Maraşta Haber
Maraşta Haber

Öğretmenler Günü

Bir Öğretmenler gününü daha geride bıraktık. Yaklaşan seçim telaşına düşen gerek Cumhur İttifakı bileşenleri gerekse Millet İttifakı üyeleri peş peşe ‘Öğretmenler Günü’ mesajları yayınladılar. Gurup toplantıları konuşmalarında ve sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarında da; “ Öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu” anlata anlata bitiremediler. Öğretmenlerle ilgili düzinelerce vaatler sıraladılar. Ülkede yaşanan pahalılıktan, adam […]

Öğretmenler Günü

27 Kasım 2022 - 17:28A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Bir Öğretmenler gününü daha geride bıraktık. Yaklaşan seçim telaşına düşen gerek Cumhur İttifakı bileşenleri gerekse Millet İttifakı üyeleri peş peşe ‘Öğretmenler Günü’ mesajları yayınladılar. Gurup toplantıları konuşmalarında ve sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarında da; “ Öğretmenlik mesleğinin ne kadar kutsal bir meslek olduğunu” anlata anlata bitiremediler. Öğretmenlerle ilgili düzinelerce vaatler sıraladılar.

Ülkede yaşanan pahalılıktan, adam kayırmacılıktan canı çıkan garibim öğretmenler ise siyasilerin sıraladığı ve asla yerine getirilmeyecek olan bu vaatlerin hiç birisini ciddiye dahi almadılar. İçlerinden kendi kendilerine; “sakın gaza gelme, hayal peşinde koşma, eline geçecek olan maaşın belli. Maaşına göre yaşamaya devam et” diyerek her zaman yaptıkları gibi sabahın köründe okullarına ulaşmak için yolla revan oldular.  

Akılları sınıflarında anlatacakları derslerde değil, ödeme bekleyen doğalgaz, elektrik, su, telefon ve internet faturaları, ev kiraları ile kredi kartı ödemelerindeydi. Moralleri gerçekten çok bozuktu. Tüm çabalarına rağmen yüzlerinde gülümseme, gözlerinde Nebati Bakanın bahsettiği ışık görülmüyordu…

Oysa öğretmenlere, ‘toplumun motor gücü sizler olmalısınız, bireylerin hayata hazırlanmasında en etkin unsur sizlersiniz’ denilmektedir. Öğretmen; eğitiminden yaşam tarzına, giyiminden hareket ve tavırlarına, aile hayatından bireysel ilişkilerine kadar her alanda çevresine örnek olmak durumundadır.

Oysa öğretmenler içinde bırakıldığı maddi ve manevi yetersizlikler sonucu bu beklentileri karşılayamaz duruma düşürülmüştür. Öğretmenler ev alamaz, araba sahibi olamaz, hatta evlenemez durumdadır. Çocukları Üniversite bitirmelerine rağmen iş bulamamaktadır. Aldıkları maaş kendilerine yetmezken birde üniversite mezunu çocuklarına bakmak durumunda kalmışlardır.

Öğretmeni mutlu olmayan, mesleki gelişimlerini bile aksatan eğitim ordusuyla gelişebilen bir devlet örneği yoktur. Siyasilerin her 24 Kasımda ortaya çıkarak sahte gülücüklerle asla yerine getirmeyecekleri vaatler vermekten vazgeçmeleri gerekmektedir. Yoksa bu devlet ve bu Millet telafisi mümkün olmayan bedeller ödemek zorunda kalacaktır…

Final Eğitim Kurumlarından Örnek Bir Davranış Daha

Kahramanmaraş Final Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sayın İbrahim Gülsu, 3 seneden beri 24 Kasım da ‘Emekli Öğretmenleri Anma Programı’ düzenliyor. Programa biz emekli eğitimcileri davet ediyor. Eski İl Milli Eğitim Müdürleri, Müdür Yardımcıları, Eğitim Müfettişleri, Okul Müdürleri ve öğretmenleri bir araya getiriyor.

Program; ‘Tarhana Çorbası, Bulgur Pilavı, Etli Kuru Fasulye ve yeşilliklerden’ oluşan akşam yemeği ile başlıyor. Yemek duasının ardından en yaşlı eğitimciden başlayarak tüm katılımcılara mikrofon uzatılıyor. Emekli olmasının üzerinden onlarca sene geçmesine rağmen asla öğretmenlikten kopmayan katılımcılar konuşmalarını göreve başladıkları ilk günkü heyecanları ile yapıyorlar. Konuşmalarını ders anlatırmış ciddiyetiyle tamamladıklarında katılımcıları bazen güldürüp bazen düşündürüyorlar.  

Bu seneki programa Eski İl Milli Eğitim Müdürümüz Ali Rıza Bağrıaçık, Milli Eğitim Şube Müdürlerimizden Abdulhakim Eren, Salim Kaynak, Arslan Reyhanlı ve Ertan Göl katıldılar.

Eski Okul Müdürlerinden Mustafa Koyuncu, Mustafa Okumuş, Mehmet Tanır, Mustafa Kök, Muharrem Erantepli, Mustafa Daşcı, Ahmet İzbudak, Mehmet Fatih Erdoğan, Mücahit Aslan, Bekir Uruş, Cevdet Alperen, Ökkeş Turaç, Yaşar Sürücü, Oğuz Karakoç, Kerim Üstündağ, Hacı Parlak, Cabbar Uzun, Ali Akkaya, Ahmet Özgül, Abdullah Selçuk, Nihat Belkıran ve Mehmet Kabak da katılımcılar arasındaydı.

Türk Eğitim Sen Kahramanmaraş Eski Şube Başkanı Mustafa Gökhan, Kahramanmaraş Tarih Kültür ve Turizm Platformu Başkanı Ahmet Kolutek, Tekir Eski Belediye Başkanı Yüksel Horasan, Şaban Kaptanoğlu, Salman Kapanoğlu, Mehmet Köşk, Mehmet Çolak, Hasan Kaya, Eğitimci Şair ve Yazar Zekeriya Çakabey ve Tevfik Karatop da geceye katıldılar.

Hocaların Hocası unvanı sahipleri Osman Doğruluk, Naci Kahraman, Fahri Alkış, Yaşar Akçakoyun, Naim Paksoy, İbrahim Yılmaz, Ali Seyithanoğlu, Emin Kararmaz, Celalettin Kurt, Lütfü Bilir ve Şaban Gebel, Selahattin Sandaloğlu, Akif Diş ve İhsan Seyithanoğlu da geceyi şereflendirenler arasında bulunanlardandı.

Basınımızı temsilen duayen gazetecilerimizden Sayın Bekir Doğan ve Sayın Oğuz Karakoç geceye katılarak öğretmenlerimizle sohbet ettiler.

Geçen sene 24 Kasım Öğretmenler Günü Programına katılan ancak bu sene hakkın rahmetine kavuşan İsmet Cömert, Mehmet Doba, İsmail Bodur ve Ali İhsan Kekeç ise rahmetle anıldılar. Hain terör örgütü PKK ve YPG saldırılarında şehit olan ve ahirete irtihal eden tüm öğretmenlerimiz rahmetle yad edildiler.

Sayın İbrahim Gülsu Müdürüme düzenlediği bu program için tekrar teşekkür ediyoruz. Bu vesileyle yetkililere en gür sesimizle bir kez daha seslenmek istiyorum; ‘Öğretmenin emeklisinin olmadığına bu programda bir kez daha şahit oldum. Emeklisiyle, çalışanıyla, atanamadığı için mesleğini yapamayanıyla tüm Öğretmenlere lütfen sahip çıkın.’ Hayırlı bir iş yapmış olursunuz…

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ