilmesini söylüyoruz.

Bu sürenin evde hem dinlenme ve rahatlama hem de ders çalışma ve kitap okuma için bir fırsat olarak görülmesi ve bu yönde kullanılması öğrencilerin yararınadır.

Bu sürecin öğrencilerimiz için darboğaz olarak değil iyi bir şekilde değerlendirilmesi suretiyle fırsat olarak görülmesi ve öğrencilerimizin bu yönde güdülenmesini istiyoruz.

William Arthur Ward’ın

“Diğerleri uyurken siz çabalayın; diğerleri kaytarırken siz çalışın; diğerleri eğlenirken siz hazırlanın; ve diğerleri dilekte bulunurken siz hayal edin.” ve

John Taylor’un

“Bizi hayattan şikâyete yönelten şey karşılaştığımız zorlukların büyüklüğü değil, mücadele gücümüzün azlığıdır.” sözleriyle tüm Elbistan öğrencilerimizin başarılarını daha da artıracağını biliyoruz.

Elbistan Fen Lisesi olarak yine bir ilk ve bir yenilikle bu süreçte kendi öğrencilerimize ekstradan katkı sağlamak ve bu süreci evlerinde çok daha verimli bir şekilde geçirmelerini sağlamak için böyle bir uygulama başlattık. Tüm öğrencilerimiz için online uygulama üzerinden sınıflar oluşturup onlara sınıf kodları vermek suretiyle tüm öğretmenlerimizin bulunduğu platformda buluşmalarını sağladık.

Okulda yüz yüze eğitim zamanında ülke genelindeki tüm öğrenciler zaten aynı dersleri alıyorlardı. Evde kaldıkları süreçte kim zamanı ve süreci ne kadar verimli değerlendirirse o öğrencilerin fark yaratacaklarını düşünerek, Bu sürece ek olarak ekstradan tüm öğretmenlerimizle öğrencilerimiz için katkı sunabilmek adına yeni bir sistemi daha aktif hale getirerek öğrencilerimizin öğretmenlerimizle etkileşim halinde olmasını sağladık.

Google Classroom sistemi üzerinden tüm öğrencilerimiz için sınıflar oluşturduk ve tüm öğretmenlerimiz sisteme dâhil oldular. Bu sistem ile sınıf ortamı gibi öğrencilerimiz dersine giren öğretmenlerimize sorularını iletebilirler, dosya iletebilirler.

Öğretmenlerimiz de öğrencilerimize aynı şekilde soru, test, ödev, konu ve materyal paylaşımları yapabilirler ve kontrol edebilirler.

Bu ilk ve yeni sistemin öğrencilerimize fayda sağlamasını ve hayırlı olmasını diliyorum. Tüm öğretmenlerimizin gönüllü ve fedakârlıklarla işleteceği ayrıca uzun uğraşlarla ve emeklerle öğrencilerimize ekstradan katkı sağlamak için oluşturduğumuz bu yeni sistemin güzel bir şekilde öğrencilerimizin lehine devam edeceğini biliyoruz.

Bu süreçte emek harcayacak olan tüm öğretmenlerimize Elbistan Fen Lisesi müdürü olarak teşekkür ediyorum. Şimdiden ellerine emeklerine sağlık diyorum.

 

Yeni sistem ile oluşturulan ve öğrencilerimizin dâhil olduğu sınıflarımıza ilk mesajı okul müdürü olarak Mikail Şahin paylaştı. Mikail Şahin tüm öğrencilere hitaben paylaştığı mesajında öğrencilere;

“Sevgili Öğrenciler hepiniz hoş geldiniz. Bu yeni sistemle amacımız uzaktan eğitim sürecini sizler için fırsata çevirmek ve verimli bir şekilde değerlendirerek fark atmanızı sağlamak. Bu sistemi uzun emekler ve gayretlerle oluşturduk. Tüm öğretmenlerimiz fedakârlıklarla buradalar ve sizlere faydalı olmak için gönüllü olarak emek harcayacaklar. Devletimizin salgın mücadelesi kapsamında belirlenen Bakanlığımız tarafından yönetilen süreçte zamanını sizlere ekstradan katkı sunmak için geçirecek olan herkesin eline emeğine sağlık. Sizlerden de bu sistemi iyi değerlendirip “sınıflarınızda akıllı uslu durup” sizlere emek verenlerin kıymetini bilmenizi bekleriz. Sizlerden beklediğimiz kıymet bilme, sadece herkesten daha çok siz çalışarak, herkesten çok en iyi yerlere siz gelerek vatanınıza ve ülkenize daha iyi sizin hizmet sunmanızdır.” Dedi.

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Ma...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu tarafından düzenlenen matematik yarışmasının finali 15 Temmuz Şehitler İ...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı o...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  çeşitli etkinliklerle kutlandı. Halko...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli ...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam  koltuğunu Şehit Ev...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Ba...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin bağımsızlığı yolunda attığı ilk adım olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

Ilıca İlkokulunda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramına yoğun ilgi oldu. Ilıca İlkokulunda 23 Nisa...

Onikişubat Ilıca İlkokulunda  kutlanacak olan “Büyük Önder A...

Kahramanmaraş’ta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşku içinde kutlandı. Kahramanmaraş’ta 23...

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milletinin b...

Kahramanmaraş’ta Temsili İl Milli Eğitim Müdürü Esma Gizem Akçadağ Kahramanmaraş’ta Te...

Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, 23 Nisa...

Ilıca Yeniyapan Ortaokulunda 23 Nisan Bayramı Coşkusu Ilıca Yeniyapan Ortaokulu...

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 1920 yılında Türk Milleti...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Sonuçlandı Kahramanmaraş’ta ŞAGO Mat...

Onikişubat ilçesinde 23 okulun ve toplamda 69 öğrencinin kat...

324. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 324. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya handır İnsana, yolcular gelip geçer Kimi bahtı güzel...

Kahramanmaraş’ta ŞAGO Matematik Yarışması Düzenlendi Kahramanmaraş’ta ŞA...

Kahramanmaraş / Onikişubat Şehit Ahmet Gülbahar  Ortaokulu M...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ