Kahramanmaraş Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi tarafından,düzenlene bir çalışmayla usta öğretici ve gönüllülerce Gazze’ deki Çocuk ve büyüklerre göndermek  için binlerce adet giyim malzemesi üretildi. Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Giyim Üretimi Teknolojileri atölyesini ziyaret ederek Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi müdürü Mehmet Bülbül’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

 

HABERE AİT FOTO – VİDEOYU İZLEMEK İÇİN ALTTAKİ LİNKE TIKLAYIN

https://www.youtube.com/watch?v=YGKZ-ESb55Q

 

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü, İsrail ablukası altında yaşam mücadelesi veren kadın, erkek ve çocuklara insani yardım ulaştırılması amacıyla bir proje hazırladı. Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğünce hazırlanan proje çerçevesinde Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi kursiyerleri ve usta öğreticileri, Gazze’de çocuklar için harekete geçti. Giyim Üretimi Teknolojileri atölyesindeki 60 usta öğretici 40 gönüllü ve 100 kursiyer İsrail’in saldırılarının hedefi olan Gazze’deki kadın, erkek ve çocuklar için battaniye, iç çamaşırı, yeni doğan seti, eşofman takımı ve maske dikiyorlar. En çok neye ihtiyaçları olabilir düşüncesiyle kumaşlar alıp kesim, dikim, ütüleme ve paketleme işlemleri yaparak ürünleri üretiyorlar.

Bir ay boyunca devam eden çalışmalarda 20 bin parça ürün üretimi başarıldı. Onikişubat Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi atölyelerinde iç çamaşırı, yeni doğan seti, havlu takımı, polar battaniye, eşofman takımı, maske üretiminde hedefin üstünde ürün hazırlayarak büyük bir başarıya hep birlikte imza attıldı. Bir hafta içinde üretilen ürünler Milli Eğitim  Bakanlığı aracılığıyla Mersin Limanında bekleyen gemilerle Gazze deki mağdurlara ulaştırılacak.

Suzan ve Abdulhakim Bilgili Halk Eğitimi Merkezi müdürü Mehmet Bülbül, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüzün desteğiyle ürettiğimiz ürünleri Gazze’ ye ulaştırarak çocukların biraz olsun kendilerini güvende hissetmelerini ümit ediyoruz. Onların acısını bu şekilde biraz olsun paylaşmaya çalışıyoruz. Umudumuz Savaşın bir an önce bitmesi yönünde onun için dua ediyoruz.” dedi.