Kalkınma Sosyal Destek (SODES) projeleri kapsamında 2012 yılında destek alan projeler, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) tarafından açıklandı.

 

Afşin ilçesi olarak 31 proje ile müracaat ettiklerini belirten Kaymakam Faik Arıcan ilçenin bu proje çağrısından başarı ile çıktığını söyledi. Arıcan, “31 projeyle müracaat etmiştik, 8 projemizdesteklenmeye layık görüldü. 2011 yılında 57 proje başvurusu yapmıştık, 3 projemiz desteklenmeye layık görmüştü. 2012’de müracaatlar aşamasında daha nitelikli projelerle başvuru yapacağız ve niceliğe önem vermeyeceğiz demiştik ve bunun semeresini de aldık.” dedi.

Afşin Kaymakamı Faik Arıcan, müracaatlar yarı yarıya düşmesine rağmen kabul edilen proje geçen sene 3 iken bu sene 8’inin kabul edildiğine dikkat çekti. Ülkemizde proje kültürününyavaş yavaş geliştiğine değinen Arıcan, sözlerine şöyle devam etti: “Daha önce sadece kamu kurumları kanalı ile müracaat varken artık hem yerel yönetimler hem de sivil toplum kuruluşları bu proje çağrılarına cevap veriyor. Bunun sonucunda projeler desteklenmeyelayık görülüyor.”

Toplam 8 projenin kabul gördüğü Afşin ilçesinde kaymakamlık 2, Afşin Belediyesi, Arıtaş Belediyesi, Afşin Sanayici ve İş Adamları Derneği, Afşin Ticaret Odası, Samanyolu Eğitim Kurumu ve Milli Eğitim Müdürlüğü de birer proje hazırladı.

Kaymakam Arıcan, il genelindeki 63 projeden 8’inin ilçelerine ait olduğunu belirtti. Projelerin para olarak destek miktarının 565 bin 152 TL şeklinde açıklayan Arıcan,
projelerin tamamının eğitimle ilgili olduğunu sözlerine ekledi.