Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal Afşin Belediyesi tarafından yeniden düzenlenen Atatürk Caddesi, Fevzi Çakmak Caddesi, Ulu Camii Çevre Düzenlemesi, Nazım Kaynak Bulvarı ve Belediye Semt Konağının açılışını yaptı.

 

Açılışa Ak Parti Gurup Başkanvekili Mahir Ünal ile birlikte Kahramanmaraş İl Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve Partililer katıldı.

 

Dün şehre gelen Mahir Ünal İkindi namazı sonrasında Merkez Ulu Camii önünde Afşin’lilere hitap etti.

 

Ünal, “Sizler bize her zaman muhabbetle, sevgiyle baktınız. Sizler efendi, bizler ise size hizmete talip olmuş evlatlarınızız. Bir işim içinde sevgi yoksa muhabbet yoksa o iş fesat olmuştur. Ak Parti iktidarından önceki yıllarda iki gün öncesini göremeyen bir Türkiye vardı .Bugün elli yıl sonrasını hesap eden bir Türkiye var.”dedi.

 

“Kahramanmaraş Büyükşehir statüsüne kavuştu. Öncelikle hayırlı olsun.” Diyen Ünal, “Büyükşehir kanunu cari olduğunda bunun kıymetini daha iyi anlayacağız. Büyükşehir’le birlikte Kahramanmaraş’ımız ilçeleriyle birlikte anılacak ve Adana, Mersin , Kayseri gibi İllerle Bölgesel bir Hizmet alacaktır.”dedi.

 

“Kahramanmaraş İlçeleriyle birlikte ele ele vererek kalkınacaktır. Şehirlerimiz birbirine rakip olamaz .Eğer rakip olacaklarsa yurt dışındaki ülkelerdeki şehirlerle rakip olabilirler.”diyen Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal, “Şehrimiz artık Büyükşehir olmasıyla birlikte her yer Kahramanmaraş. Daha önce Kahramanmaraş dendiğinde Merkez akla geliyordu şimdi Kahramanmaraş denildiğinde tüm ilçeleri, beldeleri ve köyleriyle birlikte bir Büyükşehir akla geliyor.”dedi.

 

Daha sonra Afşin Belediyesi tarafından hazırlanan hizmetlerin açılış kurdelesini kesen Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal, Afşin Kaymakamı Faik Arıcan’ı makamında ziyaret etti. Burada Afşin Kaymakamı Faik Arıcan Ak Parti Gurup Başkan Vekili Mahir Ünal’a bir brifing sundu.

 

Daha sonra Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda Daire Amirleriyle bir toplantı düzenleyen Mahir Ünal Afşin’in Mülki ve İdari Amirlerinin sorunlarını dinledi.