Maraşta Haber
Maraşta Haber

Ümitvar Olmak

Geçtiğimiz Cumartesi 2022 yılının son günü, Pazar ise 2023 yılının ilk gün idi. Biz dünya halkları acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Covid19 ve Ukrayna- Rusya savaşı nedeniyle 2022 çok zor geçti denilebilir. Yeni yıl için çeşitli temennilerde bulunduk. Önce ailemize, sonra milletimize ve tüm insanlığa barış, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi için Yüce […]

Ümitvar Olmak

01 Ocak 2023 - 21:45A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Geçtiğimiz Cumartesi 2022 yılının son günü, Pazar ise 2023 yılının ilk gün idi. Biz dünya halkları acısıyla, tatlısıyla bir yılı daha geride bıraktık. Covid19 ve Ukrayna- Rusya savaşı nedeniyle 2022 çok zor geçti denilebilir. Yeni yıl için çeşitli temennilerde bulunduk. Önce ailemize, sonra milletimize ve tüm insanlığa barış, sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi için Yüce Yaradan’a dualar ettik. Rabbim dualarımızı kabul etsin inşallah.

Tüm ülkelerde olduğu gibi ülkemizde de yaşanan enflasyon, pahalılık ve işsizlik seviyelerinde rekorlar kırıldı. Başta gıda, enerji ve ulaşım olmak üzere ev, araba, beyaz eşya ve tüm malların fiyatlarına inanılmaz zamlar yapıldı. Bu nedenlerle 2022’de insanların çoğu işini ve aşını kaybetti.

Bu insanlar ellerinde avuçlarında ne varsa (o ana kadar elde ettikleri tüm birikimlerini) kullanarak ayakta durmaya çalıştılar. Kısaca söylemek gerekirse; işçiler, memurlar, emekliler ve küçük esnaf diye tanımladığımız insanlar 2022’de sahip oldukları birikimlerinin tümünü kaybettiler ve yoksullaştılar.

Yaşadıkları tüm yokluklara rağmen fakir fukaranın çoğunluğu aylarca ‘kan kustular ama kızılcık şerbeti içtik’ diyerek ortamı germediler. Ülkeye karamsarlık ekmediler. Bazı gazeteler ümitsizliğe kapılarak karamsar yazılar yayınladılar. Bazı televizyonlar yoksul halkı galeyana getirebilecek yayınlar yaptılar. Bu süreçte bazen ben bile nefsime uyarak okuyanları karamsarlığa itecek yazılar kaleme almışımdır. Ama her şeye rağmen şükür ki ülkemizde sağduyu hep var oldu. Millet asla sokağa dökülmedi.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hükümet elindeki kaynakları milletiyle paylaşmaya çalışarak çekilen sıkıntıları azaltmak istedi. Şuana kadar alınan tüm tedbirler ateşin daha da artmasını engelledi ama maalesef söndüremedi. 2023 yılında alınacak ek tedbirlerle mevcut sıkıntılarımızdan hemencecik kurtulamasak bile sıkıntılar mutlaka azalacaktır.

Biliyoruz ki,  hiç kimsenin (iktidarın ve muhalefetin) elinde sihirli bir değnek yok. 2023 yılının 2022 yılından daha güzel olacağına inanmak zorundayız. Dileğimizin gerçek olması adına çok çalışmalı ve dualar etmeliyiz. Rabbimden Milletimize, İslam Âlemine ve tüm insanlığa barış, huzur, bolluk ve bereket ihsan etmesini dilemeliyiz. Biliyoruz ki Cenabı Allah karamsarlığa kapılanları asla sevmez, yanlarında durmaz, beraber olmaz.

Bu zor zamanlarda birlik ve beraberliğimize zarar verecek eylem ve söylemlerden kaçınmalıyız. Nefsine uyup, ümidini yitiren arkadaşlarımızı kardeşçe uyarmalıyız. Ne kadar çok sıkıntı çeksek de; ‘Allah Devletimize ve Milletimize zeval vermesin’ diyerek dimdik durmasını becermeliyiz.

Cuma günü çoktandır görüşemediğim aziz dostum Ziya Arpasatan Beyefendi telefonla aradı beni. Cumamı ve yeni yılımı kutladıktan sonra gündem oluşturan bazı konularda uzun uzun sohbet ettik. Anladım ki, kardeşimde en az benim kendisini özlediğim kadar özlemiş beni.  Vedalaşmadan önce bana ‘ümitvar’ olmak adına bazı hatırlatmalarda bulundu. Kendisine yapmış olduğu hatırlatmalardan dolayı teşekkürlerimi sundum ve helalleşerek telefonu kapattık.

2023’de yoksulluğun ve işsizliğin azalması için çalışalım. Kadınlarımıza, çocuklarımıza ve tüm canlılara taciz ve şiddetin sona ermesi için gayret sarf edelim. Ülkemizin ve tüm dünyanın kavgalardan, iç çekişmelerden ve savaşlardan kurtulması için çaba sarf edelim. İnsanlarımızı canından bezdiren ve sonunda ölümlerine sebep olan kanser, kalp, şeker, nefes darlığı, kolesterol, damar tıkanıklığı ve ülser gibi hastalıkların yok olması için etkinlikler düzenleyelim.

Olumsuzlukların yerini sevgi, kardeşlik ve huzurun alması için tüm gücümüzle çalışalım. Her şeye rağmen umutlu olalım. Yeni yılda da Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Bizleri nefislerimizin ve şeytanın şerriyle, yoklukla, hastalıkla, mallarımızla ve evlatlarımızla terbiye etmesin inşallah. Umutlarımızın yeşerdiği yepyeni bir yıl diliyorum herkese…

 

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

318. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 318. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İslâmın beş şartı, Rabbim sorucu Bıkıp usanmadan tutsak or...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ