Aslen Kahramanmaraş Ekinözü (Celâ) İlçesinde Ümmet ve Fadime Karakoç’un evlatları şair ve yazar Bahaettin, Abdurrahim, Ertuğrul ve Nafiz Karakoç’tan sonra, Karakoç kardeşlerin yaşayan son tek ismi Osman  Karakoç’ta vefat etti.

 

Kendisini Karakoç ailesinden kabul eden ve Karakoçları yürekten seven Hatay dan gazeteci yazar-şair Musa Göçer bugünkü Tercüman Gazetesindeki köşesini Karakoç ailesine  ayırdı ve o Karakoç ailesi için şunları yazdaı:

“Sistemin adamı olmadılar. Hep kendi hallerinde mütevazi yaşadılar. Aşıktılar. Bu ülkeye,  insanlarına, bayraklarına ve edebiyata. Şimdi beş kardeşten geriye türküler, şiirler ve hoş bir seda kaldı gök kubbede.

Kimsenin inancına, fikrine karışmadılar hep saygı duydular. Abdurrahim ağabeyim en sevdiği ozan Mahzuni Şerif ustamdı. Hep muhalif oldular Hasan’a mektuplar yazıp yanlışlara itiraz ettiler. Ne desem, ne yazsam kifayetsiz kalır. Karakoçlar duvarının son taşı da düştü.

Bana çok şey katıp aileden sayan bütün Karakoç ailesine baş sağlığı diliyor göç eden ağabeyime de rahmet diliyorum.

Başımız sağ olsun Karakoç ailem…

Başın sağ olsun Türk edebiyatı.” dedi.

Osman Naci Karakoç bu gün (30.06.2024) Ekinözü İlçesinde Öğle Namazına Müteakip Ekinözü Merkez Camiinde kılınacak cenaze namazı sonrası toprağa verilecek. Allah mekanını Cennet etsin, Karakoç ailesine ve sevenlerine Sabr-ı Cemil diliyorum.