Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Tübitak Projelerinde Büyük Bir Başarı Daha

 

TÜBİTAK-4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başvurulan kabul edilen “Sürdürülebilir Tarımla Geleceğe” projesinin ardından TÜBITAK-4007 Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında başvurusu yapılan “Kahraman Şehir Bilimle Şenleniyor” isimli proje de desteklenmeye değer görülmüştür.

TÜBITAK 4007 – 9. Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak başvurusu yapılan “Kahraman Şehir Bilimle Şenleniyor” isimli proje Türkiye genelinde desteklenmeye değer görülen tüm kategorilerdeki 57 proje arasından B kategorisinde birinci sırada yerini almıştır.  Yürütücülüğünü İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi Proje Ekibi Koordinatörü ve TÜBİTAK İl Temsilcisi Emre ARICI’nın yapacağı projenin Uzmanlığını Ar-Ge Birimi Proje Koordinatörü Bilim Uzmanı Eser TEMİZ yapacaktır.

4007 – Bilim Şenlikleri Destekleme Programı; bilim kültürünün ve iletişiminin toplumun daha geniş kesimlerine yaygınlaştırılmasını, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılmasını ve bilim – teknoloji arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla kavratılmasını amaçlamaktadır. 4007 Bilim Şenlikleri A, B ve C olmak üzere üç kategoride, (A Kategorisi – Büyük Ölçekli Bilim Şenlikleri, B Kategorisi – Orta Ölçekli Bilim Şenlikleri, C Kategorisi – Küçük Ölçekli Bilim Şenlikleri) olarak düzenlenmektedir.

“Kahraman Şehir Bilimle Şenleniyor” isimli proje 59 etkileşimli etkinlik atölyesi, 5 bilim söyleşisi, sahne gösterileri, bilim şovları ve 50.000’in üzerinde ziyaretçinin katılımı ile 26-27-28 Eylül 2024 tarihlerinde Piazza AVM’de gerçekleştirilecektir. 

TÜBİTAK tarafından desteklenen projenin yürütücülüğü Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek olup, Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü, Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum İl Müdürlüğü, Piazza Alışveriş Merkezi, Birikim Okulları, İşler Kitabevi ve Dijigo Teknoloji katkı sunacaktır. Ayrıca projede 7 akademisyen, 80 öğretmen ve 14 kurum kuruluş yetkilisi görev alacaktır. Projenin ilimiz için hayırlı olmasını diliyor emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz.