Maraşta Haber
Maraşta Haber

Karanlık Gece

15 Temmuz 2016 tarihli hain darbe kalkışmasının 4’üncü yıl dönümü. 4 yıl önce FETÖ terör örgütünce hain darbe girişimine maruz kalan Türk Halkı, demokrasiye canı pahasına sahip çıkarak bir destan yazmıştı. O gece darbeci hainlere geçit vermeyen halk, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek FETÖ’cü hainleri engellemişti. FETÖ Terör Örgütü tarafından Türkiye tarihine karanlık bir gece olarak bırakılan 15 Temmuz 2016’daki hain darbe […]

Karanlık Gece

15 Temmuz 2020 - 13:39A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

15 Temmuz 2016 tarihli hain darbe kalkışmasının 4’üncü yıl dönümü. 4 yıl önce FETÖ terör örgütünce hain darbe girişimine maruz kalan Türk Halkı, demokrasiye canı pahasına sahip çıkarak bir destan yazmıştı. O gece darbeci hainlere geçit vermeyen halk, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek FETÖ’cü hainleri engellemişti.

FETÖ Terör Örgütü tarafından Türkiye tarihine karanlık bir gece olarak bırakılan 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girişimi sırasında başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere yurdun tamamında çok hareketli dakikalar yaşanmıştı. Yüce Türk Milleti tarafından özellikle Ankara ve İstanbul’da yaşananları yeniden hatırlamaya çalışalım:

Saat 21.00’de, Darbeci Tümgeneral Mehmet Dişli Genel Kurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’a darbe girişiminde bulunulduğunu tebliğ etti. Darbenin başına geçmeyi reddeden Akar, darbecilerce rehin alındı. 21.30’da, Genelkurmay’da silah sesleri duyuldu. 22.00’de, İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü darbeci askerler tarafından trafiğe kapatıldı. 22.08’de, Akıncı Üssü’nden havalanan F-16’lar Ankara üzerinde alçak uçuşa başladı.

23.02’de, Başbakan Binali Yıldırım NTV’ye telefonla bağlanarak ‘asker içindeki bazı kişilerin kanunsuz bir eyleminin söz konusu olduğunu’ belirtti ve ‘Bu kalkışmayı yapanlar en ağır şekilde bedelini ödeyecekler.’ dedi.

23.18’de, Darbeciler Gölbaşı’ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı’nı F-16 ile vurdu. Saldırı sonucu 7 polis şehit oldu, 5’i yaralandı. 00.00’de Darbeciler F-16 ile bu defa Gölbaşı’ndaki Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Başkanlığı’nı bombaladı. Olayda 43’ü polis 44 kişi şehit olurken 36 kişi yaralandı.

00.02’de, Darbecilerin işgal ettiği Kara Havacılık Komutanlığı’ndan havalanan mühimmat yüklü helikopterler Yeni Mahalle’deki MİT yerleşkesini taradı. 00.13’de, TRT’yi işgal eden darbeci askerler, kanalın yayın akışını durdurarak, hazırladıkları korsan darbe bildirisini canlı yayında okuttu.

00.56’da, Darbecilerin Ankara Emniyet Müdürlüğü’nü F-16 ile bombalaması sonucu 2 kişi şehit oldu, 39 kişi yaralandı. 01.08’de, Ankara Emniyet Müdürlüğü darbecilerin kontrolündeki uçaklarla ikinci kez bombalandı. 01.39’da, Darbecilerin kontrolündeki uçakların tehdidine rağmen TBMM Genel Kurul Salonu açıldı ve Meclis Balkanı İsmail Kahraman ile bazı milletvekilleri salondaki yerini aldı.

02.14’de, Beraberindeki askerlerle Etimesgut Özel Hava Alay Komutanlığı’na gelen darbeci General Semih Terzi, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın emir komutasını almak için helikopterle Gölbaşı’ndaki karargâha gitti. Karargâh girişi önüne gelen Terzi, kahraman Astsubay Ömer Halisdemir tarafından vurularak etkisiz hâle getirildi. Halisdemir de Diyarbakır’dan Terzi ile gelen askerlerin ateşiyle şehit edildi.

02.35’de, Darbeciler TBMM’yi hedef aldı. F-16’dan atılan bombayla TBMM vurularak 32 kişinin yaralanmasına sebep olundu. 03.00’de, Vatandaşlarca işgalden kurtarılan TRT normal yayınına döndü, darbeciler polise teslim edildi.

03.14’de, Darbeciler, televizyon yayınlarını kesmek için TÜRKSAT tesislerine dört bomba attı. 03.20’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile İstanbul’a geldi. Erdoğan, binlerce vatandaş tarafından karşılandı.

04.00’de, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, darbe girişiminde bulunan FETÖ ile irtibatlı yargı görevlileri ve sözde ‘Yurtta Sulh Konseyi’ mensubu askerler hakkında gözaltı kararı verdi. 04.42’de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Marmaris’te konakladığı ve gece yarısı ayrıldığı otele darbecilerin kontrolündeki helikopterlerden ateş açıldı. Saldırıda iki polis şehit edildi.

06.19’da, FETÖ mensubu darbeciler F-16 ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşağı ve külliye yakınındaki otoparkı bombaladı. Darbeye karşı mücadele için toplanan 15 kişi şehit oldu, 7 kişi yaralandı. 08.26’da, Darbecilerin alıkoyduğu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Akıncı Üssü’nden helikopterle Çankaya Köşkü’ne götürüldü. 08.36’da, Emniyet Özel Harekat Polisleri darbenin merkezlerinden Jandarma Genel Komutanlığında kontrolü sağladı.

10.25’de, Polis Özel Harekât ekipleri, darbecileri gözaltına almak için Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı’na girdi. 11.16’da, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Millî Savunma Bakanı Fikri Işık’ın talimatı ile uçakların kalkış yapmasını engellemek için Akıncı Üssü ana pisti vuruldu. 12.57’de, Başbakan Binali Yıldırım, Bakan Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Çankaya Köşkü’nde düzenlediği basın toplantısında darbe teşebbüsünün bastırıldığını açıkladı. 16.08’de, TBMM olağanüstü toplandı.

FETO darbe girişiminin bilançosu çok ağır oldu. Türkiye hainlere karşı verdiği 15 Temmuz Darbe mücadelesinden 248 şehit, 2196 gazi vererek kurtuldu. Şehitlerimize Allahtan rahmet Gazilerimize sabır ve metanet diliyoruz. Hainleri ise Allaha havale ediyoruz. Rabbim Bu Ali Millete bu gibi karanlık geceleri ve günleri bir daha yaşatmaz inşallah…

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duramaz. Bu pahalılık çöküşün habercisi ve adıdır. Bu pahalılık karşısında iktid...

SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ SEÇMEN İKTİDARA KIRMIZI HARİTA GÖSTERDİ...

Seçmen Cumhur İttifakı’na sırtını döndü. Altı Oklu CHP ile kucaklaştı… 31 Mart, ‘sonuçta Yerel yönetimler belediye başkanlığı seç...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Bu Konseri Sakın Kaçırmayın ! Bu Konseri Sakın Kaçırmay...

Kısa adı DUK olan  Dulkadiroğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ...

Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek yarışması sonuçlandı Sağlıklı Nesil Sağlıklı G...

“SAĞLIKLI NESİL SAĞLIKLI GELECEK” BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KONU...

PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİSİ PAHALILIK ÇÖKÜŞÜN HABERCİ...

Piyasaya iyi bakın. Bu pahalılık önünde hiçbir iktidar duram...

Saçalızade İlkokulu Romanya’nın Timişoara şehrinde Saçalızade İlkokulu Roman...

Kahramanmaraş / Onikişubat Saçalızade İlkokulu İI Milli Egit...

Gastroşef yöresel yemek yapma yarışması sonuçlandı Gastroşef yöresel yemek y...

Milli Eğitim Bakanlığı Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışma...

Yaşar Gölcü İlkokulu Erasmus Projesi Kapsamında Romanyada Yaşar Gölcü İlkokulu Eras...

RAMANMARAŞ / DULKADİROĞLU – Yaşar Gölcü İlkokulu  İI M...

323. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 323. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 İşveli göz kırpar , yamaçta meşe Ebruli renk tablo, baktığ...

DEVA Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu Basın Toplantısı Düzenledi. DEVA Partisi Kahramanmara...

Karatutlu: “Herhangi bir söz hakkı doğarsa, bırakın Cu...

322. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 322. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dağlara kar yağar, yükselir sesi, Tozar Elif Elif, der Kar...

Saçaklızade İlkokulu’nun “We Grow With Love”isimli etwinning projesi Saçaklızade İlkokulu̵...

Kahramanmaraş Onikişubat Saçaklızade İlkokulu 4.sınıf öğretm...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ