Hac süresi dışında yılın herhangi bir zaman diliminde gerçekleştirilen ve Hac’ın küçük şekli olarak tanımlanan ziyaret biçimi, umre olarak isimlendirilmektedir. Kelime anlamına bakıldığında ise, umre ziyaret olarak tanımlanmaktadır. Umre ziyaretleri şafi mezhebinde farz olarak görülürken, Hanefi mezhebinde ise sünnet olarak yer almaktadır. Peygamber efendimizin hadislerinde ve Kur’anda umre ziyaretlerine ilişkin ifadeler yer almaktadır. Sitemiz umre konusunda bilmek istediğiniz her şeyi, siz değerli ziyaretçilerimizin paylaşımına sunmuştur. Ayrıca sitemiz tarafından umre turları başlığı altında organizasyonlar düzenlenerek bahse konu ziyaretler gerçekleştirilmektedir.

Umrenin Müslümanlar Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Umre ziyaretlerinin Müslümanlar üzerinde olumlu etkiler bıraktığı gözlenmektedir. Umre ziyaretine giden bireylerin, değişik kültürden farklı Müslüman gruplar ile bir arada bulunmaları ve kutsal mekanlar olarak bilinen sahalarda ziyaretlerini gerçekleştirmeleri, manevi duygularının güçlenmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Ayrıca umre ziyaretleri sırasında, her dilden ve ırktan Müslümanlar ile karşılaşılması ve tek bir amaç ile tek din altında toplanılarak ibadet edilmesi, kardeşlik duygusunu ve paylaşımcılık duygusunu pekiştirmektedir. Ayrıca ziyaret sırasında gerçekleştirilen ibadetlerde, günahların affedilmesi, temiz ahlaklı ve dürüst bir yapıya kavuşulması duygularının ortaya çıkması da bilinen bir gerçektir. Umre ziyaretlerinde dini bilgilerin ve kültürün tazelenmesi, doğru bilinen yanlışların düzeltilmesi gibi konularda ziyaretlerin insana kattığı olumlu etkenlerdir.

Umre Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Sitemizce düzenlenen programlar çerçevesinde gerçekleştirilen umre ziyaretleri bedelleri, umre fiyatları başlığı altında açıklığa kavuşturulmuştur. Bu fiyatlara etki eden hizmet sunumları aşağıda başlıklar halinde ziyaretçilerimizin bilgisine sunulmuştur. Umreye gitmek için gerekli olan vize işlemlerine ait bedeller, umreye gidiş ve dönüşte kullanılan ulaşım araçlarına ait bedeller, hava alanlarında karşılama ya da uğurlama hizmetlerine ait bedeller, otellerde sabah ve akşam yemeğinin dahil edildiği konaklama bedelleri, rehberlik hizmetlerine ait bedeller, Mekke ve Medine’ye gidişlere ait ulaşım bedelleri ile Mekke ve Medine’deki gezi programlarına ait bedeller. Bahsedilen tüm bu işlemler ve etkinlikler, umre fiyatlarının belirlenmesinde yer almaktadır. Ayrıca bu fiyatlara etki eden bir diğer nedende, farklı program seçeneklerinde bulunan konaklama gün sayılarından meydana gelmektedir.