Kahramanmaraş- Onikişubat İlçesi Üngüt Ortaokulunda Beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Atatürk’ün “ben de sporcunun zeki çevik ve ahlaklısını severim” veciz sözüne uygun meziyetlere sahip Savaş Doğrugörür 30 yıllık futbol çalışmasına veda eyledi ama, o okulunda kendisi gibi nice öğrenciler yetiştirmek için mücadelesine devam edecek.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Kahramanmaraştabugün Gazetesi Spor yazarlarından İlker Yiyen’in, Savaş Doğrugörür’le ilgili yaptığı haberi sizlerle paylaşmak istiyoruz. İşte o haber.

 

Bir yıldız daha kaydı, Sessiz ve derinden. ‘Vefa’ artık yılda bir kez hatırlanan eski bir dost olduğu şu günlerde Kahramanmaraş Futbolunda hiç kırmızı kart görmeden ve Kahramanmaraş’ta bir ilki gerçekleştiren Sağlıkspor’un kaptanı Savaş Doğrugörür futbola veda eden isim oldu.

Kahramanmaraş Sağlıkspor takımında futbol yaşantısını sürdüren Savaş Doğrugörür, Cumartesi günü oynadıkları ve 5-5 Berabere kaldıkları Bertizspor maçından sonra futbolu bıraktığını açıkladı.

Lisanslı olarak 30 yıl boyunca futbol oynayan Savaş Doğrugörür, birçok tecrübeli futbolcunun yetiştiği Kahramanmaraş’ta Saygı görülen ve Bütün takımların futbolcuları ve antrenörleri tarafından sevilen, sayılan Doğrugörür Kahramanmaraş’ta bir ilke imza attı. Geçen Haftalarda takımını 1. Amatörde tutunmasını sağlayan Savaş Doğrugörür Ligin son maçına çıkarak futbol hayatına veda etti. 30 yıllık futbol hayatında ilk maçını Batıpark futbol sahasında oynayan ve son maçına da Batıpark futbol sahasında noktayı koyan isim oldu.

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR

Futbol kariyerinde saygın duruşu ve disiplini ile ön plana çıkan ve Futbol kariyerinde 1 defa sarı kart gören bu zamana kadar hiç kırmızı kart görmeden futbol yaşantısını sürdüren Savaş Doğrugörür 2015-2016 sezonu Kahramanmaraş Yerel Amatör 1. Küme Büyükler Liginin son haftasında Batıpark Futbol sahasındaki takımı Sağlıkspor’un forması ile Bertizspor maçına çıktı. 41 yaşındaki tecrübeli futbolcu karşılaşmanın 41. Dakikasında Hocası Ökkeş Kale’nin direktifleri doğrultusunda yaşına denk getirilerek oyundan alındı. Oyundan alınırken takım arkadaşlarının omuzlarında sahayı terk ederek jübilesini yaptı. Sahadan omuzlarda ayrılan Savaş Doğrugörür daha sonra yeşil sahalardaki futbolculuk kariyerindeki son rakibi olan Bertizspor’un sahadaki futbolcularını ve yedek kulübedeki ekibini tebrik ederek başarılarının devamını diledi. Kahramanmaraş Futbolunda bir ilke imza atan Savaş Doğrugörür Sağlıkspor’da hem kaptanlık hem ağabey konumunda takımın ligde kalmasına büyük pay sahibi olarak göze çarpıyor. 1975 Kahramanmaraş doğumlu olan ve Üngüt Orta Okulunda Beden eğitimi Öğretmenliği yapan Savaş Doğrugörür, Bertiz karşısında 2 muhteşem gole imza atmış ve 1’de asist yaparak takımını 2 defa öne geçirmiş gol sevincini ise yedek kulübesi ile paylaşmış son golünü ise gazetemiz spor muhabiri eski öğrencisi İlker Yiyen’e armağan etmişti. Çekişmeli ve 5-5 biten karşılaşmayı oyundan çıktıktan sonra yedek kulübesinde izleyen Doğrugörür maç sonrası takımı ile selfie ve hatıra fotoğrafları çektirerek takım arkadaşlarına ve yeşil sahalara veda ederek helallik istedi. Tam müsabakadan ayrılırken ise maçın hakemi Yunus Yıldız hiç kırmızı kart görmediğini öğrenen Savaş Doğrugörür’e yeşil sahalardan uzaklaşması adına kırmızı kartla saha dışına bıraktı. Futbola 11 yaşında başlayan ve birçok takımda forma giyen 1975 Kahramanmaraş doğumlu Tecrübeli futbolcu Savaş Doğrugörür, Bugün son kez çıktığını ve futbola veda ettiğini ifade ederek, bundan sonraki yaşantısını Antrenör olarak sürdüreceğini söyledi. (İLKER YİYEN)

HABERE AİT FOTOĞRAFLAR