Maraşta Haber
Maraşta Haber

ÖSYM’de Densizlik

ÖSYM tarafından 12 Mart 2017 Pazar günü yapılan 2017 YGS/Yüksek Öğretime Giriş Sınavında büyük densizlik yapılmıştır. Çok basit hatalar ya da gecikmeler, yüzünden binlerce gencin hayatı zehir edilmiştir. Hiçbir haklı nedeni olmadan sınav uygulama kurallarını değiştiren bu nedenle de bir yıl boyunca her türlü fedakârlığa katlanarak sınava hazırlanan gençleri sınava almayarak hayatlarını zehir eden ÖSYM […]

ÖSYM’de Densizlik

15 Mart 2017 - 7:26A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

ÖSYM tarafından 12 Mart 2017 Pazar günü yapılan 2017 YGS/Yüksek Öğretime Giriş Sınavında büyük densizlik yapılmıştır. Çok basit hatalar ya da gecikmeler, yüzünden binlerce gencin hayatı zehir edilmiştir.

Hiçbir haklı nedeni olmadan sınav uygulama kurallarını değiştiren bu nedenle de bir yıl boyunca her türlü fedakârlığa katlanarak sınava hazırlanan gençleri sınava almayarak hayatlarını zehir eden ÖSYM yetkililerini yapmış oldukları bu densizlikten ötürü şiddetle kınıyorum.

Olan hep suçsuz ve günahsız öğrencilere oluyor! Yemeyip içmeyip çocuğum okusun, adam olsun diyen ailelere oluyor.

12 Mart Pazar günü ülke genelinde iki milyonu aşkın gencimiz sınava girecekleri binalara gitmek için yollara döküldü. Her türlü olumsuz koşullara rağmen sınavın başlama saatinden 15 dakika önce sınava girecekleri binalara gelmeyi başardılar. Ama binadan içeriye giremediler.

ÖSYM yetkilileri yıllardan beri uygulanan; ‘sınav saat 10.00’da başlar, saat 10.15’e kadar sınava gelen öğrenciler sınava alınır’ şeklindeki uygulamayı bilinmeyen bir nedenle bu uygulamayı; ‘saat 9.45’den sonra gelenler sınava alınmazlar’ şeklinde değiştirmiştir.

Maalesef bu değişiklikten birçok öğrencinin haberi olmamıştır. Geçen senelerdeki uygulamanın geçerli olduğunu zanneden binlerce öğrenci saat 9.45 ile 10.00 arasında kapıda olmasına rağmen sınava alınmamışlardır.

ÖSYM bu keyfi uygulamaları sık sık yapmaktadır. Bu değişiklikler ‘sınav uygulama kılavuzunda’ yer aldığı için yasa karşısında suçsuz olabilirler. Ama yaptıkları bu gereksiz değişiklikler yüzünden sebep oldukları mağduriyetler ve gözyaşlarının hesabını mutlaka ödeyeceklerdir. Bir gün; ‘Sana, alma mazlumun ahını, demedik mi?’ diyeceklerdir.

ÖSYM tek kelimeyle densizlik yapmıştır. Bu densizliğin bedelini ise suçsuz ve günahsız gençler ve onları; ‘yeter ki okusunlar adam olsunlar’ diyerek her türlü fedakârlığa katlanan ana babalar ödememelidir.

Dünyanın her türlü problemiyle ilgilenen Sayın Cumhurbaşkanımız yanı başında yapılan bu zulme mutlaka el atacak ve haksızlığı giderecektir. Mağdur olan binlerce gencimiz ve ailesi gibi bende bu mağduriyetin giderilmesini istiyorum. ÖSYM yetkililerini ise Allah’a havale ediyorum.

 
İkinci densiz

Gelelim ikinci densize. İkinci densizi elbette tahmin etmişsinizdir. Bu densiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Bakanlarını ülkesine sokmayan, o ülkedeki Türklerle görüşmelerine izin vermeyen ve sınırdan içeriye giren bir bakanın eşkıya gibi yolunu keserek tekrar sınır dışı eden Hollanda yetkilileridir.

Hollanda yetkilileri en hafif tabiriyle densizlik yapmışlardır. Diplomasinin kurallarını, teamüllerini çiğnemişlerdir. Yaptıkları uygulama kabul edilebilir değildir. 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti Devletine yapılan bu densizlik 80 milyon Türk tarafından hiç ama hiç unutulmayacaktır. Yaptıkları densizliğin bedeli misliyle ödetilecektir. Bunu böyle bilsinler, bir kenara yazsınlar!

Bir densizlikle karşılaşan büyüklerimiz; ‘Piç piçliğini yapacak’ diyerek şaşırmadıklarını ifade ederlerdi. Şu anda yaşadıklarımız bundan ibarettir. Piçler piçliklerini yapmaktadır.

Saygılarımla…

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duramaz. Bu pahalılık çöküşün habercisi ve adıdır. Bu pahalılık karşısında iktid...

SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ...

Seçmen Cumhur İttifakı’na sırtını döndü. Altı Oklu CHP ile kucaklaştı… 31 Mart, ‘sonuçta Yerel yönetimler belediye başkanlığı seç...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(1 Yorum)

SON EKLENEN HABERLER
Umut Sokağı Konteyner Kentte HEM Sergisi Umut Sokağı Konteyner Ken...

Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğ...

Muhtar Ali Engizek Kolları Sıvadı Muhtar Ali Engizek Kollar...

31 Mart 2024 mahalli idareler seçimi sonucunda Kahramanmaraş...

Kahramanmaraş’ta “Oyun Yoluyla Öğrenme Eğitimleri” gerçekleştirildı. Kahramanmaraş’ta &#...

Erken Çocukluk Eğitiminde Kalite ve Erişimin Arttırılması Pr...

Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ