Maraşta Haber
Maraşta Haber

Körpe Yüreklerde Vefa Duygusu

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Namık Kemal melek İpek İlkokulu öğrencileri Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Değerler Eğitimi” Projesinin bu ayın konusu olan ”Vefa” gereği farklı ve örnek çalışma gerçekleştirdiler. O vefalı çalışma nasıl ortaya atıldı, nasıl gerçekleşti oanları okul müdürü Erol Yorulmaz’dan dinleyelim. “Okulumuzda tatlı bir koşuşturmanın ortasında;4/B Sınıfı öğrencilerinden Elif ÇULLU ve Pelin BOZKURT adlı öğrencilerimiz […]

Körpe Yüreklerde Vefa Duygusu

09 Mart 2016 - 20:44A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Namık Kemal melek İpek İlkokulu öğrencileri Kahramanmaraş İl Millî Eğitim Müdürlüğü’nün “Değerler Eğitimi” Projesinin bu ayın konusu olan ”Vefa” gereği farklı ve örnek çalışma gerçekleştirdiler. O vefalı çalışma nasıl ortaya atıldı, nasıl gerçekleşti oanları okul müdürü Erol Yorulmaz’dan dinleyelim.

HABERE AİT FOTO GALERİ

“Okulumuzda tatlı bir koşuşturmanın ortasında;4/B Sınıfı öğrencilerinden Elif ÇULLU ve Pelin BOZKURT adlı öğrencilerimiz elinde bir listeyle yanımıza geldiklerinde, sadece öğretmenlik mesleğine has olan o kutlu duyguyla gönlümüz huzur buldu ve haklı gururu doyasıya yaşadık.

Kendi kendilerine 4/D sınıfında okumakta olan Engelli öğrencimiz Yasin Emir ALKAYA’nın hayalini gerçekleştirmek için yola çıkan körpe yürekler ellerinde ki listeyle yanımıza geldiklerinde yolu çoktan yarılamışlardı. Bize düşen bu hayali menzile ulaştırmaktı. Bu duygu yoğunluğu ile okulumuzun “Mahir Elleri”ne öğretmenlerimize konuyu belirttiğimizde dakikalar geçmeden bizi menzile ulaştıracak miktar çoktan toplanmış, menzili dahi çoktan geçmiştik.

Evet, öğrencilerimizin tertemiz körpe yüreklerinde yeşeren bu vefa duygusuyla başlattıkları bu anlamlı projeye bu öğrencilerimizi yetiştiren, bu duyguları onlara kazandıran, onlara şekil veren “Mahir Eller” de sınırsız destek verince ortaya bugün yaşadığımız bu tablo çıktı.

HABERE AİT FOTO GALERİ

Yasin Emir’imize bir masaüstü bilgisayar, saat ve cüzdan aldık. Onun gözlerinde yaşadığı mutluluğun coşkusunu görmek bizlere yetti. Kaybolmaya yüz tutmuş değerlerimizin yeniden günümüzde can bulmasına şahitlik etmek, sebep teşkil etmek ve bir beraber olmamızın sonucunda rahmet sağanağında topluca sırılsıklam ıslanmak bizleri çok mutlu etti.

Okul Müdürü Erol YORULMAZ “Öncelikle bu projeyi başlatan öğrencilerimize, kurumumuzun fedakâr, idealist, mahir elleri öğretmen arkadaşlarıma ve müdür yardımcılarımıza gönülden sonsuz teşekkürler ediyorum. Biz kurum olarak farklılığımızı daima uyguladığımız projelerle ortaya koyuyoruz. Biz bu farklılığımızı ekip ruhuyla hareket ederek kazandık. Biz bu nedenle hiçbir projemizde dara düşmedik. Sıkıntı çekmedik. Öğrenci ve veli merkezli çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Biz kurumumuzun bulunduğu çevreye ışık saçmaya, aydınlatmaya, hizmet etmeye ve tüm imkânlarımızı seferber ederek toplu şekilde kutlu yürüyüşümüze coşkuyla devam edeceğiz” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Halil İbrahim ÇOLAKKADI yaptığı duygusal konuşmasında “Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi” kapsamında bu ayki değerimiz “Vefa” diyerek sözlerine başladı.  Bugün bu değere yakışır bir davranışı sergileyen Namık Kemal Mahallesi Melek İpek İlkokulu Öğretmenleri ve öğrencilerine Vefa Konusunda bir konuşma yaptı. Konuşmasında öğrencilere öğretmenlerinizi asla unutmayınız, onlara gereken vefayı göstermeyi ihmal etmeyiniz dedi. Konuşmasının sonrasında Yasin Emir’ e hediyesini verdi.

Bu anlamlı günümüzde bizleri yalnız bırakmayıp bizzat katılarak bizleri onurlandıran İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim ÇOLAKKADI’ ya ve Şube Müdürümüz Yunus HASKILIÇ’ a katılımları nedeniyle kurumumuz, velilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz adına teşekkür ederiz.” Dedi.

HABERE AİT FOTO GALERİ

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesin...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf KAHRAMAN ile öğretmen buluşmaları faaliyetinin ikincisi...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bili...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenleri tarafından 29.04.2024 pazartesi günü, okul bahçesinde yapılan Kimya Bil...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – ...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL Halkla İlişkiler Alanı 11/A Sınıfı öğrencileri 112 Çağ...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sanatasal motivas...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal gelişimlerine katkı sağlamak maksadıyla Elbistan Şehit Er Ali Beyaz İlkokulu ile...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ İSRAF HAD SAFHADAYMIŞ

Vay be, meğerse neler olmuş neler! Halkın büyük çoğunluğu ek...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesinin 2.si Gerçekleşti. “Değerli Öğretmenim, Söz ...

“Değerli Öğretmenim, Söz Sende” projesi kapsamında İl Milli ...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Kimya Bilim Şenliği Kahramanmaraş TOBB Fen Li...

Kahramanmaraş TOBB Fen Lisesi Öğrencileri ve Kimya Öğretmenl...

Dulkadiroğlu Sevim Şirikci MTAL – 112 Acil Çağrı Merkezini Ziyaret Etti Dulkadiroğlu Sevim Şirikc...

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Kahramanmaraş / Dulkadiroğl...

Depremzede öğrencilere sanatasal motivasyon desteği Depremzede öğrencilere sa...

6 Şubat Depremleri Sonrasında Öğrencilerin Psikososyal geliş...

325. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 325. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Sevda gönül işi seven sevilir Huzurunda destur eyler eğili...

AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK: AÇIKLIK VE ŞEFFAFLIK:

Hangi partiye mensup olurlarsa olsunlar, belediyeleri yönete...

Şehit Ahmet Gülbahar Ortaokulu (ŞAGO) Matematik Yarışması Sonuçlandı Şehit Ahmet Gülbahar Orta...

Kahramanmaraş Onikişubat İlçesi Şehit Ahmet Gülbahar Ortaoku...

Halkoyunları gösterileriyle ilgi odağı oldular Halkoyunları gösterileriy...

Kahramanmaraş/Onikişubat Yıldırım Bayazıt İlkokulunda 23 Nis...

Nirvana Cafe Ilıca da hizmete hazır Nirvana Cafe Ilıca da hiz...

Kahramanmaraş’ ta  Onikişubat ilçe merkezinden 66 kilo...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ