Kahramanmaraş-Dulkadiroğlu ilçesi Doğukent Mahallesinde bulunan AFAD Unicef Suriye İlk ve Ortaokul öğrencileri, öğretmenleri ile birlikte gelecekte savaşsız bir dünya için okullarına barış fidanları diktiler. Suriye’deki savaştan kaçarak ülkemize sığınan minik yürekler aydınlık yarınlar için fidanları toprakla buluşturdular.

Okul müdürü Mustafa Akgül etkinlik hakkında bilgi verdi: ‘Okulumuzda 15 sınıfımız var. Her sınıf için bir fidan diktik. Fidanların üstüne sınıf isimlerini yazdık. 3 Fidanı da biz idareciler adına diktik. Öğrencilerimiz ve Suriyeli öğretmenlerimiz ile birlikte neşe içinde okulumuzu ağaçlandırdık. Bu fidanlarda Türkiye –Suriye kardeşliğini pekiştirdik. Bir gün elbet bu savaş bitecek. Misafirlerimiz vatanlarına kavuşacaklar. Bu çocuklarda büyüyecek, fidanlarda ağaç olacak. Öğrencilerimiz okullarını ziyarete geldiklerinde diktikleri ağaçların altında oturarak anılarını tazeleyecekler.’ dedi.

Öğretmen ve öğrenciler fidanları diktikten sonra can suyu verdiler. Gelecekte güzel bir anı yaşamak için her sınıf; kendi fidanı önünde hatıra fotoğrafları çektirdiler.