Maraşta Haber
Maraşta Haber

İşler Tıkırında Hamdolsun!

Yazarımız Fatih Erdoğanın yeni yazısı:İşler Tıkırında Hamdolsun!   Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılarak Yeni Türk Lirası’nın kullanımına geçildiği gün bir Amerikan doları kaç liraydı dersiniz? Hatırlayamadınız değil mi? Nerden hatırlayacaksınız ki. Ben hatırlamak için Merkez Bankası verilerine baktım, o tarihte (01.01.2005) bir ABD Doları; 1.348 YTL imiş. Bu günlerde ise Dolar 2.000 Liraya ulaştı hamdolsun! […]

İşler Tıkırında Hamdolsun!

26 Ağustos 2013 - 14:23A+A-

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !

Yazarımız Fatih Erdoğanın yeni yazısı:İşler Tıkırında Hamdolsun!

 

Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılarak Yeni Türk Lirası’nın kullanımına geçildiği gün bir Amerikan doları kaç liraydı dersiniz? Hatırlayamadınız değil mi? Nerden hatırlayacaksınız ki. Ben hatırlamak için Merkez Bankası verilerine baktım, o tarihte (01.01.2005) bir ABD Doları; 1.348 YTL imiş. Bu günlerde ise Dolar 2.000 Liraya ulaştı hamdolsun!

 

Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılarak Yeni Türk Lirası’nın kullanımına geçildiği gün Kahramanmaraş’ta benzinin Litresi kaç liraya satılıyormuş diye Petrol Ofisi verilerine baktığımda benzinin litresi 2,31 Liradan satılıyormuş. Bugün benzinin litresi 5,00 Liraya ulaştı hamdolsun!

 

Türk Lirası’ndan 6 sıfır atılarak Yeni Türk Lirası’nın kullanımına geçildiği gün Türkiye genelinde işsizlik oranı ne kadarmış diye merak edip TUIK verilerine bir göz attığımda karşıma çıkan işsizlik oranı yüzde 9,7 iken 2013 yılı Mayıs döneminde ki işsizlik oranı  %8,8 seviyesinde gerçekleşmiş. Tarım dışı işsizlik oranı %11, 15–24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise %16,6 ya ulaşmış hamdolsun!

 

Üşenmeyin; ekmek, su, elektrik, kömür, doğalgaz gibi temel tüketim maddelerinin fiyatlarını da siz araştırın. Gördüğünüz manzara karşısında mutlaka ‘hamdolsun!’ diyeceksiniz.

 

Eminim ki araştırmalarınızın sonunda; ‘İçerde ve dışarıda sıfır sorunla karşılaşacağınız gibi ekonomide, sağlıkta, eğitimde, adalette, ulaşım ve haberleşmede hiçbir problem göremeyeceksiniz ve hamdolsun’ diyeceksiniz!

 

Güzel ülkemde sorun bırakmayan, tüm sorunları bir bir çözen hükümet erkânı kendilerini‘Osmanlı’ zannederek gözlerini dışarıya dikip bölgemizdeki sorunları da çözmeye yeltendiler.

 

Irak’tan Saddam’ı, Libya’dan Kaddafi’yi, Tunus’tan Zeynelabidin Bin Ali’yi, Mısır’dan Hüsnü Mübarek’i ve Suriye’den Beşar Esad’ı koltuklarından indirerek bu ülkelere demokrasi getireceklerine inandılar ve inandırdılar. Bazen İsrail’e bazen İran’a tepki verdiler. Elbette demokrasinin bir bedeli olacak dediler ve bu ülkelerde binlerce insanın ölümüne sebep olacak işlere giriştiler. Hamdolsun ki tüm bunları iyi niyetle yaptılar!

 

Özgürlükler açısından ne durumdan ne duruma geldik hiç mukayese ettiniz mi? Düne göre fikirlerini söylemekten korkan birisine rastlayanınız var mı? Hamdolsun yok!

 

Başımızda herkesi dinleyen bir Hükümetimiz var mı? Hamdolsun var!

 

Bebek Katili Öcalan’la bile görüşülmüyor mu? Hamdolsun ki görüşülüyor!

 

Kandil’de ki teröristlerle, teröristlerin başı Kara Yılan’la görüşülüyor mu? Hamdolsun görüşülüyor!

 

Bu teröristlere çarşıda, pazarda, yolda yolakta rastlanıyor mu? Hamdolsun rastlanıyor ve de Milletvekillerimizin bazıları tarafından kucaklanıyor!

 

Peki, çoktan beri çarşıda pazarda üniformalı Türk askeri veya subayı göreniniz var mı? Hamdolsun ki bu darbecilere artık rastlanmıyor! Kışlalarından dışarıya çıkamaz oldular hamdolsun! Kendi darbecilerimizi ve darbelerimizi unutturmamak için elbette günlerce elin darbesiyle meşgul olacağız!

 

Peki, canım ülkemde çarşıda pazarda dolaşanlar ve hayatlarından son derece memnun olanlar kimler? Söylenenlere bakılırsa; ‘Babalar, Baronlar, PKK’lılar, Karanlık adamlar ve birde Akil İnsanlar.’ Hamdolsun ki ortalıkta cahillerin izine bile rastlanmıyor!

 

Küçük esnaflar, zanaatkârlar, doktorlar, öğretmenler, memurlar, işçiler, çiftçiler, emekçiler derdini kimselere anlatamayan şehrimin işsiz çocukları, sermayeye teslim edilen gençlerimiz, yavrularımız nerdeler? Onlar ortalıkta pek gözükmüyorlar. Allah âlem önümüzdeki seçimde nasıl bir yol izleyeceklerine karar veriyorlar. Her şeyi tıkırında ve de halkın yararına yürüten bu iktidara karşı sahneye koyacakları ‘Hamdolsun’ isimli oyunun provasını yapıyorlar. Bekleyelim ve görelim elbette Rabbimin verdiğine ve vereceğine Hamdolsun diyeceğiz. Elbette Ona güveneceğiz; ‘Mevla’m neylerse güzel eyler’ diyerek boyun bükeceğiz…

 

 

 

 

 

Kahramanmaraş'ın güncel haberlerini Google News'ten takip edin !
Etiketler : |
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER HABERLER
Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içinde şehrimize getirilen hizmetlerden o kadar da memnun olmadık. Ve yaşadığı...

Depreminin Birinci Yıl Dönümü Depreminin Birinci Yıl Dönümü

6 Şubat 2023’te, Türkiye, tarihin en büyük depremini yaşadı. Gece saat 04,17’de yerin 8,6 kilometre derinliğinde Pazarcık merkezl...

Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİYET OLSUN! Biber Sivri, Hıyar Badem Mersin’den; AFİ...

Talas’ta Atatürk Bulvarı üzerinde yürüyorum. Hareketli semttir. Orta gelirliler ve çevresi üniversitelerle dolu olduğu için öğrenciler ...

ÇAY MI? KAHVE Mi? ÇAY MI? KAHVE Mi?

Akşam yemeğinden tam yeni kalkmıştım ki, telefonuma bir mesaj geldi. Neredeyse midemden beynime çay gönder mesajıyla aynı anda gelen bu...


BU HABER HAKKINDA GÖRÜŞLERİNİZİ BELİRTMEK İSTER MİSİNİZ?(Yorum Yok)

SON EKLENEN HABERLER
Kahramanmaraş’ta Çanakkale Zaferi’nin 109. yıldönümünde şehitlerimiz anıldı Kahramanmaraş’ta Ça...

18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünü ve Şehitleri ...

319. Fasl-ı muhabbet Atışma dörtlükleri 319. Fasl-ı muhabbet Atış...

1 Dünya Milletleri birlik oldular Gelip güzel yurda birden d...

Arif Balduk Ortaokulunda Anlamlı Etkinlik Arif Balduk Ortaokulunda ...

Onikişubat Arif Balduk Ortaokulunda ” Dilimizin Zengin...

Fatmalı İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine trafik eğitimi Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT – Fatmalı İlkokulu ve Ortao...

Çakmakçı Sait Ortaokulu öğrencilerden muhteşem bir etkinlik Çakmakçı Sait Ortaokulu ö...

Dulkadiroğlu Çakmakçı Sait Ortaokulu Türkçe öğretmeni Tufan ...

Ahmet Bayazıt İlkokulu Birinciliğe Doymuyor Ahmet Bayazıt İlkokulu Bi...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce düzenlenen İlkokul...

Zeytindere Ortaokulu Niğde de Bölge Birincisi Oldu Zeytindere Ortaokulu Niğd...

Onikişubat Zeytindere Ortaokulu Niğde de 2023-2024 sezonunda...

“Onikişubat Sahnede yarışması finali”nde Aziz Sancar Anadolu Lisesi rüzgarı esti. “Onikişubat Sahnede...

Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize e...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli Çağrıda Bulundu. Atanamayan Uzmanlar Derne...

Atanamayan Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Mustafa Gündeşli E...

Sahipsiz Memleketim! Sahipsiz Memleketim!

Biz Kahramanmaraşlılar, depremin ardından geçen on üç ay içi...

FOTO GALERİ
YAZARLAR HABERLERİ
VİDEO GALERİ