Elbistan Bölge Hastanesi Depreme Karşı Koyacak

                Türkiye genelinde sadece 3 hastanenin sahip olduğu depreme dayanıklılık özellikleri taşıyan Elbistan Bölge Hastanesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor. Gelinen aşamada deprem izolatörlerinin yerleştirildiği ve helikopter pistinin de yer alacağı bölgede incelemelerde bulunan Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, “Elbistan ve çevre şehirler için bu hastane binası çok önemlidir” dedi.

                Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, mevcut devlet hastanesi üst alanında yapımı devam eden 300 yataklı Bölge Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu. Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Nedim Kızılkaya ve İdari Mali Hizmetler Müdürü Mehmet Doğan tarafından karşılanan Kaymakam Akkoyun, 300 yataklı Bölge Devlet Hastanesi inşaatında yerleştirilen deprem izolatörleri hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

İncelemeler sırasında açıklamalarda bulunan Kaymakam Tuncay Akkoyun, yaptığı değerlendirmelerde ve gelinen noktada yapılan çalışmaların konumu hakkında şunları söyledi:

İHTİYAÇ HALİNDE YATAK KAPASİTESİ 400’E ULAŞABİLECEK

“İnşaatın son durumu hakkında bilgi alış verişinde bulunduk. Elbistan ve çevre şehirler için bu hastane binası çok önemlidir. Şuan ki yapılan çalışma, hastane binasının önemli ve hassas noktalarından biridir. Deprem izolatörleri yerleştiriliyor. Elbistan’a yapılan 400 yataklı bu hastane ülkemizde yapılan özel hastane inşaatlarındandır. 580 adet deprem izolatörüne sahiptir. Bu izolatörler sayesinde meydana gelebilecek bir depremde bunu tolere etme imkânına sahip olacaktır. Bu izolatörlerin yarısı monte edildi. Önümüzdeki hafta içerisinde de geri kalan kısmı gelecektir. Planlanan süre içerisinde de montajı tamamlanacaktır. Yılsonunda kaba inşaatının büyük bir kısmı da tamamlanmış olacaktır. Hastanemiz 300 yataklı olmasına rağmen ihtiyaç olması halinde 400 yatak kapasitesine çıkartılabilecektir. Modern bir hastanedir. İnsanların rahatlıkla kullanabileceği bölgemize ve ülkemize yakışan bir proje olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

BÖLGEYE HELİKOPTER PİSTİ YAPILACAK

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun,  bölge hastanesinin kapasite ve kapsam alanına dikkat çekerek, ihtiyaç duyulduğu tespit edilen hava nakilleri için helikopter pistinin bölgeye yapılacağını ifade etti. Akkoyun önemli konu hakkında, “Yapılan Hastanemiz çok büyük. Buraya nakil olacak hastalar, buradan başka yere gidecek hastalar olacaktır. Bunun için de helikopter pistine ihtiyaç olduğu yönünde tespitlerimiz var. Bu konuyla ilgili de gerekli yazışmaları başlattık. Hava yolu ile hastaların nakli konusunda da bir sıkıntı yaşanmayacaktır” dedi.